به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز نشست خبری فعالان بخش آب خراسانجنوبی در محل شرکت آب منطقهای استان به مناسبت هفته صرفهجویی در آب برگزار شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی در این نشست اظهار داشت: آب در خراسان جنوبی از حساسیت بالایی برخوردار بوده و نیاز بوده با همکاری رسانهها و فرهنگسازی مصرف بهینه نسبت به ارائه خدمات مؤثر به مردم استان اقدام کنیم.
مهدی هاشمیمقدم در مورد کیفیت آب شرب بیرجند گفت: اظهارنظرهای هر فردی نباید احساسی در مورد هر موضوعی باشد و نباید قضاوت صورت گیرد و باید این امر به متولیان و متخصصان امر سپرده شود.
وی افزود: این اطمینان به مردم بیرجند داده میشود که کیفیت آب شرب بیرجند در حد استانداردها است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی ادامه داد: در بحث میکروبی آب هیچ مشکلی نداریم و طی یک روز از چندین نقطه با همکاری شبکه بهداشت نمونهبرداری صورت میگیرد.
هاشمیمقدم با بیان اینکه گوارایی آب حق مردم است که در این راستا اقدامات خوبی انجام دادهایم، اضافه کرد: از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کردهایم تا هم بحث گوارایی آب برای مردم افزایش یابد و هم به بحث اشتغال جامعه کمک شود که در این زمینه ایستگاههای تصفیه آب عمومی ایجاد شده که نظارتهای شدیدی بر کار آنها انجام میشود.
وی با بیان اینکه عوامل زیادی در فرهنگسازی و تغییر فرهنگ جامعه تأثیرگذار هستند که تکنولوژیها در این راستا نقش بسیار مهمی دارند، اضافه کرد: مردم خراسانجنوبی فرهنگ غنی در مصرف بهینه آب دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه همه در فرهنگسازی نقش دارند، گفت: هشت پارامتر برای این امر مشخص شده اما آنچه ویژه صنعت آب بوده در طرحی در قالب مدیریت تقاضا این موضوع گنجانده شده استم.
هاشمیمقدم یادآور شد: در مجموعه نظام اداری هر کدام وظیفهای بر عهده داریم که وظیفه توزیع آب تأمین شده و پاسخگویی به خواستههای روزانه مردم وظیفه شرکت آب و فاضلاب شهری است.
وی بحث اقتصاد آب را از مباحث بسیار مهمی دانست و افزود: نمیتوانیم خدمت مناسب با هزینههای ناچیزی که دریافت میشود به مردم ارائه دهیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی ادمه داد: قیمت هر مترمکعب آب تمام شده برای شرکت آب و فاضلاب شهری استان حدود یکهزار و 286 تومان بوده در حالی که قیمت فروش به ازای هر مترمکعب 568 تومان بوده که براساس این آمار اختلاف زیادی مشهود است.
هاشمیمقدم اضافه کرد: با توجه به اینکه بحث آب یک بحث چند وجهی است بنابراین نخستین موضوع در این زمینه بحث مطالعات است که این کار برای تمام شهرهای استان انجام شده و برای طرحهای توسعه شهری مطالعات بروزرسانی شده است.
وی با بیان اینکه سعی کردهایم در اجرا شبکههای توزیع آب شهری در استان از لوازم باکیفیت استفاده کنیم، تصریح کرد: بحث زونبندی شبکه برای تعدیل فشار آب از دیگر اقدامات شرکت آب و فاضلاب شهری استان بوده که قسمتی انجام و قسمتی در برنامه شرکت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در بحث اقتصاد مقاومتی، طرح نشتیابی توسط این شرکت انجام گرفته است، یادآور شد: با توجه به اینکه هزینهها بازسازی شبکه بسیار سنگین بوده بنابراین این طرح میتواند در کاهش هدررفت آب بسیار مؤثر باشد.
