يکشنبه ۳ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۱۷

۲۲ درصد دانش‌آموزان خراسان‌جنوبی در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی/ بازگشت ۲۰۸ زوج به زندگی با مشاوره

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی گفت: ۲۲ درصد دانش آموزان استان در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی قرار دارند.
۲۲ درصد دانش‌آموزان خراسان‌جنوبی در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی/ بازگشت ۲۰۸ زوج به زندگی با مشاوره
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، علی عرب‌نژاد ظهر امروز در نشست خبری مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط با هزینه‌کرد اعتبارات کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی از افزایش آسیب‌های اجتماعی در جامعه خبر داد و به دو آسیب مهم اشاره کرد و اظهار داشت: اعتیاد و طلاق دو آسیب مهم و مادر دیگر آسیب‌ها هستند که از رشد فزاینده‌ای در سطح کشور برخوردارند.
وی با اعلام اینکه خراسان‌جنوبی در بحث طلاق جزو آخرین استان‌ها است، بیان داشت: در بحث جلوگیری از طلاق و پیشگیری و درمان اعتیاد تلاش‌های زیادی در استان انجام شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی از امضای تفاهم‌نامه با پنج دستگاه اجرایی در بحث طلاق خبر داد و گفت:  با توجه به بررسی‌های انجام شده طلاق در سطوح طلاق‌هایی که در پنج سال اولیه اتفاق می‌افتد و طلاق‌های که ریشه در انتخاب‌های نادرست دارد دسته بندی می‌شود.
عرب‌نژاد با اشاره به اینکه طرح آموزش و مشاوره ازدواج در سال جاری اجرا می‌شود، به اعتبارات بهزیستی در قالب درمان اعتیاد اشاره کرد و بیان داشت: اعتبارات ابلاغی به بهزیستی از سوی استانداری 150 میلیون تومان و اعتبارات ابلاغی از سوی وزارت کشور 210 میلیون تومان است.
بازگشت 208 زوج به زندگی با مشاوره
وی از اختصاص  15 میلیون تومان جهت زیرساخت سامانه الکترونیکی طلاق خبر داد و یادآور شد:  یک هزار و 724  زوج برای مشاوره طلاق مراجعه کردند که از این تعداد 208 مورد منجر به برگشت به زندگی شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی با اعلام اینکه آسیب‌های وابسته به اعتیاد خانواده‌ها را رنج می‌دهد، اعلام کرد: تنها 13 تا 14 درصد درمان اعتیاد موفقیت آمیز است و مابقی دوباره به چرخه اعتیاد برمی‌گردند.
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی نیز با بیان اینکه در سال 95،  112 میلیون و 500 هزار تومان به طرح کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در حوزه زندان‌ها اختصاص یافت، اظهار داشت: این رقم در سال 96 به 200 میلیون تومان رسید.
علی هاشمی با اشاره به اینکه در سال گذشته یک هزار و 300 نفر از خانواده‌های زندانیان تحت آموزش پیشگیری از اعتیاد، پیشگیری از طلاق و ارتقای مهارت‌های زندگی قرار گرفتند از فعالیت پنج انجمن حمایت از زندانیان با تحت پوشش قرار دادن یک هزار و 308 خانواده زندانی در استان خبر داد.
 وی 93 درصد زندانیان استان را مرد و 7 درصد دیگر را زن اعلام کرد و بیان داشت: جرم 75 درصد زندانیان استان مواد مخدر و 13 درصد سرقت است.
لزوم توجه به خانواده زندانیان
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی بر لزوم توجه به خانواده‌های زندانیان تأکید و مطرح کرد: اولین قربانی یک زندانی خانواده وی است چرا که در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی قرار دارند لذا اگر خیران و نیک‌اندیشان به داد خانواده زندانی نرسند این خانواده‌ها از جایی حمایت نمی‌شوند.
 وی به تشکیل شورای حل اختلاف در زندان اشاره کرد و توضیح داد: از 97 پرونده‌ای که وارد زندان بیرجند شد 50 درصد پرونده‌ها دارای خروجی مثبت و منجر به توافق شد.
مدیرکل سازمان تبلیغات خراسان‌جنوبی آسیب‌های اجتماعی را مهم‌ترین دغدغه رهبر انقلاب اسلامی و مسؤولان ارشد نظام دانست و بیان داشت: طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، مفاسد اجتماعی، سکونتگاه غیررسمی و مناطق بحرانی از اولویت‌های کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی است.
