به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدرضا مجیدی شامگاه جمعه در نشست هماندیشی بنیاد پژوهشهای فرهنگی خراسان جنوبی اظهار داشت: مردمان نیک در طول تاریخ چراغ فرهنگ را نه تنها در خاوران بلکه در طول تاریخ روشن نگه داشتند وقتی که در سال 86 وارد یونسکو شدم بارها گفتم ای کاش این کار را در رابطه با پژوهش فرهنگی استان در سالهای گذشته انجام میدادیم زیرا بزرگان مدیریتی فرهنگی استان خراسان جنوبی در جریان هستند که چقدر تلاشهای زیادی شده است.
وی با بیان اینکه بنیاد پژوهشهای فرهنگی خراسان جنوبی بنیادی عامالمنفعه است که بزرگان کمک زیادی برای حفظ میراث فرهنگی انجام دهند افزود: حوزه فرهنگ حوزه وصل است و از آن جایی که 10 درصد پهنههای سرزمینی و یک درصد جمعیت کشور از آن خراسان جنوبی است و نمیتوان مردم را اصولگرا و اصلاح طلبی و جناح بندی و تقسیم کرده و خود را از نعمتهای خدا محروم کنیم.
مجیدی افزود: شناسه پهنههای آبی استان بینظیر است حوزههای میراث ناملموس فرهنگی استان و همه نشان میدهد گنج فراوانی زیر پای ما است و وقتی در مطالعات اولیه و سفرهایی که به جاهای زیادی داشتم و در این راه تجربه زیادی کسب کردم.
مدیرعامل بنیاد پژوهشهای فرهنگی و هنری خراسان جنوبی از مجوز تاسیس کتابخانه ملی و اسناد در بیرجند خبر داد و اظهار داشت: این مجوز صادر شده و امید است این تاسیس کتابخانه همزاد با بنیاد پژوهشها باشد.
وی با بیان اینکه گرمای دست پرفسوز گنجی که بارها به من میگفت برای خراسان جنوبی کار کنید و بیخیال از اینکه مردم چه خواهند گفت باید بود اظهار داشت: خراسان جنوبی فرهنگ دیرینه و بزرگانی داشنه که نام آشنا در محافل بینالمللی دارند اما اینکه چرا تاکنون پژوهشهای فرهنگی رقم نخورده باید آسیبشناسی شود وظیفه ما ایجاد راه و نقشه و نیازمند همراهی شما و همه بزرگان است.
مجیدی با اشاره به اینکه بنیاد پژوهشهای فرهنگی خراسان جنوبی بنیاد دانشنامه خراسان جنوبی خواهد بود افزود: قصد ما موازیکاری با هیچ دستگاهی نخواهد بود و میخواهیم بار بر زمین مانده را انجام دهیم این آثار باید جمعبندی شود.
وی افزود: بی رکن رسانه هیچ کاری انجام نمیشود و ما آمدیم دستگیری کرده اما مچگیری نکنیم و بارها در حوزههای مختلف کمیسیون گردشکری، بین دولت و بخش خصوصی و استاندار گفتیم قصد ما مچگیری نیست و در حوزه فرهنگی همه ید واحده هستیم حوزه فرهنگ حوزه وصل است و ما دست همه افرادی که در شهرستانها استان هستند به گرمی میفشریم زیرا شهرستانها باید مشاهیر را فهرست و مجموعه آثار این مشاهیر جمعآوری کنند.
مدیرعامل بنیاد پژوهشهای فرهنگی وهنری خراسان جنوبی بیان کرد: بنا هست ظرفیتهایی که پراکنده است با هماندیشی، همگرایی و همدلی هم افزا شویم اگر وب سایت شبکه اجتماعی ما شکل گرفت بیرجندیهای مقیم را خواهیم داشت. قلمهای موجود هم باید تقویت شود.
مجیدی افزود: باید کار زبانی را معرفی کنیم اگر همه کارهای موجود را سامان دهیم دیت افرادی که در فهرست نویسی دارند برای این بنیاد نیاز داریم.
