چهارشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۱۰
مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی:

خراسان جنوبی در رده استان‌های دارای تنش آبی شدید قرار دارد

مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی در رده استان‌های دارای تنش آبی شدید قرار دارد گفت: عدم وجود منابع آب سطحی در استان موجب شده که تمام اتکا استان برای تأمین نیاز آبی بخش‌های مختلف بر منابع زیرزمینی باشد.
خراسان جنوبی در رده استان‌های دارای تنش آبی شدید قرار دارد
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از تسنیم، حسین امامی اظهار داشت: در حال حاضر عدد مربوط به آب مصرفی استان نسبت به مقدار آب تجدید پذیر سالانه 1.18 است که این عدد بیانگر بحران فوق‌العاده شدید و عدم تعادل بیلان آبی استان است.
وی افزود: سرانه آب تجدیدپذیر سالانه در استان یک هزار و 137 مترمکعب به ازاء هر نفر است که براساس شاخص فالکن مارک بیانگر وضعیت بحرانی آب در استان است.
مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: در طبقه‌بندی استان‌های کشور براساس شاخص پایش منابع آب، توسط شرکت مدیریت منابع آب ایران، استان خراسان جنوبی در رده استان‌های دارای تنش آبی شدید قرار دارد.
امامی تصریح کرد: عدم وجود منابع آب سطحی در استان موجب شده است که تمام اتکاء استان برای تأمین نیاز آبی بخش‌های مختلف بر منابع زیرزمینی باشد.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا تقریباً تمامی نیاز شرب از طریق آب زیرزمینی تأمین می شود به گونه‌ای که در برابر برداشت 59 میلیون مترمکعب در سال از منابع زیرزمینی برای تأمین نیازها شرب استان تنها 1.5 میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان جنوبی به چالش‌های ناشی از بحران آب در استان اشاره کرد و یادآور شد: یکی از این چالش‌ها، افت کمی و کیفی منابع آب است که در این راستا کاهش میزان بارندگی موثر در کنار افزایش متوسط دما در استان، کاهش میزان آب تجدیدشونده را در پی داشته که این موضوع در کنار افزایش میزان برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی به دلیل نیازها توسعه استان، افت شدید سطح آب آبخوان‌ها و کاهش کیفیت آب آنها را به دنبال داشته است.
امامی افزود: برای مثال میزان استخراج سالانه آب زیرزمینی از قنوات استان از 670 میلیون مترمکعب در سال 78 به 260 میلیون مترمکعب در سال 90 و 194 میلیون مترمکعب درحال حاضر رسیده است.
وی گفت: بررسی روند تغییر محل و کف‌شکنی چاه‌ها در سالهای 91 تا 93 بیانگر کاهش میزان کف شکنی و در عوض افزایش تغییر محل چاه‌ها است که این امر به دلیل خشک شدن بخشی از آبخوان‌های استان و عدم کارایی کف شکنی چاه‌ها و در برخی مواقع افت شدید کیفیت به نحوی است که آب استحصالی از چاه غیر قابل استفاده می‌شود.
مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان جنوبی یادآور شد: نیاز به جابجایی و کف شکنی مکرر چاه‌های تأمین کننده آب شرب شهرها و روستاها و استفاده از سیستم‌های تصفیه آب برای بهبود شاخص‌های کیفی برای 30 درصد از آب شرب استان زنگ خطر را برای تداوم سکونت در بسیاری از مناطق علی‌الخصوص مناطق مرز و روستاها به صدا درآورده است. 
امامی تصریح کرد: با وضعیت فعلی منابع آب استان پیش‌بینی می‌شود در آینده نه چندان دور حداقل 50 درصد از آب شرب مصرفی استان فقط از طریق استفاده از سیستم‌های تصفیه قابل استفاده باشد.
وی خاطرنشان کرد: افت سطح ایستایی و کیفیت آب آبخوان‌ها، تحمیل شدن بار اقتصاد به کشاورزان ناشی از هزینه‌های سنگین حفاری مجدد چاه‌هایی که در اثر افت سطح آب دچار نقصان آبدهی فاحش شده‌اند را درپی داشته است.
مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: کاهش شدید کیفیت آب نیز منجر به کاهش درآمد به دلیل کاهش محصول تولید کشاورزان و تخریب خاک شده است. 


انتهای پیام /4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۰۱۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خشکسالی , آب