به گزارش خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها و بارها در سخنان خود به این موضوع اشاره داشتند که «مردم باید از لحاظ سلامت در وضعیت قابل قبولی باشند و خانواده بیمار نباید دغدغه و رنجی جز بیماری داشته باشند»؛ اما نه تنها این سخن رهبری مورد توجه مسؤولان قرار نگرفت بلکه با اجرای طرح تحول سلامت دردی بر دردهای این مردم افزوده شد چرا که دفترچه بیمه سلامت در مراکز خصوصی با تعرفه دولتی پذیرش نمیشود.
همه روزه مردم زیادی از روستاهای استان جهت دریافت خدمات پزشکی به مرکز استان مراجعه میکنند که گاها به دلیل عدم پذیرش و نوبتدهی ساعتها را در مطب دکترها و آزمایشگاهها به سر میبرند که شاید روزنهای باز شود و مراحل درمانیشان طی شود تا دوباره این مسیرها و جادههای پرپیچ و خم را طی نکنند!
سونوگرافی یکی از روشهای بیماری در پزشکی و یکی از نیازهای درمانی است که عده زیادی از مردم با بیماریهای مختلف جهت انجام آن به مراکز مختلف دولتی و خصوصی مراجعه میکنند و با روشی ایمن و راحت بیماری آنها تشخیص داده میشود.
گر چه تعداد مراکز دولتی سونوگرافی در شهر بیرجند به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد، خبرنگار فارس سری به مراکز دولتی و خصوصی سونوگرافی در شهر بیرجند زده و با شهروندان به گفتوگو پرداخته است.
یکی از شهروندان بیرجندی که جهت انجام سونوگرافی به مراکز خصوصی مراجعه کرده بود در گفتوگو با خبرنگار فارس، به تفاوت نرخهای سونوگرافی اشاره کرد و گفت: جهت انجام سونوگرافی غربالگری جنین به دو مرکز سونوگرافی به نام مراجعه کردم که اختلاف قیمتهای زیادی را شاهد بودم.
اختلاف قیمتهای فاحش/ نظارت پَر!
وی با بیان اینکه قیمت سونوی غربالگری با دفترچه بیمه در یکی از مراکز 170 هزار تومان و در مرکز دیگر 140 هزار تومان بود که این تنها یک نمونه از اختلاف قیمتها است، مطرح کرد: متأسفانه نظارتی بر قیمتها نیست و این مراکز هم هر قیمتی که بخواهند اعلام میکنند.
ماهها انتظار در مراکز دولتی!
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی که توان پرداخت هزینههای سرسامآور سونوگرافی را نداشته جهت دریافت نوبت به بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند مراجعه کرده بود، بیان داشت: امروز جهت نوبتدهی به بیمارستان مراجعه کردم که منشی مربوطه بیان کرد « نوبتها تا ماه شهریور تکمیل است و اگر میخواهید اسم شما را بنویسم!».
وی با اعلام اینکه متأسفانه هر وقت جهت دریافت نوبت به بیمارستان امام رضا(ع) و بیمارستان ولیعصر(عج) مراجعه کردم همین حرف را زدند، اضافه کرد: کیلومترها راه را از روستا آمدهام و به دلیل اینکه پارتی ندارم ما را به ماههای بعد موکول میکنند، آیا این انصاف است؟!
دفترچه بیمه سلامت «فاقد ارزش»!
یکی دیگر از شهروندان نیز از عدم پذیرش دفترچه بیمه سلامت در مراکز خصوصی خبر داد و بیان داشت: متأسفانه در بسیاری از مراکز خصوصی دفترچه بیمه سلامت فاقد ارزش است و تمام خدمات آزاد ارائه میشود، با این اوضاع اقتصادی این هزینههای گزاف را از کجا تأمین کنیم؟
خبرنگار فارس سری به مراکز خصوصی سونوگرافی در شهر زده و در خصوص پذیرش دفترچه بیمه سلامت با پاسخهایی از این دسته مواجه شد؛ «از آبانماه سال گذشته بخشنامهای مبنی بر عدم پذیرش دفترچه بیمه سلامت در مراکز خصوصی به این مراکز درمانی ارسال شده و این دفترچه جز در مراکز دولتی قابل پذیرش نیست».
تعرفههای جدید را اعمال نکردیم
گر چه هر ساله شاهد افزایش قیمتهای پزشکی در بخشهای مختلف هستیم اما در این بین قیمتهای بالای سونوگرافی نیز خالی از لطف نبوده است، با توجه به اینکه افزایش تعرفههای پزشکی و سونوگرافی در خردادماه هر سال ابلاغ میشود شهروندان گلایههایی در خصوص افزایش قیمتها داشتند که تعدادی از مراکز سونوگرافی اعلام کردند هنوز تعرفههای جدید را اعمال نکردهاند!
حال جای سؤال است اگر تعرفههای جدید اعمال نشده چگونه شهروندان از افزایش قیمتها گلایهمند هستند؟ چرا دفترچه بیمه سلامت فاقد ارزش اعلام شده و دیگر مراکز خصوصی از ارائه خدمات با تعرفه دولتی معذور هستند؟ تکلیف شهروندانی که به دلیل نداری باید ماهها در انتظار مراکز دولتی به سر ببرند چیست؟ آیا مراکز خصوصی از تعرفههای یکسان برخوردار نیستند و اگر هستند چرا نظارتی بر قیمتها نمیشود؟ اینها سؤالاتی است که باید مسؤولان مربوطه به آن پاسخ دهند.