مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی مطرح کرد
جلوگیری از فروش غیرمجاز دام در عید قربان/ تاکنون بیماری تب کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است
11 مرداد 1397 ساعت 15:58
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی گفت: خوشبختانه طی هفت سال اخیر موردی از بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت انسانی خراسانجنوبی مشاهده نشده است.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، محمد اصغرزاده اظهار داشت: دامپزشکی در چند حوزه برای پیشگیری و مبارزه با بیماری خطرناک و کشنده تب کریمه کنگو فعالیت دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این بیماری در دام هیچگونه علائم بالینی ندارد بخشی از فعالیتهای دامپزشکی با عامل بیماری که نوعی کنه بوده انجام میشود و بخش دیگری از اقدامات از طریق نظارت بر فرآوردههای خام دامی خلاصه میگردد.
عامل انتشار بیشتر بیماریهای دامی از طریق دام قاچاق میباشد
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی بیان کرد: در حوزه مبارزه با عامل بیماری تب کریمه کنگو(کنه) دامپزشکی از طریق کنترل و نظارت بر تردد و جابجایی دامها اقدام میکند و از آنجایی که عامل انتشار بیشتر بیماریها از طریق دامهای قاچاق و غیرمجاز میباشد کنترل محمولههای دامی اهمیت زیادی دارد.
اصغرزاده اضافه کرد: در این زمینه قبل از جابجایی دام باید سوابق بهداشتی آن از جمله واکسیناسیون علیه بیماریهای واگیردار و سمپاشی علیه انگلهای خارجی بدن مورد بررسی قرار گیرد و سپس مجوز حمل بهداشتی برای مقصد صادر شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین پستهای قرنطینه بینراهی دامپزشکی تردد و مجوزهای بهداشتی را کنترل میکنند تا خودرویی بدون مجوز و خارج از ضوابط بهداشتی دامپزشکی جابجا نشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی عنوان داشت: در بخش دیگری از مبارزه با این بیماری دامپزشکی اقدام به سمپاشی دام و جایگاههای نگهداری دام میکند تا کنه عامل این بیماری از بین برود؛ ضمن اینکه سمپاشی دام و اصطبلهای نگهداری دامها باید سالی دو مرتبه انجام شود تا ضمن کمک به تولید، سلامت مردم و بهداشت فرآورده تولید شده حفظ گردد.
نظارت دقیق بر محمولههای دامی توسط دامپزشکی
اصغرزاده یادآور شد: با توجه به اینکه عامل و ویروس بیماری در خون دام وجود دارد، گوشت دام مبتلا پس از ذبح آلوده به این بیماری است و از آنجایی که عامل بیماری در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد از بین میرود، دامپزشکی پس از ذبح دام در کشتارگاه، گوشت استحصالی را به مدت 24 ساعت در دمای مذکور در اتاقهای پیشسرد کشتارگاه نگهداری میکند و پس از طی این مدت و سالمسازی گوشت، اجازه توزیع داده و گوشت آماده مصرف برای مردم است.
وی تصریح کرد: طی سالیان اخیر همواره استانهای همجوار و برخی از کشورهای همسایه درگیر بیماری خطرناک کریمه کنگو بودهاند و این بیماری تلفات انسانی نیز به همراه داشته ولی خوشبختانه طی هفت سال اخیر موردی از این بیماری در جمعیت انسانی خراسانجنوبی مشاهده نشده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی ادامه داد: این مهم مرهون زحمات و تلاش کارکنان خدوم دامپزشکی استان بوده که با توجه به مرزی بودن و گاهاً ورود دامهای قاچاق با همکاری برخی دستگاههای ذیربط از شیوع این بیماری جلوگیری شده است.
اصغرزاده با اشاره به برنامههای دامپزشکی استان در راستای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو افزود: مهمترین این برنامهها شامل سمپاشی دامها و اماکن نگهداری، نظارت دقیق بر محمولههای دامی، برخورد با تردد غیرمجاز دامها، جلوگیری از ورود دام قاچاق و برخورد قانونی با متخلفان، نظارت بر کشتارگاههای دام استان، برخورد با قصابان متخلف و جلوگیری از کشتار خانگی دامها، آموزش تولیدکنندگان، شهروندان و افرادی که به نوعی با دام و فرآوردههای دامی سر و کار دارند و اطلاعرسانی در خصوص مخاطرات بهداشتی این بیماری میباشد.
وی به برنامهریزی دامپزشکی استان برای جلوگیری از فروش غیرمجاز دام در عید قربان اشاره داشت و خاطرنشان کرد: جلسات هماهنگی در خصوص عید سعید قربان برگزار شده و مکاتباتی با دستگاههای مرتبط و ذیربط صورت گرفته است و در نظر داریم برای کنترل بهتر ورود و خروج دام، جهتدهی دامها به سمت و سوی میدان دام جدید باشد از این رو نظارت دقیق بر تردد دامها و نظارت اکیپهای سیار و ثابت دامپزشکی در روزهای منتهی به عید قربان و روز عید قربان در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 16983