مدیر اجرایی پروژه بین المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی گفت:
طرح ترسیب کربن در 9 شهرستان خراسان جنوبی اجرا می شود
4 تير 1397 ساعت 18:43
مدیر اجرایی پروژه بین المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی گفت: طرح مطالعاتی پروژه بین المللی ترسیب کربن در 9 شهرستان استان در حال انجام است و به زودی اجرا می شود.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایرنا، علیرضا یاری روز دوشنبه افزود: طرح مطالعاتی پروژه بین المللی ترسیب کربن اکنون در سطح یک میلیون و 255 هزار و 340 هکتار از اراضی 9 شهرستان استان در حال انجام است.
وی ادامه داد: بعد از اتمام مطالعات اولیه طرح یاد شده، 142 روستای استان تحت پوشش قرار می گیرد که در فاز نخست این پروژه در 60 روستا اجرایی خواهد شد.
وی بیان کرد: در فاز نخست طرح بین المللی ترسیب کربن در شهرستان های سربیشه و خوسف اجرا شد، در شهرستان نهبندان نیز به مساحت 150 هزار هکتار از آذر ماه 96 به صورت رسمی آغاز به کار کرده است.
مدیر اجرایی پروژه بین المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی اظهار داشت: علاوه بر خراسان جنوبی هم اکنون پروژه بین المللی ترسیب کربن در (13 پایلوت اجرایی ) 11 استان و یک منطقه، 101 روستا به مساحت یک میلیون و 525 هزار و 220 هکتار در حال اجراست.
یاری گفت: تجربه بیش از 12 سال اجرای پروژه ترسیب کربن شهرستان سربیشه، آن هم در یکی از محروم ترین مناطق کشور که به نتایج و دستاوردهای خوبی رسید سبب شد دست اندرکاران و متولیان آن در مسیر توسعه و تعمیم آن در سطح ملی گام بردارند.
وی افزود: هدف اصلی از اجرای این پروژه، ارتقای توانمندی جوامع محلی برای احیا، مدیریت، توسعه و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی و نیز توسعه روستایی است.
وی عنوان کرد: پروژه بین المللی ترسیب کربن ابتکاری مشترک بین دولت جمهوری اسلامی ایران و برنامه عمران ملل متحد است که از سال 2005 در منطقه حسین آباد شهرستان سربیشه، خراسان جنوبی اجرا شده است.
مدیر اجرایی پروژه بین المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی یادآور شد: این پروژه در راستای تحقق یکی از اولویت های توسعه دولت جمهوری اسلامی ایران یعنی مقابله با بیابانزایی و تخریب سرزمین و با هدف توسعه یک مدل مدیریت مشارکتی و احیای اقتصادی منابع طبیعی تخریب شده در مناطق خشک و نیمه خشک طراحی شده است.
یاری ادامه داد: توسعه پایدار روستایی مشتمل بر ظرفیت سازی برای مردم، دستگاه های محلی و افزایش جذب کربن اتمسفر در راستای مقابله با گرمایش کره زمین از دیگر اهداف طراحی این پروژه است.
وی اظهار داشت: فاز نخست این پروژه از نیمه سال 2005 ، در دشت حسین آباد غیناب سربیشه در مساحت 152 هزار هکتار آغاز شد.
وی یادآور شد: به دنبال موفقیت های به دست آمده در پایان فاز نخست پروژه ترسیب کربن و با موافقت دفتر برنامه عمران ملل متحد مقرر شد فاز دوم پروژه با هدف توسعه و گسترش دستاوردهای پروژه در فاز اول تعریف شود.
مدیر اجرایی پروژه بین المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی ادامه داد: لذا سند فاز دوم با همکاری دفتر امور بیابان و دفتر UNDP تدوین و در سال 1389 به امضا رسید و پروژه تا سال 2015 با اعتباری معادل 2.1 میلیون دلار ( 29 درصد سهم سازمان ملل متحد و 71 درصد سهم ایران) تداوم یافت.
یاری عنوان کرد: سایت اجرایی این پروژه در محدوده شهرستان سربیشه و در حوزه آبخیزی به مساحت 552 هکتار واقع شده و تعداد 21 روستا را به عنوان روستاهای هدف در بر گرفت.
وی یادآور شد: در این پروژه محور و مبنای فعالیتها بر جوامع روستایی متمرکز شده و راهبرد اجرایی آن بر رعایت سه اصل تاثیرگذار بر احیا و مدیریت مشارکتی منابع طبیعی یعنی نیازهای توسعه ای، مسائل زیست محیطی و مسائل اجتماعی اقتصادی استوار است.
وی اضافه کرد: این پروژه در راستای بکارگیری برنامه ریزی پایین به بالا با واگذاری مسئولیت های برنامه ریزی و مدیریتی محلی به سطوح عامه مردم جوامع هدف را قادر می سازد تا ضمن مدیریت بهتر منابع، مسئولیت بیشتری را در تأمین معیشت خود داشته باشند.
وی گفت: این برنامه ها، طی یک فرایند جامع با برنامه های سازمان های اجرایی محلی تلفیق شده و به تدوین برنامه های توسعه روستایی محلی انجامیده است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 15809
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/15809/طرح-ترسیب-کربن-9-شهرستان-خراسان-جنوبی-اجرا-می-شود