دوشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۵
رئیس بنیاد صیانت از نهاد خانواده خراسان جنوبی :

دغدغه خانواده‌ها در ازدواج دگرگون شده است/ نقش کمرنگ جنبه اعتقادی در ازدواج‌های امروزی

رئیس بنیاد صیانت از نهاد خانواده خراسان جنوبی گفت: نوع دغدغه خانواده‌های امروزی در ازدواج فرزندانشان، دغدغه دینی نیست بلکه دغدغه‌ای است که به وسیله کار دشمن وارد زندگی شده و سبب اندوه و وسواس فکری والدین می‌شود.
دغدغه خانواده‌ها در ازدواج دگرگون شده است/ نقش کمرنگ جنبه اعتقادی در ازدواج‌های امروزی
 
حجت الاسلام و المسلمین حسین فرازی نیا در گفت‌وگو با خبرنگار خراسان‌تایم در بیرجند اظهار داشت: ازدواج آسان ازدواجی است که از روی آگاهی و شناخت انجام شود.

وی با بیان اینکه زوجین باید نسبت به یکدیگر هم آگاهی داشته باشند و هم شناخت، افزود: تصور اشتباهی در مردم وجود دارد که ازدواج آسان در راحت گرفتن و کم کردن هزینه‌ها می‌دانند اما باید در نظر داشت که اگر ازدواجی بدون هزینه باشد و آموزش و آگاهی نداشته باشد ازدواج موفقی نیست و بعدها باید برای آموزش زوجین هزینه‌های بسیار کرد.

 رئیس بنیاد صیانت از نهاد خانواده خراسان جنوبی بیان داشت: ازدواج باید از روی عشق و محبت باشد و هدف از ازدواج که در قرآن از آن رسیدن به آرامش یاد شده است، را در خود داشته باشد.

فرازی نیا اذعان داشت: ازدواج آسان با موضوعاتی مانند تجمل‌گرایی که اخیراً به کشور وارد شده، مخالفت می‌کند؛ هدف از ازدواج رسیدن به آرامش است در حالی که با تجملات امروزی زوجین در همان ابتدا ترس و دلهره دارند.
ازدواج آسان زوجین را به آرامش می‌رساند.

وی ادامه داد: انسان برای استفاده از هر وسیله و شئ به دفترچه آموزشی و خدماتی آن مراجعه می‌کند و خود به تنهایی اقدام به نصب و استفاده از آن وسیله نمی‌کند؛ بنابراین برای ازدواج نیز انسان باید آگاهی کسب کند و از افراد باتجربه درس بگیرد.

 رئیس بنیاد صیانت از نهاد خانواده خراسان جنوبی با بیان اینکه برای ازدواج چندین مرحله از بلوغ تعریف شده است که شامل بلوغ اجتماعی، بلوغ سیاسی و بلوغ مالی است، گفت: آموزش و آگاهی دادن به جوانان برای ازدواج باید از سوی ارگان‌ها و نهادهای مرتبط باشد که متاسفانه در کشور ما نهادی ویژه این زمینه وجود ندارد، بنابراین پدر و مادر باید آموزش‌های مربوط به ازدواج و زندگی مشترک را مدنظر قرار دهند.

فرازی با اشاره به دگرگونی در جنبه‌های ازدواج و پررنگ شدن جنبه اقتصادی آن، اظهار داشت: این دگرگونی تأثیرات منفی خود را بر جامعه گذاشته است به طوری که می‌بینیم سن ازدواج بالا رفته و ازدواج‌ها خیلی سخت انجام می‌شود و وقتی انجام شد نیز خیلی آسان از هم می‌پاشد. 

در ازدواج‌های امروزی جنبه اعتقادی مدنظر نیست
وی با بیان اینکه در ازدواج‌های امروزی جنبه اعتقادی مدنظر نیست، تصریح کرد: اگر جنبه اعتقادی در زندگی و ازدواج مدنظر باشد زن و شوهر بر سختی‌های زندگی و اخلاقی یکدیگر صبر می‌کنند و این مهم ثواب دارد.
مسؤول عملیات خانواده قرارگاه فرهنگی جبهه انقلاب اسلامی گفت: جنبه دینی ازدواج امروزه در جامعه رعایت نمی‌شود و بیشتر جنبه مادی و فخرفروشی حاکم است.