با تمام نیرو و توان برای کاهش آسیب‌های اجتماعی تلاش کنیم
احمد رضایی با تأکید بر اینکه جهت کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی باید حجم گسترده‌ای از نیرو و توان خود را به کار گیریم، تصریح کرد: برای کاهش و مقابله با آسیب‌های اجتماعی نیازمند یک اقدام همه‌جانبه عمومی هستیم و همه مردم باید پای کار بیایند.
وی به اقدامات سازمان تبلیغات استان در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، اعلام کرد: شش پایگاه فرهنگی و اجتماعی محله برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در سراب، مسجد امام جعفر صادق(ع)، مسجد قائم(عج)، مسجدالحسین جوادیه، مسجد صدیقه طاهره و مسجد قبای مهرشهر راه‌اندازی شد.
لزوم توجه به پژوهش‌محور بودن اقدامات
مدیرکل سازمان تبلیغات خراسان‌جنوبی با تأکید بر اینکه اقداماتی که در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی انجام می‌شود باید پژوهش‌محور باشد، تبیین کرد: در همین راستا نظام‌نامه فرهنگی و اجتماعی محلات تدوین شده و مدیران آن‌ها را طلاب جوان انتخاب کردیم.
رضایی با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات در راستای سیاست مسجد تراز اسلامی فعالیت می‌کند، توضیح داد: در مسجد تراز اسلامی هر آنچه که یک مسلمان نیاز دارد باید در آن مسجد وجود داشته باشد لذا در همین راستا در حوزه مشاوره، اقتصاد مقاومتی و درمان روح و جسم مردم ورود پیدا کردیم.
راه‌اندازی کارگاه‌های هنری در پایگاه‌های اجتماعی محلات
وی اعتبارات سازمان تبلیغات در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی را 13 میلیون تومان برای پیشگیری از اعتیاد و 600 میلیون تومان برای حاشیه‌نشینی اعلام کرد و گفت: در پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی محلات کارگاه حوله‌بافی، پرورش زالو، نمدبافی و غیره راه‌اندازی شده است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان‌جنوبی اعتبارات این نهاد در بحث کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی را 105 میلیون تومان برای بحث اعتیاد و  175 میلیون برای تقویت ورزش دومیدانی، ژیمناستیک و شنا اعلام و مطرح کرد: دو سند در ورزش و جوانان استان در حال تدوین است که نحوه هزینه‌کرد حوزه آسیب‌های اجتماعی در این سند بیان خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی نیز مجموع اعتبارات این اداره جهت کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی را 210 میلیون تومان بیان کرد و گفت: جامعه هدف تعیین شده برای این نهاد حوزه فضای مجازی است و محتوای فعالیت‌ها نیز پیشگیری از طلاق، اعتیاد، بزهکاری، خشونت و حاشیه‌نشینی اعلام شده است.
احمد محبی با اعلام اینکه اعتبارات این نهاد در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی برای اولین بار به این اداره کل واگذار شد از دیر ابلاغ شدن اعتبارات و ابلاغ آن طی دو مرحله گلایه کرد و بیان داشت: تولیدات این نهاد در بخش‌های نماهنگ، انیمیشن، فیلم کوتاه، طراحی پوستر و کاریکاتور، موشن‌گرافی و اینفوگرافیک است که بعد از تهیه و آماده‌سازی برای عموم بارگزاری می‌شود.
جشنواره فیلم و عکس برگزار می‌شود
وی از برگزاری جشنواره فیلم و عکس در خراسان‌جنوبی خبر داد و ابراز داشت: خراسان‌جنوبی تنها استانی است که این جشنواره را برگزار می‌کند لذا در این جشنواره از ظرفیت هنرمندان و سایر استان‌ها که در این حیطه فعالیت کردند استفاده می‌کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی آسیب‌های اجتماعی را مولد یک روز و چند روز ندانست و با تأکید بر اینکه باید در راستای کاهش سطح آسیب‌های اجتماعی تلاش کنیم، بیان داشت:  اعتبار اختصاص یافته به جهاد دانشگاهی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی 50 میلیون تومان بوده است.
