سه شنبه ۵ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۵۹
کارگردان بیرجندی:

از فیلمنامه‌ای برای معرفی استان حمایت نمی‌شود/ عدم اعتماد مسؤولین به هنرمندان استانی

کارگردان بیرجندی گفت: موضوع مهم‌تر از سرمایه‌گذار این است که متأسفانه اعتمادی از سوی مسؤولین به هنرمندان استانی وجود ندارد.
از فیلمنامه‌ای برای معرفی استان حمایت نمی‌شود/ عدم اعتماد مسؤولین به هنرمندان استانی
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از فارس، محمدرضا زمانی‌پور اظهار داشت: حدود 20 سال است که به عرصه هنر وارده شده‌ام و از سال 86 به عنوان مدرس انجمن سینمایی جوان فعالیت دارم.
وی با اشاره به فعالیت‌های خود در زمینه کارگردانی، فیلمنامه‌نویسی و تهیه‌کنندگی، تصریح کرد: در سال 87 یک سریال 13 قسمتی با عنوان «ماجراهای جنگل دوستی» را برای مرکز خاوران تهیه کردیم که در جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان‌ها جایزه بهترین تهیه‌کنندگی، کارگردانی و طراحی عروسک را دریافت کرد.
کارگردان بیرجندی با بیان اینکه کارگردانی و اجرای برنامه زیربازارچه در زمستان 96 آخرین فعالیتم در تلویزیون به عنوان کارگردان هنری بوده است، گفت: فیلمنامه‌هایی را در حوزه فیلم کوتاه در دست نگارش داریم که امیدواریم برای پاییز 97 به تولید برسد.
همکاری در ساخت حدود 50 فیلم کوتاه
زمانی‌پور عنوان داشت: تاکنون در ساخت حدود 50 فیلم کوتاه به عنوان کارگران، تصویربردار، تدوین‌گر و یا مشاور کارگردان با فیلمسازان مختلف در تهران، مشهد زاهدان و بیرجند همکاری کرده‌ام.
وی ادامه داد: فیلم کوتاه «برگ‌ها آهسته می‌ریزند» را در سال 95 ساختم که پس از حضور در جشنواره های فیلم کوتاه تهران، بینالود و رضوی، سال گذشته در جشنواره فیلم کوتاه تدبیر جایزه بهترین فیلم داستانی و دستاورد فنی هنری جشنواره را گرفت.
بازنویسی فیلمنامه «ملاقات کننده» در حال انجام است
فیلمساز بیرجندی به ساخت فیلم کوتاه «ملاقات کننده» اشاره کرد و گفت: این فیلم در زمان حدود 30 دقیقه تولید خواهد شد و اکنون کار بازنویسی فیلمنامه در حال انجام است که امیدوارم فیلمنامه به جشنواره منطقه‌ای برسد و از پاییز سال جاری نیز تولید آن آغاز شود.
زمانی‌پور بیان کرد: برای تأمین هزینه ساخت این فیلم یا باید این اثر را به انجمن سینمای جوانان تهران ارائه دهم یا اینکه بخشی از بودجه را از دفتر این انجمن در بیرجند و مابقی را توسط یک سرمایه‌گذار تأمین کنم.
وی خودخواهی و طمع انسان‌ها را موضوع فیلم «ملاقات‌کننده» عنوان کرد و خاطرنشان کرد: ملاقات‌کننده داستان افرادی بیمار است که به دلیل بیماری واگیردار غیرقابل علاجی به یک کمپ دورافتاده تبعید شده‌اند و این بیماری باعث می‌شود علاوه بر ضعف جسمی و عفونت تنفسی که منجر به مرگ آن‌ها می‌شود، حافظه افراد نیز به مرور زمان پاک شود و در این میان اتفاقی عجیب باعث بروز رفتارهای متفاوتی در آن‌ها می‌شود!
سینما هنری گران و هزینه‌بر است
این فیلمساز با بیان اینکه سینما هنری گران و هزینه‌بر است، عنوان کرد: گرچه در استان مراکزی مانند انجمن سینمای جوان حامی فیلمسازان جوان هستند اما متأسفانه کمک هزینه و امکانات این مراکز مکفی نیست و نیاز به حمایت سایر نهادهای ذی‌ربط به‌شدت احساس می شود اما مسلماً اگر فیلمنامه دارای شاخص‌های محتوایی و در راستای سیاست‌ها نباشد نمی‌توان به حمایت آن‌ها امیدوار بود.
