به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، حسین زارعی اظهار داشت: تاکنون ٣۵ مورد سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و قطعه منفصله منطقه ویژه اقتصادی مرز ماهیرود جذب شده که از این تعداد ١٠ مورد به بهرهبرداری رسیده است.
وی ادامه داد: تعداد ٢۵ مورد سرمایهگذاری که هنوز در منطقه ویژه اقتصادی استان به بهرهبرداری نرسیده دارای پیشرفت فیزیکی ١٠ تا ٧٠ درصدی است.
مدیر اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی خراسانجنوبی با بیان اینکه از ٢۵ مورد سرمایهگذاری جذب شده در منطقه ویژه اقتصادی استان در طی هفته دولت امسال دو واحد به بهرهبرداری میرسد، افزود: این واحدها شامل واحد ذخیرهسازی هیدروکربن و گاز مایع در مرز ماهیرود و واحد تولید هیدروکربن سبک و سنگین در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند میشود که در هفته دولت به بهرهبرداری خواهد رسید.
زارعی با اشاره به اینکه از ١٠ واحدی که در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و قطعه منفصله منطقه ویژه اقتصادی ماهیرود سرمایهگذاری شده و به بهرهبرداری رسیدهاند، واحد بستهبندی مصالح ساختمانی با سرمایهگذاری ١٠٠ درصد خارجی و مابقی با سرمایهگذاری داخلی بوده است، افزود: مهمترین واحد نیز از نظر حجم سرمایهگذاری مربوط به واحد بوجاری برنج است.
پیشبینی بهرهبرداری از واحد سرمایهگذاری خارجی در قطعه منفصله مرز ماهیرود در سه ماه آینده
وی مجموع سرمایهگذاری جذب شده در منطقه ویژه اقتصادی استان را بیشاز ١١٩ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از 35 مورد سرمایهگذاری جذب شده در منطقه ویژه اقتصادی استان در حال حاضر 11 مورد مربوط به سرمایهگذاریها در مرز ماهیرود بوده که بیشتر واحدهای خدماتی و بستهبندی هستند.
مدیر اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی خراسانجنوبی ادامه داد: از مجموع سرمایهگذاریهای صورت گرفته در مرز ماهیرود دو مورد سرمایهگذاری خارجی بوده که یک مورد به بهرهبرداری رسیده و پیشبینی میشود یکی دیگر از این واحدها تا سه ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
زارعی با بیان اینکه براساس پروانههای صادره واحدهای سرمایهگذاری که در منطقه ویژه اقتصادی استان تاکنون به بهرهبرداری رسیده 245 فرصت شغلی ایجاد کرده است، یادآور شد: همچنین براساس پروانههای صادره از مجموع 35 مورد سرمایهگذاریهای جذب شده در منطقه ویژه اقتصادی استان میزان اشتغالزایی این واحدها ایجاد اشتغال برای 722 نفر است.
وی گفت: شرایط منطقه ویژه اقتصادی استان نسبت به دیگر استانها به سبب موقعیت خوبی که استان در همجواری با کشور افغانستان دارد بهتر است و باید از این فرصت به نحو احسنت استفاده شود.
خراسانجنوبی با توجه به مرز مشترک با افغانستان دارای فرصت ویژهای است
مدیر اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در بحث جذب سرمایهگذاری داخلی لیستی برای شناسایی سرمایهگذاران و تجاری که دارای کارت بازرگانی از استانهای کرمان، یزد، گرگان، همدان، ارومیه و خراسانرضوی هستند با کمک اتاق بازرگانی بیرجند تهیه شده تا با آنها ارتباط برقرار نماییم تا از خراسانجنوبی بازدید و برای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی استان جذب شوند، اضافه کرد: شرایط خراسانجنوبی با توجه به دسترسی به بازار افغاستان فرصت ویژهای بوده که میتوان با معرفی این شرایط به جذب سرمایهگذار پرداخت.
زارعی یادآور شد: شرایط استان براساس مرز استراتژیک شرایط ویژه و خاصی بوده که باید دولت نیز همکاری ویژه داشته باشد تا دیگر دغدغهای برای تأمین نبودن زیرساختها برای جذب سرمایهگذار وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر که شعار جذب سرمایهگذار وجود دارد شرایط ویژه استان نگاه ویژهتر و خاصی را طلب میکند.
مدیر اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی خراسانجنوبی با بیان اینکه به طور مسلم اگر واحدهای اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی استان مستقر شوند در بحث اشتغال تأثیرگذار خواهد بود، افزود: خراسانجنوبی نیروهای خبرهای دارد که باید از این نیروها استفاده شود.
زارعی با اشاره به اینکه دولت برای صادرات در مرزهای استان برنامه داشته و باید این فرصت را از دست ندهیم، تصریح کرد: ترانزیت محدود بوده اما متقاضی افغانی زیاد است که این امر به بازارچه مرزی بر میگردد که استاندار قول داده تا چند روز آینده این موضوع حل شود.
انتهای پیام/4