جمعه ۲۲ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۵۳

آبادانی روستای بی‌آب با حضور روحانی جوان جهادگر/هنوز امید در روستا‌ زنده است

اگرچه خشکسالی،کم آبی و محرومیت بر برخی از روستاهای خراسان جنوبی سایه افکنده اما روستایی مانند تخته جان که در شبانه روز تنها نیم ساعت آب دارند با وجود قرارگاه پیشرفت و آبادانی و امام جماعت روستا شادی و امید در زندگی مردم روستا جریان دارد.
آبادانی روستای بی‌آب با حضور روحانی جوان جهادگر/هنوز امید در روستا‌ زنده است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، در حالی که جاده‌های پر پیچ و خم را طی می‌کنی و از کنار روستاهای اطراف عبور می‌کنی مردمانی را می‌بینی که از بیکاری زیر سایه دیوارها روز را به شب می‌رسانند و در روستاهایی که چند سالی است کم آبی بر آنها سایه افکنده و دیو خشکسالی بر آنها چنگ انداخته، زندگی را سپری می‌کنند. 
اینجا تا چشم کار می‌کند خانه‌هایی هستند که روزگاری برو و بیایی داشتند اما در این سالها شاید به ندرت آخر هفته درب یکی دو خانه باز شود. 
اما در میان روستاهایی نیز هستند که هنوز مردمانش با تمام سختی‌ها امیدشان را از دست نداده و هنوز به زندگی در روستا ادامه می‌دهند.
رستای "تخته جان" سرپاست و به آینده امیدوار است
کربلایی محمدحسین که راننده ماشین است و جاده را به قول خودش مثل کف دست بلد است، برایم از روستایی به نام تخته جان می‌گوید. روستایی نسبتاً بزرگ در شهرستان درمیان که مردم روستا سرزمین آب و اجدادی خود را بیشتر از گذشته دوست دارند و آخر هفته برای تجدید خاطرات به روستا می‌آیند تا فرزندان نیز با این موطن خو گرفته و آن را فراموش نکنند.
با شنیدن سخنان کربلایی محمدحسین مشتاق شدم ببشتر از تخته جان بدانم چون انگار شرایط، و حال و هوای روستا در مقایسه با دیگر روستاها متفاوت است.
راننده نفسی تازه می‌کند و به قول خودش می‌گوید "شنیدن کی بود مانند دیدن" به روستا که رسیدیم خودت از تک تک مردم پرس و جو کن تا بهتر بتوانی سخنانم را قلم بزنی.
به روستا رسیدیم ورودی روستا حاجیه لیلا در حالی که گوسفندان را به چرا می‌برد به ما خوش آمد گفت و ما هم به او خداقوت دادیم. از حال و روز روستا پرس و جو شدیم و او حال تخته جان را رو به بهبودی دانست و گفت: خدا رو شکر تخته جان خوب است و خوب‌تر هم می‌شود و خدا رو شکر تخته جان سر پاست و به آینده امیدوار است.
اگر آب باشد آبادی هم هست
در روستا قدم می‌زدم که پسر بچه‌ای که با یک چوب و لاستیک در کوچه‌های روستا مشغول بازی بود نظرم رابه خود جلب کرد.
اسمش مرتضی بود و جواب سلامم را با صدای بلند داد از او خواستم از تخته جان برایم بگوید مرتضی که به قیافه‌اش دانش آموزی دبستانی می‌خورد نگاهی به من و کاغذهایم انداخت و گفت اینجا مردم برای آب مشکلات زیادی دارند. اگر آب باشد آبادی هم هست و اگر آب باشد امید هست و اگر آب باشد نشاط و شادابی هست اما در تأمین آب در مضیقه هستیم.
مرتضی در حالی که برایم از آب گفت به سرعت از من دور شد و مرا با سؤالاتم تنها گذاشت. من هم که در روستا کسی را نمی شناختم سعی کردم دنبالش بروم.

