به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، حجت الاسلام احمد رضایی، امروز سوم تیرماه، در نشست خبری به مناسبت روز تبلیغ و اطلاع رسانی اظهار کرد: سالروز صدور فرمان امام خمینی(ره)مبنی بر تاسیس سازمان تبالیغات اسلامی روز تبلیغ و اطلاع رسانی نام دارد.
وی با بیان اینکه تبلیغات اسلامی یکی از رویش های انقلاب است، افزود: امام راحل این نیاز را احساس کردند که باید نهادی برای تبلیع دین و تبیین اهداف و آرمان های انقلاب وجود داشته باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: در همین راستا امام راحل در اول تیرماه ۶۰ شورای عالی تبلیغ را شکل دادند و در سال ۶۸ این شورا تبدیل به سازمان تبلیغات اسلامی شد.
رضایی بیان کرد: در سال ۸۰ به دستور مقام معظم رهبری محورهای اساسی برای فعالیت سازمان از قبیل نشر فرهنگ و معارف اسلامی به سازمان تبلیغات داده شد.
وی با اشاره به وظایف این سازمان، افزود: عمده وظایف سازمان تبلیغات اسلامی، سیاست گذاری، برنامه ریزی، هدایت، سازماندهی، پشتیبانی و نظارت بر تبلیغات دینی و مردمی، شناسایی نیروهای مومن، متدین و متعهد و شکل دهی تشکل های دینی مردمی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین رصد برنامه های بدخواهان نظام و اسلام و تلاش برای خنثی سازی آن ها و روشن گری در بین مردم، طراحی برنامه ها و روش های تبلیغی نوین و اصلاح و احیای روش های سنتی در تبلیغات دینی از دیگر وظایف این سازمان است.
رضایی با اشاره به اینکه امروز سازمان تبلیغات اسلامی براساس نیاز جامعه تلاش می کند که روش های تبلیغی روش های نوینی باشد و همسو با جامعه پیش رود، تصریح کرد: تدوین و انتشار کتب و نشریات مناسب و ضروری به منظور معرفی فرهنگ و تمدن اسلامی، نظارت بر چاپ و ترجمه متون دینی، نظارت بر چاپ قرآن کریم و نظارت بر انجام فعالیت های دینی از دیگر وظایف است.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری سازمان تبلیغات اسلامی را یکی از حسنات انقلاب معرفی کردند، اظهار کرد: یکی از رسالت های مهم سازمان تبلیغات اسلامی، ساماندهی امور مبلغین شامل؛ اعزام مبلغین و تلاش برای مرتفع شدن نیاز مبلغ هر شهر و روستا است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در ۱۳ مناسبت رسمی و مناسبت های متفرقه فعالیت های تبلیغی را دنبال می کنیم، افزود: در این مناسبت ها در سال ۹۶ از ظرفیت ۵۶۳۵ مبلغ در 6۰ هزار و ۷۰۰ روز در سطح استان استفاده کردیم.
رضایی بیان کرد: یکی از وظایف سازمان که برای آن تلاش می شود اعزام مبلغ دائمی و مستقر در روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار است که در حال حاضر ۱۰۱ مبلغ مستقر و ۱۱۵ نفر روحانی طرح هجرت در استان هستند و بیش از ۲۰۰ نفر روحانی بومی داریم.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته توانستیم ۲۲ نفر روحانی و در سال جاری توانستیم شش نفر از مبلغان را برای استقرار در روستاها جذب کنیم، خاطرنشان کرد: یکی از اولویت های سازمان حوزه قرآن است.
فعالیت 74 موسسه قرآنی
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر 74 موسسه قرآنی، ۴۲ خانه قرآن شهری و ۱۷۰ خانه قرآن روستایی در استان فعالیت دارند که در سال گذشته ۸۵۰ کلاس آموزش قرآن برگزار کردیم و ۱۴ هزار نفر قرآن آموز تربیت شدند.
رضایی تعداد گواهینامه های قرآنی صادر شده را سه هزار اعلام کرد و افزود: برگزاری ۱۲ کارگاه سبک زندگی قرآنی در شهرسان های مختلف با حضور اساتید کشوری، آموزش تعدادی مربی با موضوع سبک زندگی قرآنی، برگزاری دوره های تخصصی ویژه استعدادهای قرآنی نوجوانان و حمایت از برنامه های آموزشی موسسات قرآنی و خانه های قرآن از جمله فعالیت ها در این حوزه است.