5 درصد از مصرف آب شرب شهری خراسانجنوبی در بخش آبیاری فضای سبز
هاشمیمقدم در مورد مصارف آبیاری فضای سبز از آب شرب شهری گفت: این میزان مصرف در گذشته 12 درصد بوده که در حال حاضر به 5 درصد کاهش یافته اما با این وجود هنوز این رقم زیاد است و باید این مصرف را به کمتر از یک درصد برسانیم تا مصرف آب شرب شهری برای تأمین نیازهای ضروری باشد.
وی در مورد کاهش در مصارف آبیاری فضای سبز به شهروندان توصیه کرد: آبیاری فضای سبز منازل را شب صورت گیرد، از محصولات و گیاهانی برای فضای سبز استفاده شود که نیاز آبی کمتری دارند و نسبت به تغییر الگوی کشت اقدام شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی به سامانه 122 اشاره کرد و گفت: این سامانه نحوه خدمات در بحث حوادث را رصد میکند تا تعاملات بهتری با مردم انجام داشته باشیم.
هاشمیمقدم متوسط مصارف خانگی در استان را 138 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز دانست و افزود: میزان متوسط مصرف سرانه در تمام استان حدود 188 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز بوده که عددی منطقی و مورد تأیید مراجع کشوری است.
وی با بیان اینکه 80 درصد مشترکین شرکت آب و فاضلاب شهری استان کاربری خانگی هستند، گفت: 17 درصد این مشترکان 32 درصد مصرفی بخش خانگی آب استان در شهرها را مصرف میکنند که برنامههای ما بر روی این بخش است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه اجرای شبکه فاضلاب کار سختی بوده و تابع تأمین منابع مالی است بنابراین نمیتوانیم زمان خاص را برای اجرای آن تعیین کنیم، اضافه کرد: در بحث فنی ظرفیتهای استان در مورد وجود پیمانکاران توانمند وجود دارد و در بحث مالی هم اجرای پروژه فاضلاب متناسب با تأمین مالی صورت میگیرد که در شرایط کنونی تأمین این منابع سخت است.
اتصال 1500 واحد مسکن مهر بیرجند به شبکه فاضلاب
هاشمیمقدم از شهرداری بیرجند با بیان اینکه در گذشته شبکه فاضلاب غرب مهرشهر تکمیل شده است، یادآور شد: بیش از 1500 واحد مسکن مهر به شبکه فاضلاب وصل شدند و رضایت مردم در این قسمت جلب شد.
وی قول داد: اگر منابع مالی تأمین شود، پروژه فاضلاب بیرجند طی دو سال به اتمام میرسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی در مورد پروژه تصفیهخانه فاضلاب قاین و سربیشه گفت: این دو پروژه در مجموع بالغ بر 50 میلیارد تومان نیاز به سرمایه دارد.
هاشمیمقدم از تکمیل مطالعات پروژه فاضلاب شهر خوسف خبر داد و افزود: امیداست تأمین بودجه برای این بحث توسط سازمان برنامه و بودجه صورت گیرد تا هر چه سریعتر این امر به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه در سطح استان در مجموع بالغ بر 2 هزار و 500 کیلومتر از شبکهها و خطوط انتقال آب فرسوده و عمری بالای 30 تا 35 سال دارند، اضافه کرد: همچنین در سطح استان حدود 600 کیلومتر از شبکه آب شهری عمری بالای 30 سال دارد که باید اصلاح و بازسازی شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: هزینههای بازسازی و اصلاح بسیار سنگین بوده به طوری که اصلاح یک کیلومتر آب شهری بالغبر 100 میلیون تومان در شرایط کنونی هزینه در بر دارد و به دلیل منابع مالی اقدمات تاکتیکی از جمله نشتیابی برای جلوگیری از هدررفت آب توسط شرکت آب و فاضلاب شهری استان در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: روستاییان پر تلاش خراسانجنوبی توانستهاند در این وضعیت ناهمگون آب در روستاها و کاهش شدید آبدهی در بخش کشاورزی هنوز حرفی برای گفتن داشته باشند که این امر قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه آبرسانی سیار تنها برای تأمین آب شرب است، یادآور شد: برای هر خانوار 50 لیتر آبرسانی سیار می شود که به طور قطع این میزان کافی نبوده و میزان بیشتری را میطلبد.
