چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۴۱
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس گفت:

واحدهای صنعتی طبس 220 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس گفت: سال گذشته 21 طرح به ارزش 503 میلیارد ریال در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید این شهرستان تصویب و به ستاد معرفی شدند که پنج طرح بزرگ با 220 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند.
واحدهای صنعتی طبس 220 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، مرتضی جلالی فرد سه شنبه شب در نشست خبری افزود: مهمترین مشکل واحدهای صنعتی در شهرستان طبس کمبود نقدینگی بوده است.
وی ادامه داد: برق و آب، مالیات، مشکلات منابع طبیعی، محیط زیست، سوخت از دیگر مشکلات صنایع بوده که در این ستاد تعامل و حل شده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس بیان کرد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به دستور دولت در سه سال قبل با توجه به مشکلات واحد های صنعتی تشکیل و هر ساله موارد قانونی این ستاد مستحکم تر شد.
وی افزود: در شهرستان ها کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید پنج عضو دارد که شامل فرمانداری، صنعت و معدن، اداره کار، جهاد کشاورزی و اداره دارایی است.

* مناطق شمال شهرستان طبس از سرب و روی غنی است
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس گفت: با توجه به رو به اتمام بودن ذخایر سرب و روی در سایر مناطق کشور، به این موضوع در شهرستان طبس بیشتر توجه شد و اخیرا اکتشافات خوبی انجام شده است.
وی افزود: این اکتشافات در منطقه روستای ده محمد، معدن چاه سرب، سرب و روی ازبکوه، یک واحد سرب روی در ده محمد - بشرویه که عمده ذخیره این معدن در شهرستان بشرویه قرار گرفته و پروانه آن در بشرویه صادر شده است.
جلالی فرد افزود: اولین پروانه بهره برداری معادن سرب و روی، در چاه سرب است که در حال صدور است و سایر معادن این حوزه در حالت گواهی کشف و پروانه اکتشاف هستند.
وی گفت: حدود چهار یا پنج محدوده سرب و روی در بخش دستگردان داریم که پروانه اکتشاف صادر شده و عملیات اکتشاف آن در حال انجام است اما چون در مرحله اکتشاف است تا زمانی که گزارشی در مورد ذخایر آن ندهند نمی توانیم عنوان کنیم.
وی با بیان این که مناطق شمال شهرستان طبس از سرب و روی غنی است افزود: چشم اندازی که داریم، با تکمیل شدن اکتشافات، طی 2 سال آینده شهرستان طبس به عنوان قطب سرب و روی کشور شناخته خواهد شد.

* در شرایط کنونی کارخانه سیمان در طبس توجیه اقتصادی ندارد
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد تعطیلی کارخانه سیمان و کانسرام گفت: کارخانه سیمان از لحاظ فنی در شرایط فعلی که فقط انتهای تولید احداث شده و نه خط تولید کامل، توجیه اقتصادی ندارد و هر کس دیگری هم بیاید و کار را شروع کند، سود ده نیست.
وی تصریح کرد: فقط بخش کلیکنر کارخانه سیمان احداث شده که برای آن حدود 200 میلیارد ریال هزینه شده است و برای تکمیل کارخانه هزار میلیارد ریال دیگر سرمایه لازم است.
جلالی فرد ادامه داد: با وجود این که سیمان طبس اقتصادی نیست اما با رایزنی هایی که انجام شد، یک تبعه کشور افغانستان یکسال پیگیر خرید این مجموعه بود اما در نهایت مدیران سیمان و کانسرام و هلدینگ حامی این دو مجموعه، هیچگونه همکاری نکردند.
وی گفت: حوزه صنعت و معدن به شدت از بلوکه کردن پول مردم و سوء مدیریت این دو مجموعه گلایه مند است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس درباره حق و حقوق کارگران این کارخانه گفت: مطالباتی که کارگران داشتند را اداره کار و قوه قضاییه پیگیری می‌کنند.
وی افزود: در 2 سال گذشته برای کارخانه سیمان وام کارگروه تسهیل دادیم، برای ضمانت مشکل داشتند که گفتیم ضمانت زمین کشاورزی بدهید.
جلالی فرد ادامه داد: برای راه اندازی کارخانه کانسرام نیز بدون وثیقه با چک حاضر شدند یک میلیارد تومان وام به آنها بدهند و با توجه به این که بانک ایران زمین بود، دکتر امیرحسنخانی و سایر ارگان های مرتبط در شهرستان در این زمینه پیگیری زیادی انجام دادند.
وی گفت: قانونی در سازمان صنعت و معدن و تجارت وجود دارد که اگر واحدی فعال باشد اما موضوعات سوء مدیریتی باشد با شرایط بسیار خاص می شود به نفع دولت مصادره شود اما به این سادگی نیست و حتی برای این مورد ارجاع دادیم اما برای این دو واحد شرایط مذکور مطابقت نداشت.
وی با بیان اینکه در حوزه صنعت و معدن راهی نمانده است که ما می‌توانستیم برویم اما نرفته باشیم افزود: برای پیگیری های فراتر از حوزه صنعت و معدن، شورای تامین و قوه قضاییه راهکار دارند و می‌توانند اقداماتی انجام دهند.
وی ادامه داد: همچنین فرماندار می تواند دستور دهد که پیگیری کنیم اما ما به عنوان حوزه صنعت و معدن کاری که باید را انجام دادیم و دو سرمایه گذار به این 2 واحد معرفی و وام هم در کارگروه تسهیل به آنها معرفی کردیم که نه وام را گرفتند و نه با سرمایه گذار همکاری کردند.
وی گفت: کارخانه کانسرام هم شاید آنطور که ما تصور می‌کنیم اقتصادی نباشد اما ضرر ده نیست.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس ادامه داد: آستان قدس از طریق پیگیری‌هایی که سازمان صنعت و معدن انجام داد، حاضر شد این کارخانه را خریداری کند اما باز هم مدیران کارخانه حاضر به واگذاری نشدند.
وی افزود: یکی از بزرگترین مشکلات ما در سیمان و کانسرام سوء مدیریت مدیران این دو مجموعه است و هلدینگ آنها علی رقم همه شعارهایی که می‌دهد، هیچ اراده ای برای راه اندازی ندارد.

** 65 درصد ذخایر معدنی خراسان جنوبی در طبس است
جلالی فرد گفت: سال گذشته 24 جواز تاسیس و 8 مجوز بهره برداری صنعتی در این شهرستان صادر شده است.
وی ادامه داد: طبس با 135 مورد پروانه بهره برداری معادن، 25 درصد پروانه های بهره برداری استان را داراست و 65 درصد ذخایر معدنی استان در این شهرستان قرار دارد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس اظهار داشت: در حوزه معدن سال گذشته 16 پروانه بهره برداری با ذخیره بیش از 2.5 میلیون تن، 4 پروانه اکتشاف با هزینه اکتشاف بیش از 10 میلیارد ریال و 5 گواهی کشف صادر شد.
وی افزود: سهم طبس از لحاظ سرمایه گذاری در استان 19 درصد است.
جلالی فرد بیان کرد: سال گذشته نیروهای اداره صنعت و معدن طبس 108 مورد معدن را بازدید کردند که در هر نوبت با میانگین فاصله بازدید رفت و برگشت 200 کیلومتر را طی و دو یا سه معدن را دیدند و نزدیک به پنج هزار کیلومتر راه را طی کرده اند.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۶۹۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , صنعت , طبس