عدم حمایت از فیلمنامه‌ای برای معرفی استان
زمانی‌پور به فیلمنامه «رنج ترنج» اشاره و تصریح کرد: چند سال است که پیگیر ساخت این فیلم هستم که دارای نقاط قوت زیادی برای معرفی استان به لحاظ فرهنگی و مذهبی است و برای این اثر مذاکرات زیادی با اتاق بازرگانی استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت مطبوعات و همچنین شرکت فرش داشته‌ایم اما حمایتی صورت نگرفته است.
کاغذبازی ادارات انگیزه هنرمندان را می‌گیرد
وی یادآور شد: فیلمنامه «رنج ترنج» در 90 دقیقه حدود پنج سال پیش نوشته شده و علاوه بر اینکه در آن از یک صنعت استراتژیک استان سخن می‌گوییم شاخص‌های ارزشمندی مانند معرفی زن مسلمان و صبر و توکل به خداوند را در خود جای داده اما متأسفانه این قدر کاغذبازی ادارات زیاد شده و رفت و آمد به ادارات برای آن بوده که دیگر انگیزه‌ای برای گروه نمی‌ماند.
وی اذعان داشت: پیدا کردن سرمایه‌گذار برای یک فیلم کار سختی است چرا که بودجه هنگفتی می‌طلبد و برای مثال برای تولید یک فیلم بلند داستانی با کیفیت مطلوب و عوامل متخصص حداقل 300 تا 400 میلیون تومان هزینه نیاز است.
عدم اعتماد مسؤولین به هنرمندان استانی در برابر اقبال به سوی غیربومی‌ها
کارگردان بیرجندی با بیان اینکه موضوع مهم‌تر از سرمایه‌گذار این است که متأسفانه اعتمادی از سوی مسؤولین به هنرمندان استانی وجود ندارد، افزود: با وجود اینکه حدود 20 سال است در عرصه فیلم‌سازی مشغول تجربه هستم و در رشته کارگردانی سینما فارغ التحصیل شده‌ام اما به تجربه ثابت شده که باز هم اگر یک نفر با پیشنهاد ساخت یک فیلم از تهران به این استان بیاید با اقبال بیشتری نسبت به من و امثال من از سوی مسؤولین مواجه خواهد شد.
مسؤولین تصمیم‌گیرنده راه جذب منابع مالی را نمی‌دانند
زمانی‌پور خاطرنشان کرد: در حوزه فیلم بلند چون انجام چنین تجربه‌ای در استان بی‌سابقه بوده است و مسؤولین تصمیم‌گیرنده راه جذب منابع مالی و مسیر درست پیگیری امور مربوط به تولید را در ستاد نمی‌دانند، تهیه این مبالغ برایشان قابل تصور نیست در حالی در تهران و حتی استان‌های دیگر چنین بودجه‌هایی جذب و تأمین می‌شود و به همین دلیل در این استان زمانی که برای ساخت فیلمی بلند با استاندارد ملی این رقم مطرح می‌شود ساخت فیلم در اولویت قرار نمی‌گیرد و نمی‌توان به سرمایه‌گذاری ادارات و مؤسسات دولتی و خصوصی امیدوار بود.
وقتی هنرمند عطای ساخت اثرش را به لقایش می‌بخشد
هنرمند بیرجندی عنوان داشت: حمایت‌ها در این عرصه شاید در حد شعار یا اینکه در حد سخنرانی مسؤولی باشد که بخواهد پشت تریبون در مورد تأثیرگذاری فیلم و رسانه تصویری سخن بگوید اما تنها در حد حرف و سخنرانی پشت تریبون به این موضوع اکتفا شده و عملاً از طرف مدیران فرهنگی و دولتی اراده‌ای جدی در این خصوص وجود ندارد که این روند در نهایت وضعیتی را موجب می شود که اکنون شاهد آن هستیم یعنی هنرمند فرسوده و ناامید عطای ساخت اثرش را به لقایش می‌بخشد.
وی اظهار داشت: مسؤولین استان دنبال فیلمنامه‌هایی هستند که کاملا واضح و صریح حرف خود را بزند در حالی‌که فیلمی تأثیرگذار است که مخاطب شعار را کمتر در آن ببیند.
زمانی‌پور تصریح کرد: در کنار وعظ و سخنرانی باید به این سمت حرکت کنیم که آموزه‌های فرهنگی و دینی را در قالب هنرها و ارائه بهتر به مخاطب عرضه کنیم.
 نگاه مدیران باید متحول شود
وی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد در استان اتفاقات متفاوت در حد و اندازه کشوری و بین‌المللی رخ دهد باید نگاه مدیریتی به همان اندازه متفاوت و متحول شود و اگر قرار باشد کار بزرگ انجام دهیم باید بزرگ فکر کنیم و افق نگاهمان و اراده‌مان را به همان اندازه گسترش دهیم.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۸۱۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , فیلم , سرمایه‌گذاری‌