در کارگروه توسعه روستایی و عشایری خراسانجنوبی مطرح شد
تخصیص ۸۸ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی به خراسانجنوبی/ اعتبار ۵ میلیاردی آبرسانی روستاها
19 تير 1397 ساعت 14:21
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسانجنوبی از تخصیص ۸۸۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی به خراسانجنوبی خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی و جمعی از فرمانداران استان نخستین کارگروه تخصصی توسعه روستایی و عشایری در سال جاری برگزار شد.
دریافت مجوز دهیاری برای 21 روستای خراسانجنوبی
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسانجنوبی در این جلسه اظهار داشت: اختلاف بین سطح روستاها بسیار شدید بوده و شاید مقایسه آنها کار صحیحی نیست.
عالیه خواجوی با بیان اینکه دو عامل برنامهریزی روستایی و سرمایهگذاری در روستاها در پیشرفت روستاها اهمیت دارد، تصریح کرد: در برخی از شهرستانهای استان شاهد کاهش جمعیت در روستاها هستیم که نشأتگرفته از عدم توجه به موضوع درآمد و معیشت روستائیان است.
وی تعداد دهیاریهای فعال در استان را 901 مورد دانست و افزود: همچنین در سال جاری تعداد روستاهای فاقد دهیاری در استان 879 مورد بوده و در سال گذشته 21 روستا در استان مجوز دهیاری دریافت کردهاند.
تخصیص 880 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی به خراسانجنوبی
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه سهم تخصصی روستاهای استان از پرداخت تسهیلات اشتغال از محل تفاهمنامههای منعقد شده با معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بانکهای عامل 880 میلیارد ریال بوده است، یادآور شد: در سال گذشته 35 مورد ماشینآلات بین دهیاریهای استان توزیع شده است.
خواجوی با بیان اینکه در بحث آبرسانی تعداد روستاهای بهرهمند استان 134 روستا و میزان اعتبار در نظر گرفته شده در این بحث از سال 93 تا 96 به مبلغ 758 میلیارد و 455 میلیون ریال بوده که 605 میلیارد ریال جذب شده است، اضافه کرد: همچنین از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون 5 هزار و 692 پروژه کشاورزی در روستاهای استان اجرا شده است.
اختصاص حدود 5 میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به روستاهای خراسانجنوبی در سال جاری
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانجنوبی در ادامه اظهارداشت: بحث توسعه و اشتغال روستایی در قانون برنامه ششم پیشبینی شده است.
محمدهادی آرین تصریح کرد: برای تهیه سند توسعه روستایی هر سال 5 هزار روستا در سطح کشور مورد هدف بوده که سهم خراسانجنوبی 116 روستا است.
وی با بیان اینکه 8 درصد از اعتبارات در راستای اجرای طرحهای هادی روستایی اختصاص یافته که این نشان از توجه به مناطق روستایی است، یادآور شد: توجه به آبرسانی و ایجاد مجتمعهای آبرسانی در روستایی از اهداف دولت بوده که در توزیع اعتبارات 10 درصد اعتبارات باید به این بحث اختصاص یابد که امسال در استان 4 میلیارد و 900 میلیون تومان به این امر اختصاص یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: طبق سنوات گذشته متوسط بالغ بر 75 درصد اعتباراتی که در سطح شهرستانهای استان توزیع میشود مربوط به پروژههای متمرکز روستایی است.
نبود ناحیه صنعتی روستایی برای جذب تسهیلات در بیرجند
فرماندار بیرجند نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: بحث مدیریت واحد روستایی تا در کشور تعیین تکلیف نشود مشکلات در روستاها حل نخواهد شد.
علی ناصی با بیان اینکه متأسفانه در قوانین بالادستی و در آییننامهها دیدگاه آمایشی وجود ندارد، افزود: یکی از مشکلاتی که در بیرجند با آن روبرو هستیم نبود ناحیه صنعتی روستایی بوده که با توجه به این امر نمیتوانیم طرحهای صنعتی خوبی در روستاها مستقر به آن تسهیلات پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: تا قانون دهیاریها اصلاح نشود مشکلات در روستاها ادامه خواهد داشت.
فرماندار بیرجند اضافه کرد: تکلیف شوراهای فرادستی باید مشخص شوند که نیاز به قانون نداشته بلکه نیاز به تصمیمگیری ملی دارد.
لزوم اختصاص بخشی از اعتبارات دهیاریها برای حمایت از صنایع دستی روستایی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی در ادامه اظهارداشت: عمده مشکلی که در روستاها با آن مواجه هستیم به دلیل این بوده که ساختارهای اجتماعی که قرنها در روستاها وجود داشته را بهم ریختهایم.
حسن رمضانی با بیان اینکه در روستاها باید شوراهای مشورتی از بزرگان و کسانی که مالک در روستاها هستند و حرفشان نافذ بوده تشکیل دهیم، تصریح کرد: سلسله مراتب باید در روستاها احیاء شوند و دهیاران باید موظف به هماهنگی با ریش سفیدان روستا شوند.
وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری و به ویژه در حوزه صنایع دستی روستاها توانمندیهای زیادی دارند، یادآور شد: صنایع دستی جزوی از زندگی مردم روستایی بوده که اگر بخشی از اعتبارات دهیاریها به حمایت از صنایع دستی اختصاص یابد میتواند کمک مؤثری در بحث اشتغال و ایجاد مهاجرت معکوس به روستا باشد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 16194