چهارشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۰۸
مدیر انجمن خوشنويسان خراسان‌جنوبی مطرح کرد

انتقاد از نحوه آموزش خوشنویسی در مدارس/ نبود نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات در خراسان‌جنوبی

خوشنويس برجسته کشور و مدیر انجمن خوشنويسان خراسان‌جنوبی گفت: متأسفانه هنر خوشنویسی از دوره دبستان برداشته شده و دیگر این هنر در این دوره آموزش داده نمی‌شود و فقط در مقطع راهنمایی به صورت خیلی مختصر آموزش داده می‌شود.
انتقاد از نحوه آموزش خوشنویسی در مدارس/ نبود نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات در خراسان‌جنوبی
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از فارس، مهدی اسماعیلی‌مود با اشاره به اینکه از زمان آغاز به کار انجمن خوشنویسان خراسان‌جنوبی تاکنون تنها 15 نفر فوق ممتازنویس و 40 نفر ممتازنویس داریم، اظهار داشت: هنر خوشنویسی در شهرهای کوچک بازار کار ندارد و هنرمندی که آثار هنری را تولید می‌کند حداقل باید بتواند این آثار را ارائه و به فروش برساند که به دلیل هزینه‌بر بودن، هنرمندان کمتر به این سمت‌و سو می‌آیند.
وی عشق و علاقه را دلیل گرایش افراد به خوشنویسی عنوان کرد و بیان داشت: فردی که وارد وادی خوشنویسی می‌شود به واسطه عشقی است که در این کار نهفته وگرنه این هنر در شهرهای کوچک درآمدزایی ندارد که فرد بتواند از این راه امرارمعاش کند.
گلایه از عدم توجه و حمایت متولیان فرهنگ و هنر
خوشنویس برجسته کشور و مدیر انجمن خوشنویسان خراسان‌جنوبی همچنین از عدم توجه و حمایت متولیان فرهنگ و هنر گلایه کرد و بیان داشت: در نمایشگاهی که برای حکیم نزاری برگزار کردیم اشعار زیادی از این شاعر توسط هنرمندان نگارش شد ولی حتی یک تابلو توسط دانشگاه، فرهنگ و ارشاد و مابقی نهادهای فرهنگی خریداری نشد.
اسماعیلی‌مود با اعلام اینکه متولیان هنر کمتر به این زمینه توجه می‌کنند و اگر حمایت‌های لازم صورت پذیرد قطعا هنرمندان به این سمت و سو گرایش می‌یابند، مطرح کرد: بسیاری از هنرمندان زمانی که مشاهده می‌کنند حمایتی از هنرمندان این عرصه صورت نمی‌پذیرد وارد این عرصه نمی‌شوند.
انتقاد از نحوه آموزش خوشنویسی در مدارس
وی همچنین از نحوه آموزش خوشنویسی در مدارس انتقاد کرد و بیان داشت: متأسفانه هنر خوشنویسی از دوره دبستان برداشته شده و دیگر این هنر در این دوره آموزش داده نمی‌شود و فقط در مقطع راهنمایی به صورت خیلی مختصر آموزش داده می‌شود.
خوشنویس برجسته کشور و مدیر انجمن خوشنویسان خراسان‌جنوبی با اعلام اینکه در شرایط کنونی هنر خوشنویسی به سمت خط تحریری کشیده شده و بیشتر افرادی که به مراکز آموزشی مراجعه می‌کنند برای خط تحریر است، اضافه کرد: لازمه خوشنویسی تمرین زیاد و گذاشتن وقت زیاد است که به همین دلیل افراد کمتر به این سمت و سو می‌آیند.
یکی از ضعف‌های خراسان‌جنوبی: نبود نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات
اسماعیلی‌مود با یادآوری اینکه در خراسان‌جنوبی نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نداریم، در این خصوص توضیح داد: کار این سازمان بدین صورت است که برگزاری نمایشگاه‌های خارج از کشور را حمایت می‌کند ولی متأسفانه در استان این نمایندگی را نداریم و نمی‌توان هنرمندان استان را در عرصه‌های بین‌المللی معرفی کرد.
وی از بهادادن اندک به خوشنویسی گلایه کرد و گفت: با توجه به گسترش علم و تکنولوژی خانواده‌ها توجه کمتری به این هنر اسلامی دارند و این هنر جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است.
