يکشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۴۰
کارشناس مسائل سیاسی:

ارتباط اقتصادی با اروپا برای ایران معجزه نمی‌کند/ دولت باید برای اروپایی‌ها ضرب‌الاجل تعیین کند

کارشناس مسائل سیاسی گفت: اگر اروپا نیز به تعهدات برجام عمل کند به دلیل اینکه اساس اقتصاد و مراودات ایران بر اساس دلار است اگر هر قرارداد بین‌المللی را ببندد به دلیل تحریم دلار، پولی نصیب ایران نمی‌شود.
ارتباط اقتصادی با اروپا برای ایران معجزه نمی‌کند/ دولت باید برای اروپایی‌ها ضرب‌الاجل تعیین کند
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از فارس، حامد شبانی اظهار داشت: از اروپا انتظار رفتاری بهتر از رفتار آمریکا در مورد برجام نداریم چراکه هر کدام بر اساس یک سری از منافع وارد برجام شدند.
وی با بیان اینکه آمریکا به دنبال منافع سیاسی و نظامی و اروپا به دنبال منافع اقتصادی در برجام بود، گفت: آمریکا به اهداف خود و هدفش در مورد مسائل هسته‌ای رسیده و حال نوبت اروپا است.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: در جریان تصویب برجام فرانسه آن برد لازم را داشت و با گرفتن مبلغی برای هواپیماهایی که می‌خواست به ایران بدهد، قراردادی که در زمینه پژو بسته بود و قراردادی که شرکت شل امضاء کرد توانست رانت زیادی برای اقتصاد خود از طرف برجام بگیرد.
شبانی عنوان داشت: یک بازی را شروع کردند و آمریکا خروج از برجام را عنوان کرد و ایران به جای خروج و اینکه فعالیت‌های خود را از سربگیرد گفت با اروپا ادامه می‌دهم که یک اشتباه استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران بود.
ارتباط اقتصادی با اروپا برای ایران معجزه نمی‌کند
وی ادامه داد: حالا اگر اروپا نیز به تعهدات برجام عمل کند به دلیل اینکه اساس اقتصاد و مراودات ایران بر اساس دلار است اگر هر قرارداد بین‌المللی را ببندد به دلیل تحریم دلار، پولی نصیب ایران نمی‌شود و اگر انتظار داریم ارتباط اقتصادی با اروپا برای کشور معجزه کند هرگز این اتفاق نخواهد افتاد چراکه اروپا خارج از تصمیم آمریکا اقدامی نخواهد کرد.
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: اروپایی‌ها عمل به تعهدات و مذاکرات را طولانی می‌کنند تا بتوانند امتیاز بگیرند و ایران را تا آبان‌ماه سال جاری و زمان سررسید تحریم‌های جدید در برجام نگه دارند تا تحریم‌های جدید اعمال شود.
شبانی تصریح کرد: اکنون اروپا بهسازی و بروزرسانی راکتور اراک را به انگلستان داده در حالی که از قبل به آمریکا داده شده بود و هیچ عملی انجام ندادند و مطمئناً انگلستان که در تاریخ چیزی جز خیانت از این کشور ندیده‌ایم نیز این کار را نخواهد کرد.
وی با تأکید بر اینکه اهداف آمریکا و اروپا در دشمنی با ایران مشترک است، گفت: اگر می‌خواهیم تحریم‌ها را بی اثر کنیم باید با کشورهایی مانند روسیه، هند و چین که ارتباط خوبی با آمریکا ندارند ارتباط برقرار کنیم و با ارز همین کشورها معامله کنیم.
تا زمانی که با دلار معامله کنیم وضعیت اقتصاد همین است
کارشناس مسائل سیاسی اذعان داشت: تا زمانی که با دلار معامله کنیم وضعیت اقتصاد همین است چراکه بحران ارزی به دلیل کمبود دلار است و باید آقایی دلار را در اقتصاد ایران بگیریم.
ضرب‌الاجل به اروپایی‌ها
شبانی با اشاره به اینکه ایران باید طلبکار باشد و ضرب‌الاجل به اروپایی‌ها بدهد، افزود: امروز باید به تعهداتی که در برجام دادیم پشت کنیم و به برنامه‌هایی که از قبل داشته‌ایم دوباره عمل کنیم.
اعتماد به لیبرال‌ها چیزی جز از بین بردن امنیت مردم را به دنبال ندارد
وی با بیان اینکه قریب به سه سال از عمل ایران به برجام گذشته اما  طرف مقابل هیچ اقدامی نکرد، خاطرنشان کرد: در جریان برجام فهمیدیم اعتماد به لیبرال‌ها در جمهوری اسلامی چیزی جز از بین بردن رفاه و امنیت مردم را به دنبال نخواهد داشت.
کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: رئیس جمهور در سوئیس به عنوان کشوری بی‌طرف صحبتی می‌کند و از اروپا پیامی تهدیدآمیز برای آمریکا می‌فرستد و همزمان دفتر رئیس جمهور به شورای نگهبان برای تصویب کنوانسیون‌ها ‌که از پیش‌شرط‌های اروپا است نامه می‌نویسد و این موضوع را که پیام سازش با اروپا است را کسی نمی‌بیند.
شبانی با اشاره به موضع سردار سلیمانی در تشکر از رئیس جمهور، گفت: سردار سلیمانی برند نیروی نظامی ایران در دنیا است و این نامه دو پیام را به دنبال دارد و در ابتدا آمریکایی‌ها می‌گویند بستن تنگه هرمز یک لاف نیست بلکه یک پشتوانه نظامی دارد و موضوع را جدی می‌گیرند و ژنرال آمریکایی اعلام می‌کند که اجازه بستن تنگه  را نمی‌دهند و سپس کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌گویند که اگر تنگه بسته شود قیمت نفت به بشکه‌ای 300 دلار  می‌رسد.
وی ادامه داد: این نامه یک پیام به اروپایی‌ها دارد و نشان می‌دهد که سپاه و آقای روحانی با یکدیگر هماهنگ هستند و نامه به شورای نگهبان را باور نمی‌کنند که بسیار خوب است.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۱۱۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , برجام , شورای نگهبان