مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی:
افراد بیاطلاع در مورد کیفیت آب بیرجند نظر ندهند/ تعداد دشتهای ممنوعه کشاوزی به ۲۶ مورد رسید
10 تير 1397 ساعت 12:05
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با بیان اینکه آب شرب شهر بیرجند از نظر استانداردهای آب آشامیدنی مجاز است اما گوارایی آن مشکل دارد، گفت: نباید افراد بیاطلاع در مورد کیفیت آب بیرجند نظر دهند.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حسین امامی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اول تیرماه آغاز هفته صرفهجویی در مصرف آب است.
وی با بیان اینکه امیداست رسانهها کمک کنند تا بحث مدیریت مصرف آب و صرفهجویی را در جامعه بهینه سازیم، اضافه کرد: گذر از این مرحله سخت همت همه افراد جامعه را میطلبد و با توجه به اینکه بحث راندمان و بهرهوری آب بسیار پایین بوده این امر علاوه بر اینکه نقطهضعف محسوب میشود فرصتی بوده که با افزایش راندمان بتوانیم با هزینه اندکی بحث مدیریت مصرف آب را دنبال کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای با اشاره به اینکه تصفیهخانه آب شرب بیرجند تاکنون مشتمل بر دو بخش است، یادآور شد: این بخشها شامل بخش پلیترکتور و RO است.
امامی با بیان اینکه تصفیه شیمیایی آب هزینههای مالی بالایی دارد، تصریح کرد: بحث توسعه و بهرهبرداری بلندمدت تصفیهخانه دنبال میشود است
وی اضافه کرد: بهرهبرداری از تصفیهخانه در یک بازه 15 ساله از اعتبارات ملی واگذار میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام آب شمال شهر بیرجند از زون سربیشه تأمین میشود، گفت: همچنین قصد داریم تأمین آب جنوب شهر به طور کلی از طریق تصفیهخانه انجام گیرد که امیداست در مورد بحث مناقصه مالی آن به جمعبندی رسیده و بتوانیم پیمانکار را انتخاب نماییم.
امامی با بیان اینکه آب شرب شهر بیرجند از نظر استانداردهای آب آشامیدنی مجاز است اما گوارایی آن مشکل دارد، افزود: نباید افراد بیاطلاع در مورد کیفیت آب بیرجند نظر دهند و با این کار خود سبب دغدغهمندی شهروندان شوند.
وی ادامه داد: مشکل گوارایی آب شرب شهر بیرجند بیشتر مربوط به منیزیم بوده که در حد استانداردهای آب قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی اولویت نخست وزارت نیرو را رصد کیفیت آب دانست و یادآور شد: برای توسعه بخش RO تصفیهخانه آب بیرجند سرمایهگذاری بالغبر 20 میلیارد تومان نیاز بوده و هزینههای بهرهبرداری سالانه آن نیز وابسته به شرایط تورمی کشور بین 6 تا 7 میلیارد خواهد بود.
امامی به بحث تأمین آب بیرجند اشاره داشت و افزود: متولی این امر شرکت آب منطقهای بوده و پروژه تأمین آب بیرجند در اختیار این شرکت قرار دارد.
وی ادامه داد: این پروژه سه فاز دارد که شامل فاز یک سربیشه و فاز سه انتقال آب از مختاران بیرجند بوده که در مجموع 8 میلیون مترمکعب آب انتقال پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با بیان اینکه برای پروژه تأمین آب بیرجند در مجموع هفت چاه آماده بهرهبرداری بوده که یک چاه تجهیز شده و بقیه در حال تجهیز است، اضافه کرد: پیشبینی میشود تا تابستان سال آینده ظرفیتی معادل 200 لیتر بر ثانیه به آب بیرجند اضافه شود.
امامی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیشترین میزان مصرف آب مربوط به بخش کشاورزی بوده بنابراین اگر کشاورزان در مورد کامل شدن کنتورگذاریهای چاههای کشاورزی همکاری لازم را داشته باشند میتوانیم در این بخش کاهش مصرف را شاهد باشیم.
