به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از تسنیم، محمدمهدی مروجالشریعه در دیدار با اعضای هیئت رئیسه خانه مطبوعات خراسانجنوبی اظهار داشت: اعضا برای برندسازی این تشکل استانی مصمم شوند تا در این راستا صندوق اعتباری ویژه رسانهها تشکیل شود و بخش زیادی از وابستگی رسانهها به مردم و بخش دولتی کاهش یابد و با این کار میتوان دولت را مکلف به نوعی کمک به رسانهها کرد.
وی گفت: برنامهریزی برای بودجه سال به زودی به رئیس جمهور ابلاغ میشود و دستگاههای اداری مکلفند یک درصد از بودجه خود را برای اطلاعرسانی در پروژههای مشترک با رسانهها هزینه کنند و اگر خانه مطبوعات استان دارای ساختار مشخص و تعریف شدهای باشد میتوان یک بند در قانون اضافه کرد تا بخشی از یک درصد اعتبار هزینهای دستگاهها به خانه مطبوعات اختصاص یابد.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: این برنامه میتواند از استان خراسان جنوبی به عنوان پایلوت و با تقویت خانه مطبوعات پیشنهاد شود و توسط نمایندگان مردم پیگیری شود.
وی با اشاره علاقهمندی به ساختار خانه مطبوعات افزود: خانه احزاب با دستورالعمل و شکل خاص خود اعتبار میگیرد اما خانه مطبوعات که دامنه آن همه مردم جامعه را شامل میشود از این امکان برخوردار نیست در حالی که باید در این زمینه هم مطالبهگری کند.
مروجالشریعه نقد یک طرفه و غیرمنصافانه و همچنین تعریف و تمجیدهای یک سویه را از آسیبهای جدی رسانهها برشمرد و اظهار داشت: بده بستانهای مالی بین دستگاهها و رسانهها اقدامی بسیار زشت و بدترین کار برای برقراری ارتباط است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه نگاه، علاقه، وفاداری و انگیزه برای کار سیاسی در این استان بالاست تصریح کرد: این وجه مثبت خراسان جنوبی است که برگرفته از آمادگی و ساختار بالای سیاسی آن است و قطعا در حوزه مطبوعات اینگونه باید باشد. فضا برای گفتمان رسانهای در خراسان جنوبی بالاست و جدا از بحث نقد، رسانهها مدیریت فضای فکری را در یک تعامل و تفاهم به دست گرفته و مورد حمایت قرار میگیرند.
نگاههای برخی مدیران استان رسانهای نیست
رئیس هیئت مدیره، مدیرعامل و اعضای هیئت رئیسه خانه مطبوعات استان خراسان جنوبی نیز در این دیدار هریک با اشاره به بخشی از مشکلات پیش روی جامعه خبری استان بر حمایت از خانه مطبوعات و خبرنگاران تاکید کردند و یادآور شدند: این ظرفیت میتواند در انعکاس توانمندیها، قابلیتها و معرفی استان در کشور به خوبی نقش موثری ایفا کند.
مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی در گزارشی با اشاره به تامین و اختصاص زمین توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد استان به منظور ساخت خانه مطبوعات، کمک و حمایت استانداری، بالا بردن شأن خبرنگاران در قالب خانه مطبوعات را خواستار شد.
سمانه سالاری به سابقه کار این تشکل در استان، به ضرورتها و توجه به تامین زیرساختهای آن اشاره کرد و گفت: در سایر استانها دستگاهها، شوراها و شهرداریها اعتبارات چشمگیری را به خانه مطبوعات کمک میکنند اما در خراسان جنوبی این طور نیست هرچند فرهنگ و ارشاد پای کار است اما خانه مطبوعات و خبرنگاران به حمایتهای بیشتر نیاز دارند.
مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی به وعده 100 میلیون تومانی استانداران قبلی برای کمک به خانه مطبوعات اشاره کرد و یادآور شد: وعدههای داده شده متاسفانه تاکنون عملی نشده و نگاههای برخی مدیران استان رسانهای نیست.
وی انتخاب مشاور رسانهای استاندار را پیشنهاد داد و تصریح کرد: نوع برخوردها و بعضی شکایتها با وجود تبرئهشدن رسانه، نشان از ناآگاهی برخی مدیران و ضرورت تبیین آنها، آموزش حقوق رسانه برای مدیران و روابط عمومیها دارد.
سالاری برخی مشکلات خبرنگاران را حقوق پایین، نداشتن امنیت شغلی و بیمه دانست و در مقابل آن راهکارهایی را مطرح کرد که در گذشته به برخی مسئولان کشوری و استانی منعکس شده اما به نتیجه نرسیده است در حالی که خبرنگاران با آرامش و بهدور از دغدغه میتوانند بازوی توانمندی برای پیشرفت امور جامعه باشند.
مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی به قابلیتهای رسانهها و روزنامههای کشوری برای انعکاس توانمندیها و معرفی استان در کشور اشاره و تصریح کرد: متاسفانه نگاه برخی مدیران "استانی" است و فراتر از آن را نمیبینند در حالی که از این ظرفیت میتوان بهتر استفاده کرد.
مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی دسترسی آزاد به اطلاعات را حق هر شهروند و تحقق این موضوع در استان حتی برای رسانهها را بسیار سخت خواند و تکریم اصحاب رسانه را خواستار شد.
انتهای پیام/4