وی بیان داشت: بهتر است اگر قرار است کاری برای استان انجام دهیم عجله کنیم و کار را در میان مدت کوتاه مدت و بلند مدت برنامهریزی کنیم و بخش عمومی دولتی باید کمک کند.
مدیرعامل بنیاد پژوهشهای فرهنگی و هنری خراسان جنوبی افزود: مشاهیر، مفاخر زیادی داریم که اگر نکوداشت آنها داشته باشیم ما را کمک خواهد کرد ما در بازار بزرگانی داریم که اگر درست نکوداشت باشد بازار و اقتصاد ما را متحول میکند.
مقالات با عنوان بیرجند جمعآوری میشود
استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی نیز در این مراسم گفت: تا عمر دارم به استان و بیرجند خدمت میکنم همچنان که در گذشته بیرجند به فرهنگ مشهور بوده الان هم بتوانیم احیا کنیم من امیدوار هستم که مدیران فرهنگی در این شهر در کنار مردم فرهنگ دوست باشند و بزرگان مراکز فرهنگی تشکیل دادند.
محمدرضا راشد محصل افزود: افتخارمان به شهر فرهنگی و ستارههای کویر بوده که در هر جایی که رفتند و بودند نام استان را زنده نگه داشتند.
وی با بیان اینکه طرحی هم که تهیه کردیم که بیرجندشناسی و نام بیرجند در همه جا توصیف و باید دایرهالمعارف بیرجندی از آثار انگلیسی، فرانسوی که نام بیرجند رفته جمعآوری و در مجموعه دانشنامه فرهنگ بیرجند با خراسان جنوبی ترکیب داده تا نام بلند فرهنگی بیرجند بلندتر شود.
راشد محصل افزود: تصمیم دارم مقالاتی که در مورد بیرجند هست در مجوعه گردآوری و به صورت کتاب در بیاورم تا مشخص شود نام بیرجند محو نشده است امیدوارم در 7 ماه آینده این کتاب را تنظیم کنم برادرم در مورد گویش وهای بیرجند کارهای زیادی کرده این کارها باید جمع و جور و به صورت مجموع شود به محض اینکه پژوهشگاه تشکیل شد، بسیاری از کتابهای دیگران که بخواهند بیاورند در اینجا جمعآوری کنند.
برای حفظ فرهنگ ید واحده باشیم
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری عرفان نیز در این مراسم اظهار داشت: با توجه به اینکه نشست هماندیشی است تعامل دستگاههای فرهنگی هنری خیلی مهم است اگر دعوت نمیشویم اما در این جلسات بدون دعوت حضور یابیم.
سامان اکبرپور افزود: هر وقت در حوزه فرهنگ و هنر اتاق فکر داریم و به نتایج خوبی میرسیم ما بنیانهای مختلفی در کشور داشته اما تا این لحظه در استان ما رخ نداده اما تشکر کنیم از استاد راشد محصل که این کار را انجام میدهند.
وی بیان کرد: در چند سال گذشته در سفر به یونسکو که داشتیم با پروفسور گنجی چند روزی زندگی کردم او دنبال معرفی استان و بیرجند بود یک تیم حزب گروگشی را فراموش کنیم همه یک تیم باشیم و اگر کسی برای استان کار میکند همه او را حمایت کنیم موارد شخصی را کنار بگذاریم و فقط برای استان فکر کنیم.
مدیر هتل سپهر بیرجند نیز اظهار داشت: خراسان جنوبی خاستگاه خورشید است جایی که مهر عالم تاب تابیده و خاک تفتیه آن مهد حکیمان هنرمندان زیادی است که نام خود را به شایستگی در تاریخ ثبت کردند.
آذرکار افزود: مردم این سرزمین راست قامت ایستادهاند و جدای آثار مادی و معنوی از شوکتیه تا غیره این آثار بر صحیفه تاریخ است نیازمند ثبت ضبط علمی هنرمند است و در این راستا گردهم آمدهایم تا با همفکری همافزایی طرحی دراندازیم و شرایطی فراهم بنیادی پیریزی کنیم تا آنچه داشته مادی معنوی داریم حفظ و به عنوان میراثی ماندگار حفظ شود.
انتهای پیام/4