يکشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۲۶
در کارگروه پیشگیری از بافت‌های ناکارآمد شهری مطرح شد

۲۳۵ روستای مرزی خراسان‌جنوبی درگیر با مسئله مهاجرت/ سه مانع اصلی توسعه روستاهای خراسان‌جنوبی

معاون منابع طبیعی خراسان‌جنوبی گفت: در خراسان‌جنوبی ۲۳۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در چهار شهرستان مرزی استان درگیر مسئله مهاجرت هستند.
۲۳۵ روستای مرزی خراسان‌جنوبی درگیر با مسئله مهاجرت/ سه مانع اصلی توسعه روستاهای خراسان‌جنوبی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز نخستین جلسه کارگروه پیش‌بینی و پیشگیری از بافت‌های ناکارآمد شهری خراسان‌جنوبی برگزار شد.
معاون اداره کل دادگستری خراسان‌جنوبی در این جلسه اظهارداشت: اقدامات عملی، فوق‌العاده و انقلابی تاکنون انجام شده که شرط پایداری آن‌ها توجه به خدمت‌رسانی به مردم است.
خراسان‌جنوبی جزو 7 استان مهاجرفرست
حجت‌الاسلام یدالله وحدانی‌نیا با اشاره به اینکه موضوع پیشگیری از بافت‌های ناکارآمد شهری از سال 95 با هدف انسجام بخشی فعالیت‌ها کلید خورده است، تصریح کرد: سال گذشته بر حوزه مبدأ و مقصد تأکید شده و چون خراسان‌جنوبی در سطح کشور جزو هفت استان که در معرض مهاجرت روستائیان قرار دارد یکی از اقداماتی که در حوزه مبدأ مورد توجه قرار گرفت شناسایی روستاهای هدف بوده است.
معاون اداره کل دادگستری خراسان‌جنوبی ادامه داد: اجرای طرح‌های توسعه صنایع دستی و گردشگری، اجرای طرح‌های مدیریت آب و خاک و توجه به بحث حرفه‌آموزی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با هدف کاهش مهاجرت از روستاها به شهرها از اقداماتی بوده که باید در حوزه مقصد مدنظر باشد.
وحدانی‌نیا خاطرنشان کرد: سال گذشته چهار جلسه کارگروه پیش‌بینی و پیشگیری از بافت‌های ناکارآمد شهری در استان برگزار شد که 33 مصوبه داشته است.
نگاه به مشارکت مردم از شاخص‌های پروژه‌های ملی منابع طبیعی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: در پروژه‌های ملی که توسط منابع طبیعی در حال اجرا بوده موضوع آسیب‌شناسی مهاجرت از روستاها به شهرها مدنظر قرار گرفته است.
علیرضا نصرآبادی با اشاره به اینکه چندین عامل در این موضوع که با توجه به تلاش‌های صورت گرفته به نقطه ایده‌آل در روستاها دست نیافته‌ایم و شاهد مهاجرت هستیم دخیل بوده است، یادآور شد: یکی از این عوامل این بوده که نگاه ما به مشارکت مردم بیشتر نگاه کارگری و نگاه پولی بوده که نگاهی اشتباه در توسعه روستایی و همه جانبه است.
وی با بیان اینکه بیان مشکلات را از جانب روستائیان نداشته‌ایم و هر سازمانی بنا بر وظیفه ذاتی خود برای فعالیت در روستاها ورود یافته است، افزود: از دیگر عوامل این بوده که انسجام درون و برون‌سازمانی را کمتر مشاهده کرده‌ایم و در اقدامات دستگاه‌ها برنامه‌نگری و جامع‌نگری وجود نداشته بلکه وظیفه‌نگری حاکم بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی اضافه کرد: نگرش خوبی توسط دولت به این مناطق ایجاد شده است.
نصرآبادی با بیان اینکه فرصت آزمون و خطا نداریم بنابراین در بازه جدید نیازمند یک الگوی موفق هستیم که به عینیت نتیجه و خروجی آن نشان داده شده باشد، تصریح کرد: بهترین گزینه الگویی، پروژه‌های ملی بوده که در حال اجرا هستند و شاخص‌های این پروژه‌ها نگاه به مشارکت مردم از صفر تا 100 کار و اولویت‌بندی مشکلات از زبان مردم و همفکری با مردم برای رفع آن‌ها است.
وی ادامه داد: به سه رکن اصلی به عنوان مشکلات استان برای توسعه روستاها دست یافته‌ایم که شامل مشکل آب، ایجاد شغل پایدار و درآمد کافی برای روستائیان و انسجام برون‌سازمانی است.
مهاجرت از روستاهای مرزی خراسان‌جنوبی به سمت مرکز استان در حال افزایش است
معاون اداره کل منابع طبیعی خراسان‌جنوبی نیز در ادامه این جلسه اظهارداشت: حاشیه‌نشینی یکی از دغدغه‌های اصلی مقام معظم رهبری در موضوع آسیب‌های اجتماعی بوده و 10 تا 15 درصد جمعیت کشور در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند.
محسن یوسفی با بیان اینکه در خراسان‌جنوبی 235 روستای بالای 20 خانوار در چهار شهرستان مرزی استان درگیر مسئله مهاجرت هستند، افزود: در حال حاضر مسئله مهاجرت از شهرستان‌های مرزی استان به سمت مرکز استان در حال افزایش است.
وی با اشاره به اینکه 43 درصد جمعیت استان یعنی 318 هزار نفر ساکن روستاها هستند، یادآور شد: عمده مهاجران استان جوانان روستایی بوده و مهم‌ترین عوامل مهاجرت در استان بیکاری و پایین بودن درآمد، کاهش نزولات جوی و کاهش آبدهی منابع آبی، تأثیر بادهای 120 روزه سیستان و افزایش عرصه‌های بیابانی است.
معاون منابع طبیعی خراسان‌جنوبی به برخی از راهکارها برای پیشگیری از بافت‌های ناکارآمد شهری اشاره داشت و گفت: توانمندسازی روستاها و ایجاد اشتغال با درآمد مناسب پایدار، حمایت از سازمان‎‌های مردم‌نهاد با هدف آگاه‌سازی و جلب مشارکت، جلوگیری از آسیب‌های ناشی از بلایای طبیعی و اجرای پروژه‌های محرک بازآفرینی و بهبود خدمات زیربنایی از جمله این موارد است.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۳۶۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دادگستری , منابع طبیعی