به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، یکی از بخش های جامعه در استان خراسان جنوبی که چندین سال است با پدیده خشکسالی پنجه در پنجه در انداخته تا پیروز این رقابت نا برابر شود،عشایر غیور در استان خراسان جنوبی هستند.
زندگی عشایر با وسعت دشت های پهناور و با سختی کوه های استوار و صخره های محکم عجین شده است، افزود : عشایر در حالی که زیباترین نوع زندگی را انتخاب کرده و برخلاف انسان های شهری از کابوس انواع وسایل لوکس و مدرن زندگی رها هستند اما شیوه زندگی آنها در عین سادگی مشکلات زیادی با خود به همراه دارد و نشان می دهد که عشایر واقعا انسان های دلیر و سخت کوشی هستند.
ترسناکی طوفان های شن و گرمای سوزان کویر هم نتوانسته مانع جریان زندگی عشایری در دل استان کویری خراسان جنوبی شود.
عشایر غیور خراسان جنوبی در تمامی ایام سال در جستجوی علوفه و چراگاه برای دام های خود خانه به دوش بر پشت شتر هستند.
عشایری که در این روزهای تابستان، با وجود کم آبی و مشکلات زیاد اما هنوز سر پا ایستاده و مرز داران غیوری برای استان کویری خراسان جنوبی هستند.
مشکلات عشایر خراسان جنوبی رسیدگی شود
معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی در بازدید از چند منطقه عشایری بشرویه اظهار داشت: اداره کل امور عشایر اداره ای پویا است و مشکلات عشایر با همکاری و کمک مردم و سایر دستگاههای اجرایی قابل حل خواهد بود.
سیدمجتبی علوی مقدم با توجه به قطعی آب چاه موتور اسلام آباد توسط کنتور هوشمند به مدت 5 ماه از سال قول ساخت منبع 50 متر مکعبی را از محل بودجه بحران داد افزود: با توجه به اینکه عشایر خراسان جنوبی هزینه پروانه چرا دام معادل شمال کشور را می دهند قول پیگیری جهت تجدید نظر را دادند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در خصوص بازگشایی 2 کیلومتر ایلراه پلنگ آباد گفت:امور عشایر با همکاری فرمانداری برآورد هزینه کنند تا از محل اعتبارات بحران جهت اجرا اقدام شود.
ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت مهم ترین دغدغه اداره عشایری استان
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت : یکی از دغدغه های ما ایجاد درآمد تولید و اشتغال عشایر برای جلوگیری از مهاجرت آنهاست و تلاش ما توانمند سازی این جامعه است.در همین راستا 215 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت اختصاص یافته است.
همچنین 102 طرح متعلق به جامعه عشایری 219 میلیارد ریال با اشتغال زایی 333 نفر از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری مصوب کار گروه اشتغال استان به بانک های عامل معرفی شده اند.
وی با بیان اینکه هدف از این طرح بدست آوردن ضریب گوشتی بالا در زمان کمتر است اظهار داشت: یکی از طرح های و اهداف ما زنجیره تولید گوشت قرمز است که با توجه به خشکسالی چند ساله و فقر مناطق اجرا می شود.
غلامرضا قوسی افزود: از پروژه های اجرا شده در مناطق عشایری شهرستان بشرویه می توان به نصب پنل خورشیدی جهت روشنایی، ساخت استخر با مشارکت جهاد کشاورزی و مرمت و بازگشایی ایلراه های عشایری به طول 520 کیلومتر اشاره کرد.
وی افزود با توجه به اینکه تراکم مناطق عشایری بالایی در شهرستان بشروبه داریم مدت زمان بیشتری گریدر در اختیار شهرستان جهت مرمت ایل راه ها قرار خواهیم داد.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: یکی دیگر از اقدامات معرفی عشایر جهت دریافت تسهیلات 5ساله 4 درصد برای پرواربندی دام است که در شهرستان بشرویه به میزان 4/4 میلیارد ریال است.
وی افزود: صندوق های خرد زنان عشایری یکی دیگر از اهداف ماست که با توجه به این قضیه در 2 سال گذشته استان خراسان جنوبی 3 صندوق داشته که هم اکنون 40 صندوق خرد زنان جهت توانمند و هدفمند سازی زنان عشایر تشکیل شده است که در سال گذشته مبلغ 1.1 میلیاردریال کمک بلاعوض شده و مبلغ 4.9 میلیارد ریال برای تسهیلات قرض الحسنه 5 ساله 4% به بانک ها معرفی شده اند.
در ادامه فرماندار شهرستان بشرویه بر آبرسانی به روستا خداآفرید قول مساعد داد.
انتهای پیام/4