مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت:
احداث تصفیهخانه قاین و سربیشه به ۴۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد
10 تير 1397 ساعت 12:40
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه پروژه تصفیهخانه قاین و سربیشه نیازمند ۴۰ میلیارد تومان سرمایه است گفت: سرمایهگذاران بومی برای اجرای این پروژه اعلام آمادگی کردند.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، مهدی هاشمیمقدم صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: آب در خراسان جنوبی از حساسیت بالایی برخوردار است و نیاز است با همکاری هم نسبت به ارائه خدمات به عموم مردم اقدام کنیم.
وی افزود: در مجموعه نظام اداری هر کدام از ما وظایفی داریم و وظیفه ما این است که آب مورد نیاز مردم را تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه بحث اقتصاد آب بحث بسیار مهمی است و نمیتوانیم آب را با هزینههای پایین در اختیار مردم قرار دهیم بیان کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر مترمکعب آب یک هزار و 280 تومان است.
هاشمیمقدم با اشاره به اینکه هزینههای تصفیه خانه در سرمایه گذاریهای استهلاک لحاظ نشده است تصریح کرد: کیفیت آب شرب بیرجند در حد استانداردها است و ما در رنج استاندارد هستیم و فلزاتی که قبلاً در آب بوده حذف شده است و در بحث میکروبی نیز هیچ مشکلی ندارد.
وی با بیان اینکه روزانه از بخشها و نقطههای مختلف بازرسی و کولرسنجی انجام میشود خاطرنشان کرد: گوارایی آب حق مردم است و در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است و یکی از این اقدامات استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای اشتغال و در اختیار قرار گرفتن آب بهتر در اختیار مردم است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از انجام مراقبتها و کنترلهای بسیار سخت بهداشتی خبر داد و یادآور شد: ما چارهای جز اینکه بخش خصوصی به ما کمک کند و سرمایه گذاری شود نداریم.
هاشمیمقدم با بیان اینکه همه ما در بحث فرهنگ سازی در زمینه آب نقش داریم اظهار داشت: در این راستا در قالب بخشی به نام مدیریت تقاضا، مدیریت مصرف را نیز گنجاندهایم و در این راستا تلاش بسیاری در صنعت آب صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه اولین گام بحث مطالعات است افزود: برای تمام شهرهای استان شبکههای جامعی برای طرحهای توسعه شهری داریم و نقشه راهی برای توسعه، اصلاح و بازسازی خدمات فراهم کردیم و در این خدمات سعی شده است از لوازم استاندارد استفاده شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: زونبندی شبکه برای کمک به تعادل بخشی به شبکههای آب، توزیعبندی شبکهها را شبکهبندی کردیم و در راستای اقتصاد مقاومتی موضوع نشتیابی شبکههای آبی انجام شد چون هزینههای بازسازی شبکه سنگین است و دولت توان آن را ندارد دستگاههایی برای نشت یابی در نظر گرفته شده است.
هاشمیمقدم با اشاره به اینکه در بحث حرکت در راستای تعرفهها وزارتخانه برنامههایی در این زمینه دارد بیان کرد: بخش اعظم تعرفهها بر عهده شورای اسلامی گذاشته شده است برنامهای برای شورای شهر بیرجند بیان شد اما هنوز به نتیجه نرسیده است و در این راستا فرصتها را از دست میدهیم.
وی خاطرنشان کرد: سالهای گذشته آبیاری فضای سبز12 درصد بوده و این رقم در حال حاضر حدود 5 درصد است اما همچنان زیاد است بنابراین باید مصرف برداشت آب از شبکههای شهری برای آبیاری فضای سبز کمتر از یک درصد باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری فضای سبز را مدیریت میکند افزود: در هفته صرفه جویی کارگاه آموزشی برای کارگران شهرداری برگزار شد بنابراین در این زمینه انتظار میرود بحث آبیاری در ساعات پایانی شب انجام شود و گیاه کم آب بر کشت شود.
هاشمیمقدم متوسط مصارف خانگی را 138 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز عنوان کرد که رنج مجاز 110 تا 150 لیتر است و یادآور شد: همچنین متوسط مصرف سرانه کل استان 188 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است که عدد مناسبی است و مردم خراسان جنوبی با توجه به فرهنگ فنی که دارند توجه ویژهای به این موضوع دارند.
وی با اشاره به اینکه 80 درصد مشترکین کاربری خانگی دارند که 74 درصد آب را استفاده می کنند تصریح کرد: 83 درصد این افراد در رنج طبیعی و 17 درصد باقیمانده 32 درصد حجم آب را مصرف میکنند در این قسمت در حال برنامهریزی هستیم تا مصرف را پایین بیاوریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به شبکههای فاضلاب اشاره کرد و بیان کرد: اجرای شبکههای فاضلاب تابع منابع مالی است و نمیتوان زمان معینی برای اجرای آن در نظر گرفت.
هاشمیمقدم با بیان اینکه در بحث فنی زیرساختهای استان از جهت وجود پیمانکاران توانمند فراهم است گفت: در این راستا اجرای شبکههای فاضلاب را بومیسازی کردهایم و در بحث مالی نیز اجرای پروژه 350 تا 700 میلیون تومان برای هر کیلومتر هزینه میشود.
وی با بیان اینکه منطقی بودن نرخهای آسفالت با شهرداری باید مدنظر قرار گیرد افزود: درخواست ما این است شهرداری سریعتر مجوز آسفالت را به ما بدهد، بر اساس عرف و قیمت های منطقه قرارداد مرمت آسفالت شهرداری داده شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه در یکی از مناطق مهرشهر قراداد جدیدی منعقد شد و سال گذشته شبکه فاضلاب غرب مهرشهر را تامین کردیم گفت: بیش از یک هزار و 500 واحد که مشکل دفع فاضلاب را داشتند به شبکه فاضلاب وصل شدند.
هاشمیمقدم با بیان اینکه در بحث فاضلاب خوسف، مطالعات زیست محیطی، پدافند غیرعامل، اجتماعی و غیره انجام شده است اظهار داشت: امید است عملیات اجرایی این پروژه به زودی آغاز شود.
وی با بیان اینکه پروژه تصفیه خانه قاین و سربیشه نیازمند 40 میلیارد تومان سرمایه است خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران بومی برای اجرای این پروژه اعلام آمادگی کردند.
هاشمی با بیان اینکه در خراسان جنوبی از 2 هزار و 500 شبکه و خطوط انتقال قسمتی فرسوده و عمر بالای 35 سال دارد افزود: 600 کیلومتر از شبکههای ما عمر بالای 30 سال دارند که نیازمند اصلاح و بازسازی است.
وی با بیان اینکه هزینههای اصلاح و بازسازی شبکهها بسیار بالا است تصریح کرد: اصلاح یک کیلومتر شبکه آب شهری 100 میلیون تومان هزینه دارد و ما به دلیل اینکه توان مالی نداریم اقدامات تاکتیکی برای هدر رفت آب انجام میدهیم.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 15898