وی از راه اندازی انجمن خیرین قرآنی و تجلیل از خیر نمونه استان به عنوان خیر برتر کشوریدر سال گذشته خبر داد و بیان کرد: بحث تربیت داور قرآن کریم که یکی از خلاهای استان بود را در سال گذشته در استان برگزار کردیم که این نیاز استان مرتفع شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه تشکل های دینی، افزود: 1300 هیئت مذهبی، 12 کانون مداحان و ۱۳ شورای هیئات مذهبی ذیل این تشکل ها فعالیت می کنند.
رضایی بیان کرد: در حال حاضر ۲۱۸۰ مسجد در سطح استان فعال است که از این تعداد ۴۶۹ مسجد شهری و ۱۵۸۹ مسجد روستایی است.
وی اظهار کرد: در حوزه گفتمان های دینی سال گذشته با موضوع دین و زندگی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، ارتقا سواد رسانه ای و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل برای 378 نفر از خواهران و ۳۴۴ نفر از برادران گفتمان دینی برگزار کردیم.
برگزاری 961 گفتمان دینی
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته 961 گفتمان دینی برگزار شده است، افزود: ۶۶ هزار و ۱۲۰ نفر در این گفتمان ها شرکت کردند که با مساعدت ۱۹۴ نفر استاد در سطح استان برگزار شد .
رضایی با اشاره به برنامه های حوزه خواهران، ادامه داد: در این حوزه نیز اعزام ۱۵۰ نفر از خواهران با تحصیلات حوزوی به عنوان مشاور مذهبی در مدارس و مهدکودک ها و تجلیل از ۷۰ مشاور و ۷۰ مدیر مهدکودک در سال گذشته انجام شد.
وی بیان کرد: همچنین اعزام حدود 400 مبلغه در مناسبت ها، اعزام ۲۰ نفر استاد در هفته عفاف و حجاب، برگزاری کارگاه مبلغات سنتی برای ۳۰۰ نفر و دوره تربیت مربی مشاوره با حضور یکی از اساتید حوزه قم به تعداد ۱۵۰ نفر از جمله فعالیت ها در این حوزه است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی از فعالیت چهار مدرسه علوم و معارف صدرای اسلامی در استان خبر داد و افزود: در حوزه فرق و ادیان در سال گذشته ۲۷ برنامه اجرا شده که شامل؛ برگزاری کنگره شعر اهل بیت(ع)، برگزاری کارگاه آموزشی نقد فرق، نحله های انحرافی و جریان های تکفیری ویژه روحانیون، برگزاری کارگاه سواد رسانه ای، نشست مشترک علمای تسنن و تشیع و برنامه های خاص هفته وحدت است.
رضایی بیان کرد: در حوزه آموزش و پژوهش نیز در سال گذشته ۱۷۴۷ نفر در موضوعات مختلف از قبیل شیوه های تبلیغ، نقد فرق نقد و نحله های انحرافی، پیشگیری از اعتیاد و غدیرشناسی و راهکارهای مقابله با آسیب های اجتماعی آموزش دیدند.
وی با بیان اینکه در راستای کاهش آسیب های اجتماعی، شش پایگاه فرهنگی و اجتماعی محله را در مسجد امام صادق(ع)، محله سراب، مسجدالحسین(ع) جوادیه، مسجد قبای مهر شهر، مسجد صدیقه طاهره و مسجد حضرت قائم(عج) تاسیس کردیم، افزود: بیش از ۱۰۰ برنامه در این پایگاه ها انجام شد.
نیاز به 40 خانه عالم در سطح استان
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در آینده نزدیک تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی شماره دو در فضای مجازی رونمایی خواهد شد، خاطرنشان کرد:۲۲۰ خانه عالم در سطح روستاها داریم و ۱۲۷۶ مداح در سطح استان شناسایی شده اند.
رضایی با بیان اینکه 16 مهدیه در سطح استان وجود دارد، یادآور شد: حدود ۴۰ خانه عالم دیگر در سطح استان نیاز داریم که امیدواریم بتوانیم به مرور آن ها را راه اندازی کنیم.