به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز همایش صیانت و گفتمانسازی اجتماعی امر مبارزه با مواد مخدر با حضور معاون سیاسی استاندار خراسانجنوبی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و سایر مسؤولان استانی در سالن همایش قلمچی برگزار شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسانجنوبی در این جلسه اظهار داشت: یاد و گرامیداشت شهدای مبارزه با مواد مخدر بر ما واجب است.
علی زندی با اشاره به اینکه اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر در راستای منویات مقام معظم رهبری و دستور رئیسجمهور است، تصریح کرد: استان خراسانجنوبی استانی مرزی با داشتن بیش از ۴۶٠ کیلومتر مرز مشترک با بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر است و همچنین همجواری با سیستان و بلوچستان و پهنای زیاد کویر سبب شده تا این استان در اکثر زمینههای اعتیاد درگیر باشد.
وی به وضعیت جغرافیایی استان اشاره کرد و افزود: برابر شناسایی انجام شده در سال ١٣٩٠ بیش از ١٩ هزار معتاد در استان شناسایی شدهاند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسانجنوبی با بیان اینکه کاشت و داشت مواد مخدر افزایش بیش از چهار هزار درصدی داشته است، اضافه کرد: در سال ٢٠١٧ در افغانستان ٩ هزار تن تریاک تولید شده است.
زندی با اشاره به اینکه امروز استعمال مواد مخدر منحصر به تریاک نیست و متأسفانه مصرف بسیاری از مواد مخدر صنعتی جوانان را درگیر ساخته است، یادآور شد: بیش از ٧٢٠ نوع مواد مخدر شناسایی شده که خطرناکترین آن شیشه بوده که نه رنگ و نه بو دارد.
وی ادامه داد: اعتقاد داریم مواد از هر دری وارد شود جان، مال و ناموس فرد معتاد را از دری دیگر میبرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: امروز هیچ ارگان و سازمانی به تنهایی نمیتواند امر مبارزه با مواد مخدر را تولیت و سرپرستی کند.
رئیس دادگاه کیفری خراسانجنوبی در ادامه اظهار داشت: موضوع مواد مخدر را هم در رسانهها و هم در سخنرانیها بسیار شنیدهایم و آثار آن را در جامعه لمس کردهایم.
رضایی گفت: برای امر مبارزه با مواد مخدر باید راهی را پیدا کنیم که پیشرفتهتر از گذشته باشد و اگر بخواهیم مانند سایر موضوعات آن را به دولت و قوای دولتی واگذار کنیم قطعاً به نتیجه نخواهیم رسید چراکه تعداد نیروهای دولتی نسبت به تعداد هجمهای که مواد مخدر در جامعه دارد بسیار اندک است.
وی لازمه امر مبارزه با مواد مخدر را اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و افزود: هیچکس نمیتواند ادعا کند که اطرافیانش و حتی خودش از مواد مخدر در مصون است.
رئیس دادگاه کیفری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه امروز شاهد هستیم کسانی از مواد مخدر آسیب پذیرفتهاند که از مواد مخدر متنفر بوده و هیچ گرایشی به مواد مخدر نداشتهاند، اضافه کرد: آسیبپذیری از مواد مخدر قابل پیشبینی نیست و باید علل گرایش به مواد مخدر توسط رسانهها اطلاعرسانی شود.
رضایی با بیان اینکه ضعف قانون و ضعف برخورد در حوزه مبارزه با مواد مخدر را داریم، تصریح کرد: متأسفانه جرایمی که برای برخورد با فعالان حوزه مواد مخدر میگذاریم مربوط به ١٠ سال گذشته است که باید مجلس این قوانین را اصلاح کند.
معاون سیاسی استاندار خراسانجنوبی نیز با بیان اینکه مواد مخدر اثرات زیانبار مختلفی در پی دارد که میتوان به مسائل پولشویی، بر هم زدن نظم اقتصادی جامعه و رخنه در انسجام خانوادهها اشاره کرد، گفت: بنابراین با توجه به این اثرات بسیار مخرب میطلبد در حوزه مبارزه با مواد مخدر با نگاه جامعتری آن هم از نوع اجتماعی شدن ورود یابیم.
علی اسماعیلی افزود: در راستای اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر باید از ظرفیت جوانان نخبه و تربیونها استفاده کنیم تا این موضوع را اجتماعیتر نماییم.
معاون سیاسی استاندار خراسانجنوبی به نقش خانوادهها در امر مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: تمام هستههای اجتماعی به ویژه خانوادهها در این حوزه نقش دارند و باید خانوادهها برای پیشگیری از ورود جوانان در دام مواد مخدر جوانان خود را درک کنند.
اسماعیلی با بیان اینکه آموزش و پرورش نقش مهمی در امر مبارزه با مواد مخدر دارد و باید از دبستان قدرت نه گفتن در مقابل مواد مخدر را به کودکان خود بیاموزیم، اضافه کرد: در حوزه اجتماعی کلینیکهایی لازم است تا در امر مشاوره، ترک اعتیاد و حتی در مسائل مربوط به خانوادههای درگیر نگاه علمی به موضوعات داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای مقابلهای استان با عرضه مواد مخدر مبارزه میکنند به طوری که در سال جاری ١١ تن کشفیات مواد مخدر در استان داشتهایم، یادآور شد: در حوزه اجتماعی باید چند معضل مهم که بر روی زمین مانده دقت کنیم و در شورای اجتماعی کشور آن را تصویب نماییم تا باری را از دوش مردم برداریم.
معاون سیاسی استاندار خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: حرکتهای خوبی در استان در حوزههای مختلف آسیبهای اجتماعی شده که شامل توجه به بحث حاشیهنشینی و مبارزه با مواد مخدر بوده که نزدیک ٨٠٠ میلیون تومان طرح در سال گذشته در این حوزهها در استان اجرا شده است.
انتهای پیام/4