700 بانوی خانه‌دار تحت پوشش برنامه‌های دبیرخانه علمی آسیب‌های اجتماعی قرار گرفتند
جلال‌الدین صادقی با بیان اینکه 700 بانوی خانه‌دار استان تحت پوشش برنامه‌های دبیرخانه علمی آسیب‌های اجتماعی قرار گرفتند، اعلام کرد: پیشگیری از روند رو به رشد آسیب‌های اجتماعی، مدیریت دانش بر فعالیت‌های علمی و پژوهشی و آموزشی مرتبط با آسیب‌های اجتماعی و برگزاری جشنواره‌ها از اهداف این دبیرخانه است.
وی تبیین کرد: همچنین طرح نظرسنجی و پژوهشی نشاط و شادابی به دور از افسردگی با تمرکز بر بانوان خانه‌دار در استان اجرا شده است که مهم‌ترین دغدغه بانوان خانه‌دار تربیت جنسی فرزندان بوده است.
وجود 165 هزار دانش‌آموز و 15 هزار فرهنگی در استان
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی از وجود 165 هزار دانش‌آموز و 15 هزار همکار فرهنگی در آموزش و پرورش استان خبر داد و گفت: مدرسه یک محیط ایزوله نیست بلکه نمادی از مجموعه جامعه است لذا هماهنگی بین اولیت، دانش‌آموزان و معلمان یک امر مسلم است.
علی‌اصغر موسوی‌کیا اعتبارات اختصاص یافته به آموزش و پرورش در حیطه کاهش آسیب‌های اجتماعی را 46 میلیون تومان برای جامعه هدف، 178 میلیون تومان دانش‌آموزان و 80 میلیون برای اجرای پروژه «فردا در دستان من» اعلام کرد.
اقدامات آموزش و پرورش در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی
وی اهم فعالیت‌های آموزش و پرورش در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی را طرح مدارس عاری از خطر در  121 آموزشگاه متوسطه دوم، طرح مهارت‌های مقابله‌ای در  154 آموزشگاه متوسطه اول و طرح مراقبت از خود در  524 آموزشگاه ابتدایی استان و طرح توانمندسازی همزمان والدین، دانش آموزان و کارکنان در 21 مدرسه مرکز استان اعلام کرد.
 وی اجرای طرح مدارس اجتماع‌محور در 843 آموزشگاه، اجرای طرح خانه و مدرسه در چهار آموزشگاه و برگزاری 81 کارگاه آموزشی با  97 هزار و  200 نفر ساعت به والدین با موضوع سبگ زندگی و روش‌‌های پیشگیری از اعتیاد را از دیگر فعالیت‌های انجام شده ذکر کرد.
 22 درصد دانش‌آموزان استان در معرض خطرند
وی با اعلام اینکه 22 درصد دانش آموزان استان در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی هستند، مطرح کرد: دانش‌آموزان بعد از شناسایی برای درمان به مراکز مشاوره ارجاع و بهبود می‌یابند.
وی اعلام کرد: طرح تقسیم کار ملی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی با اعتبار 44 میلیون و 160 هزار تومان اجرا شد که در راستای اجرای طرح 8 هزار و 582 معلم در قالب 172 کارگاه پیشگیری از اعتیاد، آموزش‌های لازم را فرا  گرفتند.
ارائه آموزش به 6000 هزار نفر حول محورهای تعیین‌شده
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه طرح نظام سلامت ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را پوشش می‌دهد، اظهار داشت: مسائل مربوط به حوزه آسیب‌های اجتماعی با قدرت بیشتری از سوی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی پیگیری خواهد شد.
کامبیز مهدی‌زاده به انعقاد تفاهم‌نامه دانشگاه علوم پزشکی با دفتر اجتماعی استانداری اشاره کرد و گفت: این تفاهم‌نامه حول سه محور ارتقاء سطح سلامت جنسی زنان در محلات پرخطر و آسیب‌دیده، ارتقاء سطح آگاهی کارکنان دولت در تأثیر روابط جنسی و ارتقاء سطح آگاهی کارکنان دولت در تربیت کودکان به امضاء رسیده است.
وی با بیان اینکه محورهای مذکور به صورت عادی نیز در نظام سلامت در حال پیگیری است، مطرح کرد: حدود شش هزار نفر در قالب محورهای مذکور آموزش داده خواهند شد تا به اهداف طرح نائل آییم.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۷۷۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , مشاوره , آسیب‌های اجتماعی