سه شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۲
خراسان‌تایم گزارش می‌دهد:

یکی از معضلات اقتصادی، قاچاق بی‌رویه کالاست

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان خراسان جنوبی در زمینه عملکرد سازمان تعزیرات استان در حوزه قاچاق گفت: در سه ماهه سال 97، 484 فقره پرونده وارد به شعب سازمان تعزیرات حکومتی استان شده است که این آمار طی ۱۲ ماهه سال گذشته نیز بالغ بر دو هزار و ۹۳۹ پرونده بوده است که از این تعداد تاکنون دو هزار و ۹۷۲ مورد مختومه اعلام شده است.
یکی از معضلات اقتصادی، قاچاق بی‌رویه کالاست
 
به گزارش خراسان‌تایم، وضعیت نابسامان کسب و کار و ورود کالای قاچاق از جمله موضوعاتی است که تغییرات در نبض بازار را هدف قرار داده است. پدیده قاچاق از جمله موضوعاتی است که  در سال‌های اخیر در کشور، معضلات جدی را به همراه داشته است، به گونه‌ای که دردسرها و مشکلاتی را برای دولت، تولیدکنندگان و حتی در برخی موارد برای خود مصرف‌کنندگان کالای قاچاق، بوجود آورده است.
بر این اساس در سال‌های اخیر می توان گفت موضوع قاچاق کالا و راهکارهای مقابله با آن از جمله مهم ترین چالش های اقتصادی در برنامه اصلی اقتصاد کشور مطرح و در دستور کار قرار گرفته است.
وضعیت نابسامان کسب و کار و ورود کالای قاچاق از جمله موضوعاتی  است که تغییرات در نبض بازار را هدف قرار داده است و  منجر به افت بازار که ناشی از ورود کالای قاچاق، تورم، کاهش تولید و توان خرید مردم است.
با توجه به شواهد، امروزه مشخص شده تا زمانی که سودآوری قاچاق کالا بیشتر از تولید و عرضه محصولات تولید داخل باشد، صرف مبارزه فیزیکی با محصولات قاچاق موجب بهبود این مشکل نمی‌گردد.
در همین راستا دولت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا در سال‌های اخیر، تلاش کردند تا با طرح‌ها و راهکارهای گوناگون، جلوی این پدیده را بگیرند که حضور دستگاه های مقتدر و توانمند می‌تواند  در کنار یکدیگر به برخورد قاطع تر با قاچاقچیان کمک کند تا شاهد کاهش قاچاق کالا در کشور باشیم.
به همین دلیل برای بررسی و شنیدن درد و دل کاسبان سطح شهر و تاثیر ورود بی‌رویه کالای قاچاق بروضعیت کسب و کارشان به سراغ چندی از تولیدکنندگان و فروشندگان رفتیم.

*قاچاق کالا عامل رکود بازار کسب و کار   
یکی از تولیدکنندگان مبل درگفتگو با خبرنگار خراسان‌تایم گفت: چند وقتی است که در وضعیت بازار رونقی مشاهده نمی‌کنیم چون ورود کالای قاچاق باعث ترجیح مردم برای استفاده از کالای خارجی ارزان‌تر و بی‌کیفیت می‌شود. کالای تولیدات داخل اگر چه گران تر است اما عموما دارای کیفیت بالاتر و از همه مهم تر تولید جوانان این مرز و بوم است.
به گفته وی، کاسبان هم چاره‌ای جز صبر برای برگشت رونق اقتصادی و مقابله با کالای قاچاق به بازار ندارند. اگر بتوان راهکاری برای حل معضل ورود کالای قاچاق در بازار پیدا کرد، گامی به سوی برچیدن بخشی از مشکلات بازار کسب و کار برداشته‌ایم.
وی افزود: درخواست فروشندگان از مسئولین ذیربط در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز این است که مسئولین تمام توان خود را به کار گیرند تا کالای قاچاق وارد بازار نشود و مردم با حمایت از کالای ایرانی در رشد و آبادانی کشور گام بردارند.
 

*تولیدکنندگان در انتظار رونق اقتصادی بازار
با تغییرات در بازار دلار و ارز  یکی دیگر  از کالا هایی که تحت تاثیر این نوسانات قرار گرفت تلفن همراه بود. در همین راستا پای صحبت یکی از فروشندگان موبایل در سطح شهر بودیم.
این فروشنده بیرجندی  درگفتگو با خبرنگار خراسان‌تایم گفت: با نوسانات بازار دلار و ارز، در این چند روز بازار افت قابل توجهی داشته است. قیمت‌ها به شدت افزایش پیدا کرد به طوری که در مقایسه با سال قبل که روزانه 7 تا 8 تلفن همراه در این مغازه فروخته می‌شد، امروزه هیچ خرید و فروشی انجام نمی‌شود.
وی افزود: با توجه به کالای قاچاق موجود در بازار، وضعیت خرید و فروش با مشکلی جدی روبه‌رو شده است. درخواست فروشندگان از مسئولین توجه به وضعیت بازار و جلوگیری کامل از ورود کالای قاچاق به استان است.
 