اشتغال خود را مدیون روحانی جوان روستا هستیم
به خانه ای رسیدم که درب خانه باز بود و بوی شیرینی تازه در آن پیچیده بود وسوسه شدم و داخل خانه رفتم. دو فر شیرینی پزی بود و چند بانوی روستایی که در حال پخت و پز شیرینی بودند و دوبیتی می‌خواندند و به کار شیرینی پزی مشغول بودند.
ماه پری یکی از بانوان روستای تخته جان گفت: حرفه شیرینی پزی و اشتغال خود را مدیون روحانی جوان روستا حجت‌الاسلام پورمهدوی هستند.
وی افزود: هر چه برایتان بگویم کم گفته‌ام. یک سالی است که روحانی جوانی به نام سعید پورمهدوی به همراه خانواده‌اش به روستای تخته‌جان آمده است روستایی که در 24 ساعت فقط نیم ساعت آب دارد و او شخصی است که در اصفهان زندگی کرده و قبل از آمدن به روستا بهترین موقعیت از نظر رفاهی را داشته است اما ترجیح داده به روستای آب و اجدادیش بیاد تا با کارها و طرح‌هایی که دارد لبخند رضایت را بر لبان مردم تخته جان بنشاند. 
آمده است تا محرومیت را زمین گیر کند 
آری حجت‌الاسلام "سعید پورمهدوی" روحانی جوانی است که از طریق بسیج سازندگی و قرارگاه پیشرفت و آبادانی یک سالی است از اصفهان رخت بربسته و به این روستا آمده است تا با 13 طرحی که دارد آبادانی را در قهستان رقم زند. 
در حالی که برای اقامه نماز در مسجد روستا می‌رفت خود را به او رساندم تا گپ و گفتی داشته باشم. 
جوان است و همتش در روستا بلند است با زن و فرزند به روستای آب و اجدادی آمده تا در روستایی که مشکلات آب کمر مردم را خم کرده محرومیت را زمین گیر کند. 
مردمان تخته جان برای محرومیت زدایی پا در رکاب‌اند
وی که معتقد است جمعیت بیش از 800 نفری تخته جان مردمانی پویا و خون گرم هستند اظهار داشت: در تخته جان امکانات کم است اما همت زیاد است و گاهی برای آبادانی باید از رفاه بگذری و خود را به مناطق محروم برسانی.
با آنکه فقط یکسال از حضورم در روستا می‌گذرد مردم با دل و جان همراهی و همکاری دارند به گونه‌ای که امسال تعدادی از جوانان روستا به اردوی جهادی به روستای زلزله زده شیخ صله کرمانشاه اعزام شدند تا نشان دهند اگر در دوران دفاع مقدس مردمان تخته جان در جبهه‌های حق علیه باطل حضوری حماسی داشتند امروز هم همان جوانان هستند که برای محرومیت زدایی پا در رکاب‌اند.
"تخته‌ جان" روستایی تنها با نیم ساعت آب در طول شبانه روز
پورمهدوی از کمی آب گفت که در  اینجا مردم فقط در طول شبانه روز 30 دقیقه آب دارند اما از سال گذشته تاکنون امید در دل روستا زنده شده و ما هم در قرارگاه پیشرفت و آبادانی هدفمان محرومیت زدایی است و برای این روستا 13 طرح در قالب کمک به محرومان، کمک به بیماران، کمک به نیازمندان، ایجاد انگیزه برای ترک اعتیاد، صندوق جمع‌آوری صدقه، طرح توزیع نان برای نیازمندان و طرح شجره طیبه با وقف خیریه دنبال می‌شود و تا کنون 150 اصله درخت در روستای تخته جان وقف خیریه صاحب الامر شده است. 
وی با بیان اینکه جمعیت بیش از 800 نفری تخته جان از سال گذشته تاکنون در طرح‌های زیادی مشارکت داشته و حتی جوانانی که از روستا مهاجرت کردند معتقدند اگر زمینه کاری به اندازه نصف درآمدی که در شهر دارند در روستای خودشان فراهم شود به زادگاهشان برخواهند گشت.
این طلبه جهادگر اظهار داشت: اینجا با دنبال کردن طرح برکت و توزیع کارت‌هایی با عنوان طرح نان سفره هیچ نیازمندی از نان خالی نمی‌ماند و اینجا مردم با وجود محرومیت در کارها و جمع‌آوری صدقه همراهی دارند.
اینجا با وجود کم آبی اما به برکت حضور روحانی جوان قرارگاه پیشرفت و آبادانی، مردم به آبادانی تخته جان امید بسته تا این روستا با طرح‌های روحانی جوان نگین شهرستان قهستان شود.
انتخاب 6 دهستان خراسان جنوبی برای قرارگاه پیشرفت و آبادانی
رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی بیان کرد: 6 دهستان در خراسان جنوبی برای قرارگاه پیشرفت و آبادانی انتخاب شده و سال گذشته کارگروه‌های تخصصی اقتصاد و معیشت، سلامت، تعلیم و تربیت، عمران و زیرساخت تشکیل و توسعه همه جانبه اساس کار این قرارگاه است.
مهد هنری با بیان اینکه فعالیت‌های انجام شده توسط گروه‌ها سبب ایجاد پویایی در روستاها، فرهنگ سازی و توانمندکردن مردم می‌شود اظهار داشت: در بخش فرهنگی قرارگاه پیشرفت و آبادانی در قالب این کارگروه تسهیل گرانی با نقش امام روستا و در لباس روحانی مسئول برنامه‌های فرهنگی بوده و تاکنون 16 روحانی در روستاهای هدف قرارگاه مستقر و با اعتمادسازی اولیه در تمامی حوزه‌ها مردم را پای کار می‌آورند.
بانک اطلاعاتی کاملی از روستاهای مورد هدف در اختیار است
وی با بیان اینکه فعالیت‌های قرارگاه پیشرفت و آبادانی از یک سال گذشته در خراسان جنوبی آغاز شده است گفت: در بخش فعالیت‌های‌ عمرانی و زیرساخت پروژه‌هایی براساس نیاز مردم و ظرفیت‌ها منطقه تعریف شده و همه اعتبار پروژه‌ها با همکاری مردم و قرارگاه پیشرفت و آبادانی تامین می‌شود.
رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: یکی از اهداف اصلی قرارگاه، اشتغال‌زایی از طریق توانمندسازی مردم است و در حال حاضر بانک اطلاعاتی کاملی از روستاها مورد هدف در اختیار داریم.
آری وقتی همت، تلاش، کوشش و پشتکار باشد کم آبی نمی‌تواند مانعی برای توقف کارها و فعالیت شود و در هر لباسی که باشیم وقتی هدف مشخص باشد و برای مردم و رفع محرومیت باشد خدا هم کمک خواهد کرد. 
گزارش از اعظم انصاری

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۲۹۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خشكسالي , بسیج