وی ادامه داد: تغییر الگوی کشت، بهرهوری مناسب از آب و مدیریت آب در مزرعه از جمله برنامههایی بوده که در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی مدنظر بوده و دنبال میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی افزود: در این راستا 15 پروژه در دستور کار بوده که باید با همکاری جهاد کشاورزی اجرا شود.
امامی با بیان اینکه خوشبختانه توانستهایم بین 30 تا 37 درصد در برخی از بخشها آب کشاورزی را کاهش دهیم، یادآور شد: پروژههای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی با این هدف که این اقدامات نباید زندگی کشاورزان را تحت شعاع قرار دهد صورت میگیرد.
وی به مشکل حقآبههای مردم که تاکنون علیرغم پیگیری مراجع قضایی به نتیجه نرسیده است اشاره کرد و فزود: امیدواریم با پیگیریهای صورت گرفته تا یک ماه آینده حداقل سه منطقه که بیشترین مشکل را در این زمینه دارند بحث حقآبه آنها نهایی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی متولی بحث تأمین آب وزارت نیرو بوده که دیدگاهش در این راستا به طور کامل متکی به بخش خصوصی است، اضافه کرد: مشکل آب شرب در محور شرق یک مشکل حیاتی است.
امامی با بیان اینکه پروژه انتقال آب به استان هم مورد انتقاد بوده و هم مورد تأکید است، تصریح کرد: برای توسعه اقتصادی و رسیدن به شاخصهای توسعه باید به مسئله آب در استان توجه شود.
وی ادامه داد: در مورد پروژه انتقال آب به استان معتقدیم که نباید سطح توقعات مردم را در این زمینه بالا ببریم که این پروژه به سرعت انجام شود زیرا این پروژه نیاز به مقدماتی دارد و قبل از اجرای این پروژه باید در ابتدای امر مصرف آب موجود خود بهینه سازیم و در یک برنامه عملیاتی مصرف و تولید را با یکدیگر تطبیق کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با اشاره به اینکه بر اساس برآورد اولیه پروژه انتقال آب به استان 4 هزار میلیارد تومان هزینه نیاز دارد، گفت: این پروژه در یک بازه کوتاه و با برنامهریزی باید اجرایی شود که این امر همراهی مردم را میطلبد.
امامی تصریح کرد: در بخش کشاورزی آب مجانی بوده و بخشی از مدیریت تقاضا، اقتصاد آب است که متناسب با سرانه تولید باید تدوین شود.
وی با اشاره به اینکه هشت سد مخزنی در استان در دست بهرهبرداری است، افزود: مجموع ظرفیت این سدها حدود 64 تا 66 میلیون مترمکعب بوده که با افتتاح سد سیاهو 17 میلیون به ظرفیت سدهای مخزنی استان افزوده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی از در حال بهرهبرداری بودن 14 پروژه تغذیهای در استان خبر داد و اضافه کرد: طرح جایگزینی پساب فاضلاب بیرجند به بخش کشاورزی در دست اقدام بوده تا بیلان آب حفظ شود.
امامی ادامه داد: میزان 3.5 میلیون مترمکعب پساب فاضلاب جایگزین آب شرب برای مصرف بخش کشاورزی میشود که در این راستا با جایگزینی دو حلقه چاه توافق شده و برای جایگزینی با چاههای دیگر در حال رایزنی هستیم.
وی بیان داشت: پروژه پساب در حال اجرا بوده و امیدواریم امسال بحث جایگزینی را تکمیل کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با خوب دانستن چشمانداز اعتباری بخش آب استان در سال جاری گفت: امسال اعتباری بالغبر 22 میلیارد تومان برای پروژههای مختلف بهجز منابع مالی دریافت میکنیم.
امامی در مورد دشتهای ممنوعه در استان گفت: دشتهای ممنوعه با توجه به اینکه مجوز کشاورزی برای آنها صادر نمیشود برای احتیاط و آیندهنگری در مقطعی که دشت نیاز داشته باشد به ممنوعه میرسد و امسال تعداد دشتهای ممنوعه به 26 مورد رسیده است.
وی یادآور شد: تلاش داریم که هیچ تنش آبی در شهرها و روستاها به وجود نیاید اما بحث مدیریت مصرف را باید شهروندان رعایت کنند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 15886