فرازی با اشاره به مهم‌ترین مشکلات بر سر راه جوانان در ازدواج، تأکید کرد: مشکلات اقتصادی را نمی‌توان منکر شد اما اعتقادات ما بر این است که اگر جوانان ازدواج کردند مشکل اقتصادی برطرف می‌شود.

درصد اندکی از طلاق‌ها بر سر مسائل مادی و اقتصادی است 
وی افزود: تاکنون مشاهده نشده که طلاق بر سر گرسنگی و بیکاری باشد بلکه آنچه که دیده می‌شود عدم آموزش صحیح روابط زن و شوهر، ارتباط همسر با همسر و ارتباط زوجین با خانواده‌های یکدیگر است که ناهنجاری‌ها و مشکلات زندگی‌ زوجین امروزی را شکل داده است.

وی با بیان اینکه مشکل ازدواج تنها مربوط به مشکلات اقتصادی نیست، خاطرنشان کرد: زمانی که پسر جوانی شرایط اولیه ازدواج را دارد گفته می‌شود که توکل بر خدا کند چراکه خدا روزی زوجین را تضمین کرده و می‌بینیم که کمتر از مدت کوتاهی روزی فراوان می‌شود.

رئیس بنیاد صیانت از نهاد خانواده خراسان جنوبی بیان داشت: حتی به افرادی که متأهل هستند در اعتقادات دینی ما توصیه می‌شود که صاحب فرزند شوند چراکه شاید امکانات زندگی جزو روزی‌های فرزند باشد اما برخی از زوجین ابتدا خود را به هر زحمتی می‌اندازند تا امکانات زندگی خود را به حد اعلا برسانند و سپس اقدام به فرزندآوری کنند. 

توجه خانواده‌ها به ازدواج فرزندانشان دگرگون شده است
فرازی با اشاره به توجه خانواده‌ها به امر ازدواج فرزندانشان، گفت: خانواده‌های امروزی به این امر بی‌توجه یا کم‌توجه نیستند اما توجه درست و صحیح را ندارند.

وی ادامه داد: خانواده دختر و پسر دغدغه مراسم ازدواج، جهیزیه، خانه و غیره را دارند اما این دغدغه اسلامی نیست چراکه این دغدغه وجود ندارد که فرزند ازدواج کند، خوشبخت شود و از کنار این خوشبختی فرزندی متولد شود که گوینده لا الله الا الله باشد.

رئیس بنیاد صیانت از نهاد خانواده خراسان جنوبی تصریح کرد: نوع دغدغه خانواده‌های امروزی در ازدواج فرزندانشان، دغدغه دینی نیست بلکه دغدغه‌ای است که به وسیله کار دشمن وارد زندگی شده و سبب اندوه و وسواس فکری والدین می‌شود.

فرازی افزود: دغدغه والدین در ازدواج فرزندانشان باید تولید نسل آینده‌ای باشد که گوینده لاالله الا الله باشند.

نکته معرفتی سوره الرحمن برای زن و شوهرها
وی با اشاره به هفته ازدواج و سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س)، گفت: سوره الرحمن این دو بزرگوار را "مرج البحرین یلتقیان" به معنای دو دریای به هم آمیخته یاد می‌کند، این آیه یک نکته معرفتی دارد به این معنی که زن و شوهر باید دریا و اقیانوس باشند چراکه در دریا با همه بزرگی‌اش هیچ سروصدایی نیست و همه‌چیز را در خود نگه می دارد؛ در این آیه تعبیر به دو نحر و یا رودخانه نشده است چراکه رودخانه کوچک است و هرچیزی ممکن است سبب آلودگی آن شود.

رئیس بنیاد صیانت از نهاد خانواده خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: زن و شوهر اگر الگوی رفتاری آنها حضرت زهرا(س) است باید آستانه تحمل خود را بالا ببرند و در این صورت است که خداوند نیز عنایت می‌کند و دید دریایی به آنها می‌بخشد.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۴