به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، مصطفی جعفرزاده پیش از ظهر امروز در نشست خبری، پزشکی قانونی را از مظلومترین دستگاههای اجرایی دانست و اظهار داشت: متأسفانه در دستگاههای اجرایی بهایی به پزشکی قانونی نمیدهند جز زمانی که بحرانی پیش میآید.
وی پزشکی قانونی را از آمادهترین دستگاهها در حیطه مدیریت بحران دانست و تصریح کرد: پزشکی قانونی مرکز استان با 4 پزشک اداره میشود که سه نفر از پزشکان مستقر در این مرکز بومی هستند.
بیتوجهی مسؤولان به مسیر دسترسی به پزشکی قانونی
مدیرکل پزشکی قانونی خراسانجنوبی به مسیر ساختمان پزشکی قانونی خراسانجنوبی اشاره کرد و بیان داشت: متأسفانه بعد از گذشت یک سال از افتتاح ساختمان پزشکی قانونی استان مسیر دسترسی به این مکان بهسازی نشده و این امر نشاندهنده بیتوجهی مسؤولان به این مسیر است.
جعفرزاده با اعلام اینکه کار پزشکی قانونی مبتنی بر علم، شواهد و تجربه است، توضیح داد: این مجموعه عملاً به عنوان کارشناس پروندههای قضایی به مراکز دانشگاهی کمک میکند و همچنین بالای 90 درصد از اظهارنظرهایی که توسط این مجموعه ارائه میشود منجر به حکم قطعی شده است.
وی اضافه کرد: گرچه گاهی از اوقات ممکن است به دلیل استرسهای زیاد برخی نارضایتیها در بین ارباب رجوع ایجاد شود اما مجموعه پزشکان مستقر در این مجموعه تلاش جدی بر صحت و دقت گواهیهای صادر شده دارند.
تشکیل 16 هزار و 841 فقره پرونده در حوزه معاینات بالینی
مدیرکل پزشکی قانونی خراسانجنوبی با بیان اینکه در سال گذشته 16 هزار و 841 فقره پرونده در حوزه معاینات بالینی(تصادفات، نزاع، حوادث کار و غیره) در سطح استان تشکیل شده است، اعلام کرد: این میزان پرونده نسبت به سال 95 کاهش داشته به طوری که 70 درصد پروندهها در مرکز استان تشکیل شده است.
جعفرزاده بیشترین مراجعات را مربوط به پروندههای مصدومان ناشی از حوادث رانندگی با 20.9 درصد و نزاع با 20.4 درصد ذکر کرد و گفت: در سال گذشته سه هزار و 520 مورد معاینه مصدومان ناشی از تصادفات در استان انجام شده که نسبت به سال 95 افزایش 2.4 درصدی را نشان میدهد.
بیرجند و قاین رکورددار پروندههای نزاع
وی از ارجاع سه هزار و 444 فقره پرونده نزاع جهت معاینه به پزشکی قانونی خبر داد و با بیان اینکه این میزان پرونده نسبت به سال 95، 0.3 درصد افزایش داشته است، تبیین کرد: 61.7 درصد جنسیت پروندههای ارجاع شده را مردان و بیشترین آمار نزاع نیز در شهرستانهای بیرجند و قاین بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در سال گذشته 437 مورد جسد جهت معاینه به پزشکی قانونی ارجاع داده شد که از این تعداد 361 مورد به مرگ غیرطبیعی و 56 مورد به مرگ طبیعی فوت کردند، اعلام کرد: 12.8 درصد از اجساد ارجاع شده نباید در حالت عادی به پزشکی قانونی و مراجع قضایی ارسال میشد.
جعفرزاده آمار متوفیان ناشی از حوادث ترافیکی را 245 مورد اعلام و با بیان اینکه از این تعداد 203 مورد در تصادفات برونشهری، 16 مورد در جادههای روستایی و خاکی و 26 مورد در درون شهرها اتفاق افتاده است، تبیین کرد: شهرستان بیرجند به عنوان محل وقوع تصادفات با 56 مورد، طبس با 45 مورد و قاین با 35 مورد فوتی در جایگاه اول تا سوم قرار گرفتند.