*حمایت از کالای ایرانی عامل کاهش رغبت قاچاق کنندگان
انصاری درگفتگو با خبرنگاران خراسان‌‌تایم، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان خراسان جنوبی در زمینه عملکرد سازمان تعزیرات استان در حوزه قاچاق گفت: در سه ماهه سال 97، 484 فقره پرونده وارد به شعب سازمان تعزیرات حکومتی استان شده است که این آمار طی ۱۲ ماهه سال گذشته نیز بالغ بر دو هزار و ۹۳۹ پرونده بوده است که از این تعداد تاکنون دو هزار و ۹۷۲ مورد مختومه اعلام شده است.
وی با اشاره به تشکیل یک هزار و ۱۰۰ پرونده در بخش قاچاق کالا و ارز، بیان کرد: بیشترین کالای قاچاق شده در این مدت مربوط به البسه با ۴۳۱ پرونده بوده است.
انصاری، مباشرت در قاچاق کالا، عرضه کالای قاچاق، حمل و نقل کالای قاچاق، حمل و نقل، نگهداری و عرضه کالای قاچاق و مشارکت در قاچاق را از جمله پرتکرارترین تخلفات وارده در این بخش عنوان کرد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته در بخش کالا و خدمات یک هزار و ۳۰۰ پرونده  تشکیل شده است، اظهار کرد: بیشترین تخلفات این حوزه نیز مربوط به عدم درج قیمت با ۷۱۵ پرونده، گرانفروشی با ۱۹۷ پرونده و عدم ارائه فاکتور خرید با ۱۷۸ پرونده بوده است.

وی،  عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی، عرضه و تحویل کالای غیربهداشتی با علم به غیر بهداشتی بودن آن، عدم رعایت مقررات بهداشت محیطی را از جمله بیشترین تخلفات در بخش بهداشت و درمان عنوان کرد و افزود: در سال گذشته  بالغ بر ۵۳۹ پرونده در این بخش وارد شعب تعزیرات حکومتی استان شده است.
انصاری به ورود۲ هزار و ۴۰۵ پرونده به شعب اجرای احکام استان اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۲ هزار و ۴۳۰ مورد مختومه شده که برخی از آن ها مربوط به سال ۹۵ بوده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی ادامه داد: از این تعداد یک هزار و ۲۴۶ مورد در بخش کالا و خدمات، ۸۰۱ مورد مربوط به قاچاق و ۳۴۷ مورد نیز مربوط به بخش های بهداشت بوده است.
به گفته وی، در مجموع  ۴۵ میلیارد و ۶۶۲ میلیون ریا ل از جریمه های تعیین شده برای این پرونده ها وصول شده است
انصاری گفت: در سال قبل 1100 فقره پرونده قاچاق گزارش شده و در سه ماهه سال 97 نیز، 484 فقره پرونده وارد به شعب سازمان تعزیرات حکومتی استان شده است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی افزود: در موضوع کالای قاچاق و ارز 506 فقره پرونده در استان مختومه و رسیدگی شده است که در حال حاضر تنها 78 پرونده در شعب ما موجود است که 40 درصد رشد مختومه را در استان داشتیم. طی ۱۲ ماهه سال گذشته بالغ بر دو هزار و ۹۳۹ پرونده وارد شعب تعزیرات حکومتی استان شد که از این تعداد تاکنون دو هزار و ۹۷۲ مورد مختومه اعلام شده است.
وی با اشاره به تشکیل یک هزار و ۱۰۰ پرونده در بخش قاچاق کالا و ارز، بیان کرد: بیشترین کالای قاچاق شده در این مدت مربوط به البسه با ۴۳۱ پرونده بوده است
انصاری با اشاره به اینکه استفاده از کالای ایرانی از رغبت قاچاق کننده‌ها می‌کاهد گفت: در موضوع حمایت از کالای ایرانی به هر میزان که در جلوگیری از ورود کالای قاچاق به استان جلوگیری کنیم به همان میزان از کالای ایرانی و تولید ملی در صنعت حمایت کرده‌ایم.

در نتیجه شاید نتوان ورود کالای قاچاق را موثرترین عامل در وضعیت نابسامان کنونی کسب و کار دانست، اما قطعا با جلوگیری از ورود کالای قاچاق گام بزرگی در جهت رونق وضعیت بازار و حمایت از کالای ایرانی برداشته‌ایم.

انتهای‌پیام/2/
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۹۲۴