سه شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۱۴
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند:

تولیدات خراسان‌جنوبی بی‌نام و نشان صادر می‌شود/ کاهش ۴۵ درصدی صادرات زعفران با سیاست‌های جدید ارزی

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: تصمیمات اخیر ارزی دولت موجب کاهش ۴۵ درصدی صادرات زعفران در خردادماه امسال شد در صورتی که نیاز به افزایش صادرات داریم.
تولیدات خراسان‌جنوبی بی‌نام و نشان صادر می‌شود/ کاهش ۴۵ درصدی صادرات زعفران با سیاست‌های جدید ارزی
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از فارس، محسن احتشام اظهار داشت: طبق آمار سال 96 حدود 15 هزار تن تولید زرشک در استان داریم که میزان 380 تن آن صادر شده است.
 سیر نزولی روند صادرات زرشک استان 
وی افزود: از سال 93 تاکنون روند صادرات زرشک استان سیر نزولی داشته است که علت اصلی آن ناشناخته بودن، عدم‌بازاریابی، معرفی مناسب و فرآوری صحیح می‌باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در بخش فرآوری محصولات جدیدی از زرشک مانند کنسانتره زرشک و آب زرشک انجام شده اما برای صادرات این بخش کافی نیست و باید با توجه به خواص درمانی زرشک فرآوری به صورتی انجام شود که مطابق استانداردهای جهانی باشد.
احتشام خاطرنشان کرد: روش‌های فرآوری زرشک هنوز به شیوه سنتی است و واحدهای فرآوری نیز برای ورود به بازارهای هدف نیاز به تجهیزات جدید دارند که با این تسهیلات فعلی بانک‌ها مقدور نمی‌باشد.
 برای صادرات و برندسازی زرشک باید بسته‌های تشویقی ارائه شود
وی عنوان داشت: برای صادرات و برندسازی زرشک باید بسته‌های تشویقی ارائه شود تا حداقل سالانه پنج هزار تن صادرات زرشک داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اضافه کرد: میزان صادراتی که هم‌اکنون در محصول زرشک داریم توسط بخش خصوصی صورت گرفته که با شرایط فعلی بیش از این در توان این بخش نیست.
 نیاز به تسهیلات ارزان‌قیمت
احتشام بیان کرد: با تلاش صورت گرفته از سوی بخش خصوصی در بازار جهانی زرشک در بازار آلمان شناخته شده اما اندک است و نیاز به حمایت ویژه از جمله تسهیلات ارزان‌قیمت دارد.
وی در خصوص وضعیت زعفران نیز تصریح کرد: خراسان‌جنوبی دومین تولیدکننده و دارای با کیفیت‌ترین زعفران در کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی بیرجند یادآور شد: برای کمک به کشاورزان این بخش سازمان تعاون روستایی خرید توافقی را انجام داده تا قیمت برای آن‌ها مقرون به صرفه باشد.
صادرات بی‌نام و نشان محصولات خراسان‌جنوبی
احتشام افزود: از ضعف‌های اساسی در زعفران معضل بازاریابی و عدم برندسازی است که باعث شده تولیدات استان بدون هیچ نام و نشانی صادر شود و در کشورهای خارجی بسته‌بندی و برندسازی می‌گردد.
وی اذعان داشت: با توجه به افزایش سطح زیرکشت زعفران بازار کافی برای عرضه آن پیدا نشده است و علی‌رغم تولید 350 تنی این محصول میزان صادرت 220 الی 230 تن بوده است.
اقدامات شرکت‌های دانش‌بنیان در فرآوری زعفران
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان استان در زمینه تولید فرآورده‌هایی از زعفران فعالیت‌های خوبی انجام داده‌اند که می‌توان به نوشیدنی زعفران، آدامس زعفران و قرص زعفران اشاره کرد.
احتشام عنوان کرد: بخشی از مزارع تولید زعفران استان به سمت تولید محصول ارگانیک رفته و باید در جهت برداشت بیشتر از واحد سطح حرکت کنیم که باید توجه کرد میزان سه تا چهار کیلوگرم تولید در واحد سطح بسیار کم است.
 وی درخصوص عرضه زعفران در بورس تصریح کرد: این نوع فعالیت‌ها از سوی سازمان تعاون روستایی پیگیری می‌شود اما بایستی توجه داشت که بورس نمی‌تواند عامل موفقیت زعفران شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند افزود: باید از پتانسیل بالای زعفران در ایجاد اشتغال و فرآوری آن به محصولات مختلف استفاده کرد اما عرضه این محصول در بورس همان خام‌فروشی است که باید از آن پرهیز کرد.
حضور در بورس موجب موفقیت صادرات زعفران نمی‌شود
احتشام تبیین کرد: بورس در شفاف‌سازی قیمت‌ها مؤثر است اما موجب موفقیت زعفران در بازاریابی جهانی نخواهد بود.
وی با اشاره به واسطه‌ها در خرید و فروش محصولات استراتژیک استان، خاطرنشان کرد: به تناسب افزایش سطح زیرکشت این محصولات بازار جهانی موجود نیست و باید برای رفع آن در عرضه و تقاضا تعادل برقرار شود.
تأمین نقدینگی کشاورزان موجب حذف واسطه‌ها می‌شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند افزود: چون کشاورزان از کمبود نقدینگی رنج می‌برند در این بین دلالان با پیش‌خرید زعفران در این بازار تداخل ایجاد می‌کنند که اگر بانک کشاورزی برای تأمین نقدینگی کشاورزان اقدام نماید واسطه‌ها از چرخه تولید و عرضه حذف می‌شوند.
احتشام ادامه داد: اگر زنجیره عرضه زعفران به صورتی که ارتباط مستقیم بین کشاورز، واحدهای فرآوری و صادرکنندگان وجود داشته باشد تکمیل شود شاهد حذف واسطه‌ها از این بازار خواهیم بود.
وی با توجه به نقش شرکت تعاونی روستایی در خرید مستقیم زعفران، افزود : این اقدام شرکت تعاونی موجب شده که نقش دلالان حذف شود و با عرضه در بورس باعث پیشگیری از وارد شدن شوک به بازار  شده است.
 کاهش 45 درصدی صادرات زعفران
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند بیان کرد: تصمیمات اخیر ارزی دولت موجب کاهش 45 درصدی صادرات زعفران در خردادماه امسال شد در صورتی که نیاز به افزایش صادرات داریم و بایستی استراتژی توسعه فراوانی ارزی را پیشه کنیم.
احتشام خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این زمینه دولت نظر بخش خصوصی را در خصوص ایجاد بازار ثانویه ارز پذیرفت و با راه‌اندازی آن پیش‌بینی می‌کنیم که صادرات زعفران افزایش پیدا کند.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۶۸۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , زعفران , صادرات