دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۴۵
رئیس دانشکده کشاورزی شهرستان سرایان:

طرح پژوهشی« کینوا» در سرایان اجرا می شود/کشت محصول جایگزین برنج

رئیس دانشکده کشاورزی سرایان از اجرای طرح پژوهشی« کینوا» در این شهرستان خبر داد و گفت: کینوا می‌تواند جایگزین برنج شود.
طرح پژوهشی« کینوا» در سرایان اجرا می شود/کشت محصول جایگزین برنج
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از مهر، مرتضی قربانی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: دانشکده کشاورزی سرایان از سال ۸۸ با دو رشته آموزشی شامل زراعت و اصلاح و نباتات شروع  به کار کرده است.
وی با بیان اینکه این دانشکده دارای پنج هزار متر فضای آموزشی است، افزود: همچنین ۴۰ هزار هکتار از مزارع و باغات آموزشی در اختیار دانشجویان قرار دارد.
قربانی با اشاره به خشکسالی های پیاپی بیان کرد: این خشکسالی ها و افت سطح آب‌های زیرزمینی، منابع آبی منطقه را به تهدیدی جدی تبدیل کرده است.
رئیس دانشکده کشاورزی شهرستان سرایان اظهار کرد: در حال حاضر دشت سرایان یکی از چهار دشت بحرانی در کشور است.
وی ادامه داد: در راستای اجرای سیاست‌های وزارت علوم، دانشکده این شهرستان به سمت مشکلات منطقه رفته است.
قربانی با بیان اینکه در گام اول الگوهای کشت جدید را آغاز کردیم، افزود: در این راستا کشت گوار را در دستور کار قراردادیم.
وی از بهینه کردن کشت‌های موجود در دومین گام خبر داد و گفت: با توجه به کمبود آب در شهرستان، با اجرای طرح‌ها متعدد میزان مصرف آب محصولاتی مانند زعفران و انار را کاهش دادیم.
رئیس دانشکده کشاورزی شهرستان سرایان با اشاره به هجوم آفات به مزارع بیان کرد: طی سال گذشته برداشت محصول پسته به دلیل آفت «پسیل» ۴۰ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه در این راستا حشراتی را که دشمن طبیعی آفات هستند را پرورش می‌دهیم، گفت: هزینه تولید این حشره‌ها به مراتب کمتر از سم است.
قربانی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی ها و کمبود منابع آبی، باید گیاهانی مقاوم با شرایط منطقه کشت شوند، گفت: در این راستا کشت کینوا و گوار را در دستور کار قراردادیم که نقش موثری در اقتصاد منطقه دارد.
وی بیان کرد: گیاه کینوا قادر است شرایط آب و هوایی از چهار تا ۴۰ درجه سانتی گراد را تحمل کند.
قربانی از اجرای طرح‌های پژوهشی پنبه، زیره، کینوا و گوار خبر داد و گفت: کینوا می‌تواند جایگزین برنج شود.
رئیس دانشکده کشاورزی شهرستان سرایان ادامه داد: علاوه بر دانه، از برگ گیاه جوان به عنوان سبزی تازه و یا به صورت پخته استفاده می‌شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۶۵۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کینوا , دانشکده کشاورزی