به گزارش گروه ورزشی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، مهران سرپرست شامگاه دوشنبه در نخستین جلسه مشترک هیأتهای ورزشی خراسانجنوبی اظهار داشت: وقتی قرار است در حوزه تخصصی بحث شود باید مبتنی بر یکسری از اصول کلی حاکم بر آن و همراه با تغییر رفتاری خوب تنظیم و برنامهریزی شود تا قابلیت پاسخگویی را نیز داشته باشد.
وی با بیان اینکه برخی از مسؤولان نگاه تخصصی، بعضی عمومی، بخشی هم نگاهی مبتنی بردانش مدیریتی و اداری دارند، افزود: قشری عظیمی هم نگاه نظریهپردازی خالی از علم اداری دارند و مسلط به قوانین و مقررات سازمانی نیستند که قابلیت اجرایی ندارد.
مدیرکل ورزش و جوانان تصریح کرد: تلفیقی از نگاههای مدیران هیأتهای ورزشی میتواند راهگشا باشد و هیچ نظریهای را نمیتوان در نطفه خفه کرد و کنار گذاشت.
سرپرست با تأکید بر اینکه لازمه توسعه اقتصادی توسعه اجتماعی است، گفت: یکی از مهمترین و اساسیترین مؤلفههای توسعه اجتماعی، مسؤولیتپذیری است که نماد مشارکتی این حوزه هیأتهای ورزشی هستند و از جایگاه خوب و دغدغهمندی نیز برخوردارند.
وی یادآور شد: با تقسیم خراسان بزرگ به سه استان مستقل اتفاقات خوبی افتاده به طوری که پیش از این برای کسب یک مدال آموزشگاهی جشن افتخار میگرفتند ولی امروزه ورزشکارانی از خراسانجنوبی در مسابقات جهانی و المپیک حضور مییابند که متناسب با ظرفیتها ناشی از حاصل تلاش ارزنده مسؤولان میباشد.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی با اشاره به اینکه نوع نگاهها باید با توجه به امکانات و پتانسیلها باشد، افزود: توسعه تعاملات اجتماعی، فضاهای مجازی و ارتقاء سطح مطالبات مردمی باعث شده که بسیاری از ظرفیتهای استان دیده نشود و مقایسههای غیرمعقولی با سایر استانهای قدیمالتاسیس صورت گیرد.
سرپرست ادامه داد: در برنامه توسعهای ورزشی خراسانجنوبی باید نگاه علمی و چشمانداز راهبردی مدنظر باشد تا موفقیتهای شایستهای صورت پذیرد.
وی گفت: طوری باید در ورزش برنامهریزی شود که هرکسی وارد این حوزه نشود تا مطالبات و برنامههای متعالی تدوین و اجرایی شود و مخاطبان نیز اغناء گردند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی تأکید کرد: مشکل اساسی سیستم اداری کشور و به تبع استان نداشتن برنامههای راهبردی و سیاستها اجرایی و به روزمرگی افتادن است و از ظرفیتها و مزیتها بهدرستی استفاده نمیشود.
سرپرست با بیان اینکه از خراسانجنوبی تصویر خوبی در وزارت ورزشوجوانان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ مبلغ قابل توجهی از ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده به استان اختصاص یافته که بدون برنامهریزی مناسبی به حساب هیأتهای ورزشی واریز شده که تأثیری چندانی در فعالیت و توسعه ورزش نداشته است.
وی با اشاره نیروهای بسیار قوی و پویای ادارهکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی گفت: به دلیل نبود مکانیسم اداری توانمند از سرمایههای معنوی و مالی بهدرستی بهرهبرداری نشده و به نقطه مطلوبی در حوزه ورزش نرسیدهایم.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی در پاسخ به انتقاد برخی از روسای هیأتها برای عدم ملاقات طی این مدت اظهار داشت: بحث پیگیری و جذب اعتبارات در حوزه تملک دارایی اداره کل ورزش و جوانان و همچنین مبنی بر برنامهریزی هدفمند و به دور از شعار بوده است.
سرپرست گفت: از آنجایی که ملاک تقسیم اعتبار بر اساس جمعیت است لذا بایستی نگاه و توقعات هیأتهای ورزشی معقول باشد و قرار بر معجزه نیست که بتوان طی یک سال و زمان اندکی به سطح رشد و توسعه استانهای برخوردار برسیم.
وی از تعامل بسیار خوب استانداری با وزارت ورزش و جوانان یاد کرد و افزود: قول دو برابری اعتبارات ورزشی سال ۹۷ خراسانجنوبی از وزارتخانه اخذ شده است که مبتنی بر سند راهبردی و چشمانداز توسعهای ورزش با قابلیت اجرایی میباشد.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی تصریح کرد: ۴۸ کمیسیون و ستاد در اداره کل شکل گرفته است که در حوزههای فرهنگی و ورزشی برای برنامهریزی و هماهنگی سازمانی هیأتهای استانی و شهرستانی و ادارات همپوشانی خواهند داشت و از موازیکاری جلوگیری شود.
سرپرست به تدوین سند توسعه ورزش خراسانجنوبی در راستای هدفمند و یکپارچه کردن برنامههای ادارهکل ورزش اشاره کرد و گفت: این سند با یک برش استانی و ۱۱ برش شهرستانی که بخشی در حوزه ستادی و بخشی مربوط به هیأتهای ورزشی میباشد.
وی از توزیع اعتبارات اداره کل ورزش و جوانان در هشت حوزه فعالیتی خبر داد و افزود: ۷۰ درصد ورزش همگانی، ۱۰ درصد استعدادیابی و ۵ درصد در حوزه اعزام به مسابقات قهرمانی کشوری خواهد بود و نسبت به میزبانی مسابقات نیز حساسیت ویژهای خواهیم داشت.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی ابراز داشت: ساختارهای هیأتهای ورزشی باید تغییر کند تا از ظرفیت، توانمندی و ارتباطات افراد به خوبی استفاده شود.
سرپرست تأکید کرد: برای بهرهبرداری مناسب هیأتها از اماکن ورزشی از این پس سالنهای ورزشی به بخش خصوصی واگذار نخواهد شد چون حق هیأتها است.
وی یادآور شد: برای برنامهریزی و چشمانداز آینده هیأتهای ورزشی در سال ۹۷ باید بر مبنای عملکرد و جایگاه سال ۹۵ و ۹۶ هیأتها در تمام مؤلفهها مشخص تا از وضعیت موجود به مرحله مطلوب برسیم و از رتبه ۲۸ وکشوری ارتقاء پیدا کنیم.
در این جلسه مشترک تعدادی از روسای هیأتهای ورزشی به نکاتی همچون افزایش اعتبارات، تخصیص سالنهای ورزشی به هیأتها، جلوگیری از موازیکاری، سطحبندی هیأتها، تجلیل منطقی از مدالآوران و دعوتشدگان به تیم ملی، استفاده هیأتها از خودروهای ادارهکل ورزش و جوانان در اعزام تیمها به مسابقات کشوری اشاره کردند.
انتهایپیام/4