فرهنگ ترافیکی و رانندگی مردم نیازمند بررسی
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ ترافیکی و رانندگی مردم استان نیازمند بررسی است، بیان داشت: تصادفات فوتی برونشهری در سال 96 نسبت به سال 95، با رشد 33.5 درصدی و تصادفات فوتی جادههای روستایی با کاهش30 درصدی مواجه بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسانجنوبی از ارجاع 562 فقره پرونده به آزمایشگاه تخصصی پزشکی قانونی استان اشاره کرد و افزود: نزدیک به دو هزار و 100 مورد آزمایش مختلف از پروندههای ارسالی انجام شد.
انجام 700 مورد آزمایش ژنتیک از مجرمان باسابقه استان
جعفرزاده با یادآوری این مطلب که تمام آزمایشات در آزمایشگاه پزشکی قانونی استان انجام میشود جز آزمایش ژنتیک، توضیح داد: سال گذشته 700 مورد آزمایش ژنتیک از مجرمان باسابقه استان برای بانک هویت ژنتیکی انجام شد.
وی پروندههای ارجاع شده به کمیسیونهای تخصصی پزشکی قانونی استان را مورد بحث قرار داد و بیان داشت: در مجموع 90 فقره پرونده در این کمیسیون تشکیل و به نتیجه رسید که در مقایسه با سال 95، افزایش 47.5 درصدی را نشان میدهد.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسانجنوبی با بیان اینکه 65 درصد پروندههای تشکیل شده در کمیسیون قصور پزشکی منجر به حکم محکومیت و قصور پزشکی شده است، اعلام کرد: در مجموع 23 فقره پرونده ارجاع شده که از این تعداد برای 15 پرونده حکم محکومیت صادر و هشت فقره پرونده هیچگونه قصوری نداشتهاند.
متخصصان زنان و زایمان در صدر قصور پزشکی 96
جعفرزاده مطرح کرد: 10 فقره پرونده در خصوص شکایت از جراحان زنان و زایمان بود که از این تعداد پنج مورد منجر به حکم قصور و 5 مورد دیگر نیز منجر به حکم برائت شد.
وی با بیان اینکه 4 مورد شکایت از متخصصان اطفال صورت گرفت که متأسفانه هر 4 مورد منجر به صدور حکم قصور شد، اضافه کرد: همچنین شکایتهایی از متخصصان رادیولوژی، گروه دندانپزشکی، متخصص اعصاب و روان و متخصص قلب و عروق نیز مطرح و منجر به حکم قصور شد.
افزایش 23 درصدی صدور مجوز سقط درمانی
مدیرکل پزشکی قانونی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در سال گذشته 149 پرونده تقاضا برای صدور مجوز سقط درمانی در پزشکی قانونی خراسانجنوبی تشکیل شد که از این تعداد مجوز سقط 89 مورد صادر و 41 مورد صادر نگردید، تبیین کرد: تقاضا برای صدور مجوز سقط درمانی در استان نسبت به سال 95، 23 درصد افرایش داشته است.
جعفرزاده به ارائه آمار متوفیان رانندگی طی بازه زمانی 25 اسفندماه 96 تا 15 فروردینماه پرداخت و گفت: طی این بازه زمانی 15 نفر از شهروندان جان خود را در جادههای برونشهری و روستایی از دست دادند.
فوت 12 نفر بر اثر مسمومیت با گاز مونواکسید کربن/ پروندههای حوزه زنان و زایمان تبرئه شدند
وی روزهای 28 اسفندماه، 2،8 و 10 فروردینماه را بیشترین بازه زمانی فوتیها اعلام و مطرح کرد: در سال گذشته تعداد متوفیان ناشی از مسمومیت گاز مونواکسید کربن 12 مورد ثبت شده که نسبت به سال 95 افزایش زیادی داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسانجنوبی آمار متوفیان ناشی از غرقشدگی را از سال 92 تا 96، 12 مورد ذکر کرد و عنوان کرد: طی سه ماه نخست امسال 4 مورد فوت ناشی از غرقشدگی در استان داشتیم که این آمار بسیار نگرانکننده و قابل تأمل است.
جعفرزاده به کمیسیونهای قصور پزشکی در دو ماه نخست امسال اشاره کرد و گفت: 9 کمیسیون قصور پزشکی در استان تشکیل شده که هفت مورد منجر به قصور پزشکی و کادر درمان شده که هیچکدام از پروندههای حوزه زنان و زایمان قصور نداشته و تبرئه شدند.
انتهای پیام/4