پرداخت بدهی 3 میلیارد و 800 میلیون تومانی شرکت آبفار خراسانجنوبی بابت آبرسانی سیار
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی یادآور شد: در آبرسانی سیار اگر روستاهایی شبکههای آب روستایی دارند، آب حمل شده به در مخازن تخلیه میشود و در برخی از روستاها نیز با مشارکت مردم مخازنی بدین منظور ساخته شده که آب حمل شده در آنها تخیله میشود.
صفوینژاد با بیان اینکه تعداد روستاهایی که در استان به آنها آبرسانی سیار صورت میگیرد بنا بر فصل گرما متغییر بوده و بین 460 تا 480 روستاها هستند، افزود: از این تعداد روستا 300 روستا تانکر ثابت برای تخلیه آبرسانی سیار دارند و 160 روستا که در پیک مصرف به 180 روستا افزایش مییابند اکثرا آبرسانی سیار برایشان در مخازن آب تخلیه میشود.
وی با اشاره به اینکه برای آبرسانی سیار یکمیلیارد تومان اعتبار استانی و یکمیلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار ملی در استان داشتهایم، اضافه کرد: همچنین در راستای آبرسانی سیار به روستاهای استان سه میلیارد و 800 میلیون تومان بدهی داشتهایم که تاکنون این بدهی پرداخت شده است.
فعالیت 48 پیمانکار برای اجرای پروژههای آب روستایی در خراسانجنوبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی گفت: سال گذشته شرکت آب و فاضلاب روستایی استان 24 میلیارد و 200 میلیون تومان از اعتبارات ملی و 22 میلیارد تومان از اعتبارات استانی داشته که 88 درصد اعتبارات نقدی و 83 درصد اعتبارات اسنادی تاکنون جذب شده است.
صفوینژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر 48 پیمانکار در استان برای اجرای پروژههای آب روستایی در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: میزان قرادادهای این پیمانکاران 17 میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینکه کاهش هدررفت باید مدنظر قرار گیرد، گفت: باید منابع آبی که در اختیار داریم را حفظ نماییم و در طی سال گذشته در راستای کاهش هدررفت آب در روستاهای استان حدود 70 کیلومتر اصلاح شبکه و تعویض 4 هزار کنتور انجام شده است.
17 درصد مشترکان شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی دچار قطعی آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی از اضافه شدن 3 هزار و 488 مشترک به مشترکان این شرکت در سال گذشته خبر داد و افزود: از این تعداد 480 مشترک مربوط به حاشیه شهر بیرجند بوده که عددی خطرناک است.
صفوینژاد با بیان اینکه 17 درصد از مشترکان این شرکت دچار کمبود و قطعی آب در 152 روستا هستند، اضافه کرد: همچنین 17 درصد از مشترکان در نقطه سر به سر قرار دارند.
وی در مورد آبرسانی به هتل کوهستان بیرجند گفت: آبرسانی به روستای کاسه سنگ مورد هدف شرکت آب و فاضلاب روستایی و میراث فرهنگی است که پیشبینی شده تا پایان سال آینده تکمیل شود.
اعلام میزان مطالبات شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی میزان مطالبات این شرکت در بخشهای مختلف را 2 میلیارد و 800 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: وظیفه تأمین و توزیع آب در روستاها هر دو بر دوش شرکت آب و فاضلاب روستایی است.
صفوینژاد یادآور شد: از سال گذشته هماهنگی با شرکت آب منطقهای استان انجام شد که انتقال آب به فورگ توسط این شرکت صورت گیرد و برای شهر دیهوک هم این اتفاق افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد یکهزار و 753 روستای استان دارای سکنه با حدود 315 هزار نفر جمعیت که 92 درصد برخوردار از شبکه بوده اما ضریب بهرهمندی روستاهای استان از آب 71 درصد است.
انتهای پیام/4