چهارشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۹
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند گفت:

10 درصد صرفه جویی از خاموشی برق جلوگیری می کند

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: با 10 درصد صرفه‌ جویی در ساعات اوج (پیک مصرف) می‌توان از خاموشی‌های مکرر برق جلوگیری کرد.
10 درصد صرفه جویی از خاموشی برق جلوگیری می کند
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، مصطفی اسماعیلی گفت: تنها راه حلی که در کوتاه مدت می‌تواند به حل این معضل کمک کند، مدیریت و کاهش مصرف برق به ویژه در ساعات اوج است.
وی تصریح کرد: رشد مصرف برق و انرژی با توجه به در حال توسعه بودن ایران، طبیعی و اجتناب ناپذیر است اما نرخ رشد پنج درصدی اوج مصرف برق در یک سال غیرطبیعی بوده و کمتر می‌توان نظیر آن را در دنیا یافت.
دکترای مهندسی برق گفت: بیشتر کشورهای توسعه یافته دنیا با برنامه‌ریزی‌ های مدون و فرهنگ‌ سازی بین مردم، سالانه اوج مصرف خود را کاهش می‌دهند این در حالی است که اوج مصرف برق در کشور ما سال 96 در مقایسه با سال قبل حدود پنج درصد رشد داشته است.
وی بیان کرد: برای جبران این میزان رشد، سالانه باید حدود چهار هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود که به تنهایی حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه روی دست صنعت برق می‌گذارد.
اسماعیلی افزود: با بررسی روند روزانه مصرف برق در می یابیم که در ساعات گرم روز (بین 12 تا 18) به دلیل استفاده از دستگاه‌های سرمایشی و ساعات ابتدایی شب (20 تا 23) روشن شدن سامانه های روشنایی مصرف برق به میزان قابل توجهی نسبت به سایر ساعات روز بیشتر است که این مدت را اوج بار یا پیک بار می‌نامند.
وی گفت: ظرفیت تولید برق در ساعت های غیر اوج بیش از نیاز کشور است و در این ساعات مشکلی از نظر تامین برق وجود ندارد اما از آن جا که هنوز در مقیاس کلان قابلیت ذخیره‌سازی برق نیست این اضافه تولید نمی‌تواند ذخیره شود تا در ساعات اوج استفاده شود.
وی اظهار داشت: بنابراین در شبکه برق همواره باید بین تولید و مصرف برق تعادل وجود داشته باشد که در این راستا همواره مسئولان بر کاهش مصرف برق در ساعات اوج و انتقال برخی مصارف مانند ماشین لباسشویی، جاروبرقی و سایر وسایل برقی به زمان های دیگر تاکید کرده اند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند ادامه داد: مهم‌ترین علت خاموشی‌ های برنامه‌ریزی شده این روزها را باید عدم توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور در سال‌های اخیر دانست چرا که رشد مصرف برق مشترکان قابل پیش بینی بود و باید برنامه‌ریزی ‌های لازم برای مدیریت آن صورت می‌گرفت.
وی گفت: تاثیر کاهش نزولات جوی بر تامین برق موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا در صورت وجود آب کافی پشت سدها، حدود 9 تا 10 هزار مگاوات برق در ساعات پیک مصرف می‌تواند از طریق نیروگاه‌های برق آبی تامین شود که میزان قابل توجهی است.
اسماعیلی بیان کرد: کاهش ۲۰ درصدی آب موجود در مخازن سدهای کل کشور در پایان اردیبهشت ۹۷ نسبت به اردیبهشت ۹۶ سبب شده که حدود 40 تا 50 درصد ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی به صورت عملی قابل استفاده باشد اما خاموشی این روزها فراتر از تاثیر نیروگاه ‌های آبی است و کاهش نزولات جوی را نباید علت این بحران بلکه تشدید کننده آن دانست.
وی گفت: هیئت دولت و نمایندگان مجلس با همکاری یکدیگر هرچه زودتر با اختصاص بودجه لازم و رفع موانع احتمالی، زمینه توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور را فراهم سازند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۴۹۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دانشگاه صنعتی بیرجند , برق