شنبه ۳۰ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۹
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:

افزایش حقوق فرهنگیان عملا سودی به این قشر نرسانده است/ کمبود سه هزار میلیاردی منابع در آموزش و پرورش

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: بایستی وزارت آموزش و پرورش با سازمان برنامه و بودجه به طور دقیق این مسائل را واکاوی و موشکافی کنند و موضوع را به طور واقعی، منطقی و میدانی ببینند و براساس آن برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کنند.
افزایش حقوق فرهنگیان عملا سودی به این قشر نرسانده است/ کمبود سه هزار میلیاردی منابع در آموزش و پرورش
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از فارس، فرهاد فلاحتی اظهار داشت: طی هفته‌های گذشته کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با دولت برای پرداخت مطالبات فرهنگیان و دلایل دیر پرداخت کردن مطالبات و شیوه‌هایی که باید این مطالبات تأمین شود جلسه‌ای داشته تا مطالبات پرداخت و فرهنگیان مطالبات انباشته نداشته باشند.
وی افزود: مجلس در قانون برنامه توسعه ششم بحث همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را مصوب کرد و یک فرصت پنج ساله به دولت داد تا همسان‌سازی را انجام دهد و در آخر برنامه توسعه ششم تفاوت حقوقی یک شاغل با یک بازنشسته بیشتر از 20 درصد نباشد.
همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تبعیض‌ها را رفع می‌کند
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه منتظر هستیم که اقدامات دولت و احکامی که در این زمینه صادر می‌کند را ببینیم، تصریح کرد: چنانچه این طرح اجرایی شود بسیار موفقیت‌آمیز خواهد بود و رضایت بازنشستگان را در پی خواهد داشت و بسیاری از تبعیض‌ها در حوزه پرداختی رفع خواهد شد.
فلاحتی خاطرنشان کرد: این برنامه در مراحل اولیه اجرا توسط دولت است و چون برنامه مربوط به پنج سال برنامه توسعه ششم است در سال اول باید اجرا را ببینیم و نظارت مجلس باشد و بعد دید که آیا به هدف نزدیک می‌شود یا خیر.
وجود اختلافات مبنایی بین آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه
وی عنوان داشت: در مسائل بودجه‌ای در آموزش و پرورش برداشت سازمان برنامه و بودجه از بودجه‌ای که در اختیار آموزش و پرورش قرار می‌دهد این است که بودجه کافی را به آموزش و پرورش می‌دهند که بحث شاغلین و بازنشستگان هر دو در این بودجه قرار دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه برداشت آموزش و پرورش از پرداخت به فرهنگیان این است که در خیلی از موارد با کسری منابع بودجه‌ای و منابع مالی مواجه هستند، گفت: هر دو به نوعی محق هستند و ایراد این است که منابع مالی که در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته به دلیل گستردگی کار این سازمان و احیاناً ضعف در مدیریت منابع آن به خوبی توزیع نمی‌شود.
فلاحتی خاطرنشان کرد: در خیلی از زمینه‌ها به طور مثال نرم کلاسی آموزش و پرورش باید یک تعداد باشد و این میزان روی کاغذ امکان‌پذیر است و در عالم میدانی و واقعی آموزش و پرورش نمی‌تواند این کار را انجام دهد چون بسیاری از کلاس‌های درسی وجود دارد که زیر این نرم برپا می‌شود و تمام هزینه بر دوش آموزش و پرورش است.
وی بیان کرد: اگر آموزش و پرورش این موضوع را قبول نکند به معنای تعطیلی بسیاری از کلاس‌های درسی و افزایش جمعیت بی‌سوادان بوده که در نتیجه عوارض زیادی را به دنبال دارد.
مسائل آموزش و پرورش به طور دقیق موشکافی شود
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: براساس نرم، آمار و ارقامی بیان شده و این اختلافات مبنایی است و به نظر می‌رسد بایستی وزارت آموزش و پرورش با سازمان برنامه و بودجه به طور دقیق این مسائل را واکاوی و موشکافی کنند و موضوع را به طور واقعی، منطقی و میدانی ببینند و براساس آن برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کرده و به نتیجه مطلوب برسند.
کمبود سه هزار میلیاردی منابع در آموزش و پرورش
فلاحتی با بیان اینکه اگر این اقدام صورت نگیرد نتیجه آن می‌شود که آموزش و پرورش هر ساله دچار کسری بودجه خواهد بود، گفت: در خوشبینانه‌ترین حالت بودجه آموزش و پرورش، وزارت آموزش و پرورش به طور سالانه سه هزار میلیارد تومان کمبود منابع دارند که هر ساله در این زمینه دولت مشکلات عمده‌ای را متحمل شده و از منابع مختلف این کسری تزریق می‌شود تا آموزش و پرورش سر پا نگه داشته شود.
وی یادآور شد: اگر دولت کمتر در این زمینه ورود کند متأسفانه فشار روی عناصر آموزش و پرورش است و معلمین و بازنشستگان نارضایتی را خواهند داشت و مشکلاتی در پهنه آموزش و پرورش ایجاد می‌شود.
افزایش حقوق فرهنگیان عملاً سودی را به این قشر نرسانده است
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه طبق آماری می‌گوید که بیش از 200 درصد افزایش حقوق فرهنگیان را در طول چهار تا پنج سال گذشته داشته که واقعاً از یک دید این موضوع بوده اما در عرصه عمل در سطح جامعه براساس آمار بانک مرکزی بیش از 300 درصد کاهش ارزش پول ملی بوده و عملاً هرچه به میزان حقوق فرهنگیان اضافه شده هیچ سودی در آن به فرهنگیان نرسیده است.
فلاحتی با بیان اینکه کار کارشناسی و دقیق می‌طلبد که راه‌های جبران کاهش ارزش پولی ملی و افزایش حقوق بر اساس آنچه قانون معین کرده صورت پذیرد، افزود: توجه به احکام فرهنگیان در این حوزه ضروری است وگرنه متأسفانه ظلم مضاعفی بر این قشر خواهد بود و هر چه فاصله این قشر با دیگر کارمندان و جامعه زیاد شود شاهد فشارهای فرهنگی و شکاف‌های عمیق اجتماعی خواهیم بود.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۵۵۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , فرهنگیان , آموزش‌ و پرورش