چهارشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۱
مسؤول بانک‌ خون بند ناف جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی خبر داد

ذخیره‌سازی ۳۰۰ نمونه خون بند ناف در خراسان‌جنوبی/ درمان بیماری‌های اوتیسم و فلج‌های مغزی

مسؤول بانک‌ خون بند ناف جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: از ابتدای فعالیت دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در خراسان‌جنوبی تاکنون ۳۰۰ نمونه خونی در این مرکز ذخیره شده است.
ذخیره‌سازی ۳۰۰ نمونه خون بند ناف در خراسان‌جنوبی/ درمان بیماری‌های اوتیسم و فلج‌های مغزی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از فارس، ملیحه بهنامیان پیرامون افتتاح دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در خراسان‌جنوبی، اظهار داشت: این مرکز از بهمن‌ماه سال 94 با هدف ایجاد امکان نگهداری سلول‌های بنیادی خون بند ناف و اطلاع‌رسانی به خانواده‌هایی که در آستانه تولد فرزند هستند و نیازمند ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی‌اند، فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای فعالیت دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در خراسان‌جنوبی تاکنون 300 نمونه خونی در این مرکز ذخیره شده است، تبیین کرد: از این تعداد 140 نمونه در سال 96 ذخیره شده است.
افزایش 30 درصدی ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بند ناف
مسؤول بانک‌ خون بند ناف جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی از ذخیره‌سازی 50 نمونه خون بندناف نوزاد در سه ماهه امسال خبر داد و اعلام کرد: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است.
هزینه‌های بالا تعطیلی بانک‌های عمومی خون بند ناف را رقم زد
بهنامیان با یادآوری اینکه تمام خون‌های جمع‌آوری شده در بانک خصوصی جمع‌آوری می‌شوند، توضیح داد: طی سال‌های گذشته نمونه‌گیری عمومی در بیرجند انجام نمی‌شد و فقط در شهرهای بزرگ جهت استفاده عموم انجام می‌شد که متأسفانه به دلیل هزینه‌های بالای نگهداری و آزمایشات بانک عمومی تعطیل شد.
وی در مورد هزینه نگهداری خون بند ناف در بانک‌های خصوصی، مطرح کرد: هزینه نگهداری نمونه‌های خونی در بانک خصوصی دو میلیون و 900 هزار تومان است که از سال دوم که فرزند یک سال و یک ماه می‌شود شارژ سال دوم آغاز و سالیانه 130 هزار تومان باید پرداخت شود.
مسؤول بانک‌ خون بند ناف جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی به بیماری‌هایی که با خون بند ناف نوزادان قابل درمان است اشاره و اعلام کرد: امکان درمان 70 تا 80 نوع بیماری به‌ویژه بیماری‌های صعب‌العلاجی که منشأ خونی دارند به وسیله سلول‌های بنیادی خون بند ناف وجود دارد.
درمان بیماری‌های اوتیسم و فلج‌های مغزی با سلول‌های بنیادی خون بند ناف
بهنامیان اعلام کرد: همچنین اخیراً طرح درمان اوتیسم و فلج‌های مغزی به وسیله سلول‌های بنیادی خون بند ناف آغاز شده که موفقیت‌هایی نیز در این زمینه حاصل شده است.
وی در خصوص نحوه جمع‌آوری خون بند ناف نوزادان، بیان داشت: زمانی که نوزاد متولد می‌شود جفت به عنوان یک زباله بیولوژیک دور انداخته می‌شود، طی این مدت 5 تا ده دقیقه فرصت داریم تا خونی که داخل جفت است و مملو از سلول‌های بنیادی است  را جمع‌آوری کنیم.
خون بند ناف؛ سرشار از سلول‌های بنیادی و خون‌ساز
مسؤول بانک‌ خون بند ناف جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی ادامه داد: در مرحله بعد خون بند ناف نوزاد که سرشار از سلول‌های بنیادی و خون‌ساز است را منجمد و در بانک خون بند ناف نگهداری می‌کنیم تا چنانچه نوزاد در بزرگسالی به بیماری‌هایی نظیر سرطان خون مبتلا شد برای درمان وی استفاده شود.
بهنامیان با بیان اینکه ذخیره‌سازی خون بند ناف به همه خانواده‌ها به ویژه خانواده‌هایی که سابقه بیماری خونی دارند، توصیه می‌شود، عنوان کرد: خانواده‌های متقاضی جهت ذخیره خون بند ناف می‌توانند از هفته 36 بارداری جهت راهنمایی با جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی تماس بگیرند.


 انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۲۲۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بانک خون بند ناف , جهاددانشگاهی