به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، عالیه خواجوی ظهر امروز در گردهمایی دهیاران بخش مرکزی بیرجند اظهار داشت: با توجه به وحدت کلمه و اتحاد ملی شاهد پیشرفتهای چشمگیر روستاها هستیم.
وی گفت: این پیشرفت نشانگر آن است که دولت توجه ویژهای به روستاها دارد؛ باید اقتصاد روستا بهگونهای باشد که روستاییان برای ماندن رغبت داشته باشند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری خراسانجنوبی افزود: مشاهده میشود که دهیاری بعد از دوره چهارساله کنار گذاشته و فرد جدیدی جایگزین میشود و تجربه کمتری دارد و از ظرفیت دهیار قبلی استفاده نمیشود.
خواجوی با بیان اینکه اقتصاد روستاها مورد غفلت قرار گرفته است، تصریح کرد: در گذشته شهرها وابسته به روستاها بودند اما امروز روستاها به شهرها وابسته شدند.
وی ادامه داد: گاهی مواقع خدمات شایسته به یک روستا آنگونه که باید ارائه نمیشود؛ زیرساختهای بسیاری وارد روستاها شده اما همچنان شاهد مهاجرت روستاییان و بحث حاشیهنشینی در شهرها هستیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: باید معیشت روستاییان مورد توجه قرار بگیرد و دهیاران طرحهای اشتغالزای سودآور ایجاد کنند و باید دهیاریها از وابستگی به دولت خارج شود.
خواجوی اظهار کرد: بر اساس تفاهمنامه دهیاریهای کشور با پستبانک مبلغی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان وام با بهره هشت درصد به طرحهای درآمدزای دهیاریها پرداخت میشود.
وی افزود: در سال گذشته مبلغ ۴۳ میلیارد تومان اعتبار دولتی میان دهیاریهای استان توزیع شده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری خراسانجنوبی گفت: دهیاریها در واقع دستگاه اجرایی شناخته نشدهاند و در تلاش هستیم تا کد اجرایی برای دهیاریهای استان گرفته شود.
رئیس شورای بخش مرکزی بیرجند نیز در این گردهمایی عنوان کرد: امروز دهیاریها با کمبود منابع مالی مواجه هستند و نمیتوانند با اعتبارات کم پاسخگوی مراجعات مردمی باشند.
علیرضا دستگردی بیان کرد: استخدام دهیار باید مورد توجه قرار بگیرد و دهیاران دغدغه شغل ثابت دارند چراکه یک دهیار بعد از چند سال که خدمات را به روستاییان ارائه میکند شاید کنار گذاشته شود و بعد از آن باید به دنبال شغل دیگری باشند.
وی با بیان اینکه تاکنون خوداکتفایی دهیاریها تحقق پیدا نکرده است، اذعان داشت: بنیه اقتصادی روستا باید تقویت و به اقتصاد و توسعه روستاها توجه شود.
رئیس شورای بخش مرکزی بیرجند گفت: روستاییان باید توانمند باشند و تا وقتی که روستایی توانمند نشود نیز خوداکتفایی دهیاری و روستا محقق نمیشود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی بیرجند در ادامه این جلسه بیان کرد: تبلیغات اسلامی آماده اعزام مبلغ به روستاهای شهرستان در مناسبتهای مختلف سال مانند دهه کرامت، عید غدیر و ایام محرم است.
حجتالاسلام ابوالقاسم لطفی افزود: حدود ۶ تا ۷ خانه عالم در شهرستان بیرجند خالی است و مابقی دارای روحانی هستند و در حال حاضر نیز ۲۰ روحانی در روستاهای شهرستان استقرار دارند و فعالیت فرهنگی میکنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۲ خانه قرآنی در بیرجند وجود دارد که برخی فعال و نیمه فعال هستند، بیان کرد: دهیاران ۱۰ روز قبل ایام محرم درخواست مبلغ و روحانی کنند تا به موقع و ابتدای محرم روحانیان به روستاهای شهرستان اعزام کنیم.
انتهای پیام/4