به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، حسین عباسزاده اظهارکرد: خراسان جنوبی به لحاظ برخورداری از اقلیمهای متنوع در دورههای مختلف با خشکسالیهای پیاپی مواجه بوده است.
وی با بیان اینکه می توان از این تهدید به عنوان یک فرصت برای احیای صنایع دستی و هنرهای سنتی استان استفاده کرد، افزود: مهمترین رکنی که باعث تولید صنایع دستی میشود با گذر از موضوع اقتصادی، توسعه فرهنگی و اجتماعی است که صنایع دستی آن را عهده دار میشود.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: اگر موضوعیت فرهنگ را علم، اخلاق و هنر بدانیم، می بینیم که صنایع دستی هر سه این موضوعات را با خود به همراه دارد.
عباسزاده با بیان اینکه صنایع دستی در انتقال مفاهیم ارزشی و دینی که به عنوان دست مایه اساسی هنر محسوب میشود نقشی اساسی دارد، تصریح کرد: از گذشته دستبافتهها و هنر صنایع دستی روستانشینان، پشتوانه اقتصادی برای توسعه زندگی شهرنشینی بوده است.
وی با اشاره به اینکه صنایع دستی نیازمند این است که حرکت خود را از شهرها به سمت مهد اصلی خود یعنی روستاها آغاز کند، اظهار کرد: طرح "هر روستا یک محصول" از سال گذشته آغاز شد و نتایج خوبی را به همراه داشت.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: فرهنگ سازی برای افزایش تولیدات صنایع دستی از این نتایج بود که مردم نیز اقبال خاصی را به این امر نشان دادند.
عباسزاده بیان کرد: دولت با حمایت از صنایع دستی روستایی، عشایری و به خصوص روستاهای مرزی نشان داد که نگاه ویژهای به موضوعیت صنایع دستی در روستاها دارد.
وی با بیان اینکه استفاده از تسهیلات صنایع دستی روستایی نشانگر آمادگی لازم برای توسعه اقتصادی و فرهنگی است، تصریح کرد: با برنامه ریزی مدون و هدفمند میتوان به نتایج مطلوبی در این طرح دست یافت.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: آنچه از پیشینیان به یادگار مانده ماحصل مطالعه زندگی، آداب و رسوم و فرهنگ و باورهای این خطه از خراسان جنوبی است که در روستاها نمود بیشتری داشته است.
عباسزاده با اشاره به اینکه هنر و صنعت صنایع دستی در روستاها از تنوع بالاتری برخوردار بوده و جایگاه بالاتری داشته است، خاطرنشان کرد: تولیدات روستاها در تسهیل زندگی و خودکفایی افراد کاربرد داشته است.
وی با بیان اینکه صنایع دستی در خراسان جنوبی به خصوص یک رکن اصلی اقتصاد و زندگی بوده است، یادآور شد: در طرح "هر روستا یک محصول" به دنبال این هدف هستیم که طرحهای صنایع دستی با حفظ رویکرد سنتی خود، با طرحهای خلاقانه امروزی رویکرد رو به جلوی خود را همگام با سلیقه مخاطب ادامه دهد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , صنایع دستی , میراث فرهنگی