چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۳۷
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

عوامل محیطی علت بیماری پوستی در روستاهای درمیان است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: عوامل محیطی شامل آفتاب و گرد و خاک علت اصلی بیماری های پوستی در روستاهای « ذکری» و « گل نی» شهرستان درمیان خراسان جنوبی است.
عوامل محیطی علت بیماری پوستی در روستاهای درمیان است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، دکتر سیدناصر عمادی گفت: آب و هوای خشک در کنار بادهای تند، ذرات شن را به سر و صورت ساکنان این روستاها به خصوص کودکان می کوبد که این روند باعث ایجاد خارش و سوزش چشم بیماران می شود.
وی ادامه داد: آگاهی نداشتن روستاییان از علت این بیماری باعث اثر بیشتر آن در روی پوست می شود زیرا با برخورد ذرات شن منافذ بسیار ریزی در پوست ایجاد می شود که این منافذ به مرور زمان محلی برای ورود قارچ و باکتری ها به سطح پوست می شود.
به گفته وی منافذ ایجاد شده، پوست بیمار را نازک، قطعه قطعه و دارای شکاف می کند و با توجه به اینکه کودکان بهداشت فردی را در این مناطق به خوبی رعایت نمی کنند از طریق تماس دست ها با سطح پوست صورت، این بیماری تشدید می شود.
پزشک بدون مرز جمعیت هلال احمر با بیان اینکه بر خلاف گفته برخی ها آب هیچ تاثیری بر این بیماری نداشته است، افزود: اگر آب در این منطقه ناقل بیماری بود بدون شک تمام بدن بیماران باید درگیر این وضعیت می شد نه اینکه فقط صورت بیماران تحت تاثیر قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: ژنتیک قسمت دیگری از این گمانه زنی ها در برخی محافل و فضای مجازی بود اما طبق بررسی های علمی پزشکی اگر بیماران در این روستاها درگیر مشکل ژنتیکی بودند این بیماری باید تمام بدن آن ها را درگیر می کرد اما در یک بررسی معمولی هم ثابت می شود که ژنتیکی نیست.
دکتر عمادی، تصریح کرد: درمان و آموزش 2 بخش اساسی ورود تیم پزشکی به روستاهای ذکری و گل نی بود و تمام نیروهای داوطلب از بیمارستان پوست رازی و دانشگاه تهران اعزام شدند.
وی ادامه داد: با کمک هشت میلیون تومانی کارکنان دانشگاه تهران به همه ساکنین این روستاها اقلام مورد نیازی همچون کلاه، دستکش، جوراب و لباس اهدا شد و این افراد نقش اساسی در تامین داروهای مورد نیاز بیماران داشتند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، استفاده از کلاه آفتاب گیر بزرگ و کرم های ضد آفتاب را از مهمترین راهکارهای پیشگیری از بیماری های پوستی در این مناطق بیان کرد و گفت: ساکنین این روستاها باید اغلب صورت خود را با پارچه یا محافظی دیگر در برابر ذرات شن بپوشند.
وی تامین فضای ورزشی و بازی مخصوص کودکان این روستاها را ضروری دانست و اظهار داشت: در روستایی که تا این حد عوامل محیطی کودکان را تحت تاثیر قرار داده است باید فضای بازی کودکان دارای آفتاب گیر باشد.
وی در ادامه با قدردانی از هلال احمر خراسان جنوبی برای فراهم کردن امکانات حمل و نقل تیم سلامت علوم پزشکی تهران، از دولت خواست با توجه به اینکه مردم این منطقه مرزدارانی قدرتمند هستند با نگاهی ویژه به رفاه آنها در این مناطق محروم توجه شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۶۹۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دانشگاه علوم پزشکی , هلال احمر