يکشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۶
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:

تیم اقتصادی دولت باید عملیاتی باشد/ خروجی ستاد رفع موانع تولید چه بوده است؟

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: ستاد رفع موانع تولید را گذاشته‌اند اما چقدر کارآمد بوده و کارایی داشته است؟ جلسه گذاشته‌اند اما خروجی این جلسات چه بوده است؟
تیم اقتصادی دولت باید عملیاتی باشد/ خروجی ستاد رفع موانع تولید چه بوده است؟
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از فارس، محمدرضا امیرحسنخانی اظهار داشت: قواعد و قوانین ناکارآمد یکی از خلأها در اقتصاد کشور است.
وی با اشاره به اینکه قوانین کشور به خصوص در شرایط فوق‌العاده به روز نیست، تصریح کرد: امروز که شرایط فوق‌العاده است تنها به دلیل تحریم‌های ترامپ نیست بلکه نرخ بیکاری، رکود و نقدینگی بالا، بارندگی کم و کشاورزی در معرض نابودی و دامپروری دارای مشکلات فراوان از علائم فوق‌العاده بودن وضعیت کشور است.
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس افزود: قواعد و قوانین ما خیلی با وضعیت فوق‌العاده کشو هم‌خوانی ندارد؛ با همین قواعد معمول باید کشور را اداره کنیم و همین قوانین و آیین‌نامه‌های معمول خیلی به روز نیست و عدم پاسخگویی یکی از مسائل اساسی است.
پاسخگو نبودن سیستم، تولیدکننده را با مشکل مواجه می‌کند
امیرحسنخانی خاطرنشان کرد: متأسفانه خیلی از سیستم‌ها پاسخگو نیستند و چون پاسخگو نیستند تولیدکننده با موارد و مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شود.
وی عنوان داشت: هم‌اکنون بسیاری از پیمانکاران از دولت و سازمان‌های دولتی طلبکار هستند و در همین شرایط بیمه تأمین اجتماعی حساب‌های آن‌ها را توقیف و بانک‌ها برای مطالبات اقدام کرده و آن‌ها را در لیست سیاه قرار می‌دهند.
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه برای یک فعال اقتصادی در این شرایط بعید به نظر می‌رسد که مشکلی نداشته باشد اما با معوقه در لیست سیاه می رود، گفت: حتی بانک‌ها گاهی از ثبت شرکت‌ها اقدام کرده و برگزاری مجامع و تغییرات هیئت مدیره، افزایش سرمایه و هر تغییری در شرکت را به دلیل معوقات با مشکل مواجه می‌کنند.
بی‌توجهی دستگاه‌ها به مسائل فعالان اقتصادی
امیرحسنخانی ادامه داد: این موارد در حالی است که اگر مشکل ثبتی و مشکل قانونی حل شود خودشان می‌توانند پای کار بیایند و مسائل بهتر حل شود اما متأسفانه این مسائل در حیطه اقتصادی کشور وجود دارد و افراد را رنج می‌دهد.
وی یادآور شد: تأمین اجتماعی، دارایی و بانک‌ها یک مقوله و مطالبات آب، برق و گاز مقوله دیگری برای تولیدکننده است.
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس بیان کرد: شرکتی سردخانه دارد اما به خاطر یک بدهی برق آن را قطع می‌کنند و توجهی به نابودی اجناس نمی‌شود در حالی که این مسائل مستلزم توجه است.
خروجی ستاد رفع موانع تولید چه بوده است؟
امیرحسنخانی اذعان داشت: ستاد رفع موانع تولید را گذاشته‌اند اما چقدر کارآمد بوده و کارایی داشته است؟ جلسه گذاشته‌اند اما خروجی این جلسات چه بوده است؟
وی تصریح کرد: اگر در شهرک‌های صنعتی برخی از واحدها تعطیل یا نیمه‌تعطیل هستند باید بررسی شود که مشکل این واحدها چیست؛ حتی خیلی دنبال اشتغال جدید نباید باشیم چرا که اگر همان واحدهای نیمه‌فعال را فعال کنیم شغل ایجاد می‌شود اما این مسائل انگار متولی ندارد.
نیاز به کار فوق‌العاده در کشور داریم
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه فرمانداران برنامه‌ر یزی و دستور می‎دهند اما حرف همان‌ها نیز خریدار ندارد و شرکت‌های آب، برق و گاز کار خود را می‌کنند، افزود: نیاز به کار و وقت فوق‌العاده داریم و در این صورت جواب خواهیم گرفت اما با این روش عادی جواب نمی‌گیریم.
امیرحسنخانی به نقش تیم اقتصادی دولت در ایجاد مشکلات اشاره کرد و عنوان داشت: چقدر تیم اقتصادی دولت فعال بوده و حضور داشته و توانسته فعالان اقتصادی را جمع و مسائل آن‌ها را مرتفع کند؟ به چند شهرک صنعتی رفته‌اند تا نواقص آن را برطرف کرده و مشکلات را به صورت میدانی ببینند؟
وی اذعان داشت: اینکه در تهران بنشینیم و احساس کنیم کشور را می‌شود از راه دور کنترل کرد خیلی قابل قبول نیست.
تیم اقتصادی دولت باید عملیاتی باشد
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با تأکید بر اینکه تیم اقتصادی دولت باید عملیاتی باشد و در همه شهرستان‌ها حضور و مسائل را ببینند، گفت: همه می‌دانند که تیم اقتصادی دولت فعال نیست و دولت نیز پذیرفته که باید تیم اقتصادی را ترمیم کند اما در کشور همه درگیر تعارف هستند و این موضوع در سطح دولت نیز وجود دارد و خیلی از مسائل پیگیری نمی‌شود و نمی‌خواهند صریح و شفاف باشیم.
امیرحسنخانی بیان کرد: موفقیت اقتصاد بدون نفت را در شرایطی می‌بینم که شاید ترامپ این رؤیا را محقق کند و اکنون که فشار برای اضافه شدن تحریم‌ها می‌آورد ممکن است شرایط اقتصاد کشور دگرگون شود و بتوانیم فکر دیگری کنیم.
دولت راحت از بودجه نفت استفاده می‌کند
وی تصریح کرد: تا زمانی که دست دولت به بودجه نفت باز است و راحت از بودجه نفت استفاده و خرج می‌کند خیلی به فکر فعال و پویاکردن سایر نقاط اقتصاد نیست و سایر محصولات را خیلی نمی‌بینند.
باید نفت از اقتصاد خارج شود/ اقتصاد باید به مردم بازگردد
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به اینکه معضل اصلی نفت خود نفت نیست بلکه این است که کلان اقتصاد و بخش اعظم اقتصاد کشور را در دست دولت باقی گذاشته و نگه می‌دارد، گفت: به دلیل اینکه بالاترین رقم اقتصادی در کشور مربوط به فروش نفت بوده که در اختیار دولت است خیلی سایر بخش‌ها فعال نمی‌شود و از دست اقتصاد دولتی نمی‌توان رها شد و این معضل بیشتری را برای کشور ایجاد کرده است.
امیرحسنخانی ادامه داد: باید نفت از اقتصاد خارج شود و دولت نیز از اقتصاد خارج شده و اقتصاد به مردم بازگردد و مردم متولی اصلی اقتصاد شوند.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۶۳۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دولت , اقتصاد