در نشست هم اندیشی نیازسنجی آموزشی بیماران خاص مطرح شد؛
از ضرورت آموزش تا کنترل آسیبهای اجتماعی در حوزه بیماران خاص
27 خرداد 1397 ساعت 14:28
به همت جهاددانشگاهی خراسان جنوبی؛ نشست هم اندیشی نیازسنجی آموزشی بیماران خاص برگزار شد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، جلال الدین صادقی، رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، امروز(27 خرداد)، در نشست هم اندیشی نیازسنجی آموزشی بیماران خاص اظهارکرد: فرزند ارزشمندترین سرمایه و دارایی خانواده و اجتماع با تمام ویژگیها است و بیماران خاص محصول ژنتیک پدران و مادران هستند.
وی افزود: سهم خدمتگیری بیماران خاص از جامعه حداقل مساوی با بقیه افراد جامعه است، اما خدمت رسانی به آنها باید بیشتر و بهتر و کیفیت بالاتر و با عشق و علاقه انجام شود.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: این جنس از خدمت، ارزشمندتر از سایر خدماتی است که به جامعه ارائه میشود و ارتباط گیری با بیماران خاص، استعداد و توانمندی و تخصص خاص را میطلبد.
صادقی ادامه داد: مسئولیت این نظام است که به این بیماران و خانواده آنان خدمات تخصصی ویژه و رایگان ارائه دهد.
وی افزود: بیماران خاص بیشتر از افرادی که فقر مالی دارند نیازمند حمایت و کمک هستند، چرا که احتمال رسیدن به وضعیت مطلوب در حد فرد سالم برای آنان کمتر است.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: والدین باید آموزش دیده تا با بیماران خاص خود رابطه مفید و اثربخش برقرار کنند.
صادقی خاطرنشان کرد: والدین و سرپرستان افراد دارای بیماری خاص نیازمند آموزش متفاوتتر هستند و باید برای ورود به این حوزه، نشستهای مختلف و نظرسنجی انجام شود.
وی تاکید کرد: باید موضوع نشستها و کارگاهها سنجیده و حساب شده انتخاب شود تا خروجی مناسبی حاصل شود.
توجه به نیازسنجی گستردهتر در حوزه بیماران خاص
لیلا محمودی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: در دبیرخانه علمی آسیبهای اجتماعی در بحث افسردگی در خدمت بانوان خانه دار بودهایم که در این زمینه دو طرح پژوهشی اجرایی و خروجی این طرحها چراغ راه شد.
وی با اشاره به اینکه در راستای دو طرح پژوهشی 15 برنامه پیرامون این طرح برگزار شد، افزود: بر اساس نظر سنجی گسترده و کار علمی خدماتی ارائه و خروجی مثبت و مطلوبی از آن گرفته شد.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: در دبیرخانه علمی آسیبهای اجتماعی به این نتیجه رسیدهایم بدون آگاهی و نیازسنجی هیچ برنامه اجرایی نخواهد شد.
محمودی تصریح کرد: همچنین در نظر داریم تا در راستای برنامههای دبیرخانه برای بیماران خاص نیازسنجی گستردهتر و برنامه آموزشی جامعتر اجرایی شود.
سازمانهای مردم نهاد؛ محور اصلی سرمایه اجتماعی
مژگان شریفی، رئیس گروه سازمانهای مردم نهاد دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خراسان جنوبی با بیان اینکه محور اصلی سرمایه اجتماعی سازمانهای مردم نهاد هستند، نیز اظهارکرد: با توجه به دغدغههای احساس شده توانمندسازی و آموزش سازمانهای مردم نهاد در دستور کار دفتر امور اجتماعی استانداری است.
وی افزود: در بحث سازمانهای مردم نهاد با توجه به تجربه کسب شده این روال احساس شده که به گروههای دیگر نیز بپردازیم.
رئیس گروه سازمانهای مردم نهاد دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خراسان جنوبی ادامه داد: سال گذشته اعتباری به بیماران خاص اختصاص یافت که به کمک آن نمایشگاهی تحت عنوان اوتیسم برگزار شد.
شریفی تصریح کرد: ورود به حوزه بیماران خاص را آغاز کردهایم و با حضور استاندار و مسئولین سعی شده تا حساسیت را در این خصوص در بین مردم جامعه افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: محور اصلی سرمایه اجتماعی سازمانهای مردم نهاد هستند که با مشارکت سازمانهای مردم نهاد و ایجاد اعتماد بتوانیم رضایت آنها را جلب کنیم.
رئیس گروه سازمانهای مردم نهاد دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خراسان جنوبی یادآور شد: جهاددانشگاهی طی دو سال اخیر بازوی توانمند دفتر امور اجتماعی استانداری در پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی بوده است.
شریفی بیان کرد: با بنیاد بیماریهای خاص کشور هماهنگی شده تا در خصوص برگزاری کارگاه برای بیماران خاص در استان همکاری و حضور داشته باشند.
رئیس گروه سازمانهای مردم نهاد دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خراسان جنوبی اظهار کرد: تیم جراحی تخصصی برای اولین بار تیرماه به استان سفر خواهد کرد تا در زمینه فک و دهان و جراحی شکاف لب به صورت رایگان ارائه خدمت کنند.
مباحث پیشگیری، ارتقاء سطح آگاهی جامعه در خصوص بیماریهای ژنتیکی، فراگیری راهکارهای زندگی به بیماران خاص و ارائه مشاورههای سلسله وار به جامعه بیماران خاص از موارد مورد تاکید در این نشست بود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 15521
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/15521/ضرورت-آموزش-کنترل-آسیب-های-اجتماعی-حوزه-بیماران-خاص
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir