جمعه ۲۹ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۴

فرش طبسی احیا می‌شود

رئیس مرکز ملی فرش ایران از احیای فرش طبس خبر داد و گفت: فرش طبسی به عنوان هنر اصیل طبس احیا می‌شود و در این رابطه جشنواره فرش را در نیمه دوم سال برگزار می‌کنیم و همچنین خانه فرش را در خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند و سپس طبس راه‌اندازی می‌کنیم.
فرش طبسی احیا می‌شود
 
به گزارش خراسان تایم به نقل از تسنیم داوود شهرکی صبح امروز در کارگروه تخصصی فرش اظهار داشت: 50 هزار بافنده در استان خراسان جنوبی داریم که ده درصد بیمه هستند و در طبس این میزان 800 نفر بافنده است.
وی گفت: مجوزهای صادر شده در حوزه فرش 310 مجوز است که فعال هستند و د راین راستا 25 هزار دار فرش شناسایی شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خراسا جنوبی افزود: سهم طبس از بافنده 10 درصد استان است که نشان از اهمیت صنعت فرش در طبس دارد.
شهرکی گفت: بیش از 146 دوره آموزشی با بیش از 170 هزار نفر ساعت در استان انجام شده و در زمینه فرش 2 نشان بین‌المللی در مود و قهستان  در استان ثبت شده است.
شناسنامه دوم ایران فرش دستباف است
رئیس مرکز ملی فرش ایران و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه گفت: فرش ایران امروز در جایگاه خوبی قرار دارد و فاصله زیادی با هندوستان و فرش هندوستان ندارد.
وی گفت: امروز هر جای جهان برویم شناسنامه دوم ایران را فرش دستباف می‌دانند و امروز فرش ایرانی به عنوان زیرانداز تا سالیان سال استفاده می‌شود و البته به عنوان هویت مردم باید دوباره احیا شود.
دست‌پاک افزود: فرش دستباف ایرانی به ظاهر یک صنعت لاکچری نمود دارد و از طرفی فرش دستباف هر چه قدر از عمرش می‌گذرد ارزش افزوده‌ای پیدا می‌کند که امروز بالاترین صادرات کشور فرش‌های مستهلک است که عمر بالاتری نیز دارند.
خانه فرش استان خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود
رئیس مرکز ملی فرش ایران بیان کرد: فرش دستباف به عنوان ارزش فرهنگی که در جامعه دارد نیز مطرح است و ستاد عتیات عالیات امروز نمود عینی این موضع است که فرش دستباف ارزشی فرهنگی دارد که چقدر به این لحاظ می‌تواند اثرپذیرباشد که ترامپ در تحریم‌های خود روی قویترین هویت ملی کشور ما نیز دست گذاشته است.
دست‌پاک گفت: 6 تا 10 میلیون نفر بافنده در کشور وجود دارد که بزرگترین صنف کاری هستند و فرش دستباف آمیزه‌ای از سرمایه صنعت و دانش است.
بیمه قالیبافان به جد پیگیری می‌شود
وی به احیای فرش طبسی اشاره کرد و گفت: بنا داریم طبس را به عنوان پایلوت قرار دهیم و از سرمایه گذار حمایت می‌کنیم تا فرش طبسی به عنوان هنر اصیل طبس  احیا شود و در این رابطه جشنواره فرش را در نیمه دوم سال در استان برگزار خواهیم کرد و همچنین خانه فرش را در استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند و سپس طبس راه‌اندازی می‌کنیم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در زمینه بیمه قالیبابان گفت: بیمه قالیبافان به جد پیگیری می‌شود.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در پایان سال 1396 پس از چند سال میزان صادرات فرش دستباف ایران به بالای 400 میلیون دلار رسید و در مجموع 12 ماه، بیش از 424 میلیون دلار فرش دستباف با وزن نزدیک به پنج هزار و 400 تن به بازارهای هدف صادر شده است.
افزایش 18 درصدی صادرات فرش دستبافت
این میزان صادرات نسبت به سال 1395 رشدی حدود 18 درصدی را نشان می‌دهد و تداوم این روند افزایشی می‌تواند نویدبخش وضعیت بهتری برای این کالای ایرانی و صادرات مهم غیرنفتی کشور باشد.
آلمان، ایتالیا، فرانسه و سوئیس در اروپا، آمریکا در آمریکای شمالی، امارات، کویت، قطر و لبنان در غرب آسیا و ژاپن در شرق آسیا از بازارهای سنتی فرش دستباف ایران محسوب می‌شوند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۵۴۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , طبس , فرش