خوشنویس برجسته کشور و مدیر انجمن خوشنویسان خراسان‌جنوبی با بیان اینکه انجمن خوشنویسان ایران در سال 1329 توسط مرحوم مهدی بیانی و استادان علی‌اکبرخان کاوه، ابراهیم بوذری و سیدحسین میرخانی بنیان‌گذاری شد، بیان داشت: این انجمن در سال 1344 به ثبت رسمی رسید.
اسماعیلی‌مود به فعالیت بیش از 300 شعبه انجمن خوشنویسان در سطح کشور اشاره کرد و گفت: انجمن خوشنویسان خراسان‌جنوبی در سال 1365 تحت نظر استاد پرویز نیک‌بین راه‌اندازی شد و هم اکنون هفت شعبه در شهرستان‌های فردوس، قاین، بیرجند، خضری دشت بیاض، بشرویه و خوسف داریم.
راه‌اندازی انجمن خوشنویسان طبس طی دو ماه آینده
وی از راه‌اندازی انجمن خوشنویسان طبس طی دو ماه آینده خبر داد و در خصوص مابقی شهرستان‌ها توضیح داد: لازمه راه‌اندازی انجمن خوشنویسان وجود یک نفر ممتازنویس است که متأسفانه در شهرستان‌های درمیان، سرایان، نهبندان و سربیشه این مورد وجود ندارد و اگر اساتیدی که تا مرحله عالی پیش رفتند همت کنند و مدرک ممتازی را اخذ کنند آماده راه‌اندازی انجمن در این شهرستان‌ها هستیم.
خوشنویس برجسته کشور و مدیر انجمن خوشنویسان خراسان‌جنوبی با بیان اینکه انجمن خوشنویسان در طول سال سه بار آزمون سراسری مقطع مقدماتی، متوسط، خوش، عالی و ممتاز را در شهرستان‌ها و آزمون فوق ممتاز را در مرکز استان برگزار می‌کند، مطرح کرد: پس از ارسال و بررسی اوراق امتحانی در شورای ارزشیابی انجمن خوشنویسان ایران به قبول‌شدگان گواهینامه رسمی و معتبر اعطا می‌شود.
اسماعیلی‌مود با یادآوری اینکه خوشنویسی جزو هنرهای اسلامی است که از اول اسلام کاربرد داشته است، تبیین کرد: خط و خوشنویسی در نظر علما و دانشمندان از جایگاه شایسته‌ای برخوردار بوده است.
وی خط و خوشنویسی را جزو هنرهای اسلامی دانست که در دین مبین اسلام بسیار تأثیرگذار بوده است و بیان داشت: هنر خوشنویسی و هنر تهذیب جزو هنرهای اسلامی برجسته و تأثیرگذار در روند رشد قوانین اسلامی هستند.
ارتباط تنگاتنگ خوشنویسی با هنرهای قرآنی
خوشنویس برجسته کشور و مدیر انجمن خوشنویسان خراسان‌جنوبی با بیان اینکه خوشنویسی ارتباط تنگاتنگی با هنر قرآنی دارد، بیان داشت: به دلیل عرفانی و معنوی بودن این هنر هر فردی که وارد این رشته می‌شود چون با آیات الهی و خطوط قرآنی سروکار دارد حالت معنوی خاصی پیدا می‌کند.
اسماعیلی‌مود یکی از مزایای هنر خوشنویسی را به کمال رسیدن انسان مطرح کرد و گفت: این هنر جزو هنرهایی است که از ابتدای اسلام و در طول انقلاب اسلامی مطرح بوده و بیانگر ملیت، فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی است.
اشاره‌ای به قدمت هنر خوشنویسی
وی با اشاره به اینکه تا پیش از اختراع صنعت چاپ هنر خوشنویسی از هنرهای پراهمیت تاریخ بوده به قدمت هنر خوشنویسی اشاره کرد و توضیح داد: این هنر تقریبا از ابتدای تاریخ اسلام که خط کوفی بود به وجود آمد و بعدها توسط ایرانیان به خط نسخ، ثلث و غیره ارتقاء یافت.
خوشنویس برجسته کشور و مدیر انجمن خوشنویسان خراسان‌جنوبی خط نستعلیق را عروس خطوط اسلامی دانست و با اشاره به اینکه این خط در قرن یازدهم توسط میرعلی تبریزی ابداع و توسط میرعباس و کلهر به اوج تعالی خود رسید، اضافه کرد: همچنین خط شکسته نستعلیق که آخرین دستاورد ایرانیان بود در قرن یازدهم بعد از خط نستعلیق توسط مرتضی قلی‌خان شاملو حاکم هرات به وجود آمد.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۵۱۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , نستعلیق , خوشنویسی