شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۷

انرژی خورشیدی در دل کویر

یکی از ظرفیت های منحصر به فرد کویر وجود نواحی پر تابش و مناسب برای استفاده از ظرفیت انرژی های نو و خورشیدی است، خراسان جنوبی با دارا بودن این موهبت الهی می تواند به عنوان بزرگترین منبع تولید انرژی کشور مورد توجه قرار گیرد.
انرژی خورشیدی در دل کویر
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، امروزه سهم عمده تولید برق کشور از نیروگاه هایی با مصرف سوخت فسیلی نظیر گاز طبیعی و مازوت تامین می شود که این نیروگاه ها خود منبعی عظیم برای تولید گازهای گلخانه ای هستند.
انتشار برخی آلاینده ها عموما با ایجاد اثرات زیانبار بر سلامت و محیط زیست، هزینه هایی را تحمیل می کند که به عنوان هزینه اجتماعی شناخته می شود.
در بررسی های علمی انجام شده، توسعه نیافتن ظرفیت های نیروگاهی، کاهش نزولات آسمانی و افزایش مصرف به عنوان بزرگترین مشکلات مربوط به خاموشی های برنامه ریزی شده این روزها در کشور عنوان شده است.
اگر قسمتی از مساحت بیابانی خراسان جنوبی به سامانه دریافت انرژی تابشی مجهز شود مسلم انرژی مورد نیاز بخش گسترده ای از منطقه را تامین و حتی قابلیت صدور انرژی را هم خواهد داشت.
از طرفی با وجود روزهای آفتابی زیاد در این استان، تجهیز و توسعه انرژی های نو و از طرفی فرهنگ سازی عمومی برای استفاده از آن باید مورد توجه مردم و مسئولان قرار گیرد.

** خراسان جنوبی مستعد بهره مندی از انرژی های بی پایان
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: تابش آفتاب قابل توجه در خراسان جنوبی این استان را مستعد احداث نیروگاه های خورشیدی کرده است که باید از این ظرفیت بی پایان در کوتاه ترین زمان بهره برد.
مصطفی اسماعیلی افزود: میزان تابش انرژی خورشیدی در نقاط مختلف جهان متغیر است، کشور ایران در نواحی پرتابش زمین قرار دارد که این پتانسیل امکان استفاده از تجهیزات خورشیدی را امکان پذیر کرده است به طوری که با بهره گیری از انرژی نو در ایران به خصوص خراسان جنوبی می توان بخشی از انرژی های مورد نیاز کشور را تامین کرد.
وی ادامه داد: در دهه های اخیر که با پیشرفت علم و تولید سلول های فتوولتائیک امکان تولید مستقیم انرژی الکتریکی با تابش آفتاب فراهم شده این ظرفیت مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه بهره گیری در مقیاس کوچک و سرمایه گذاری اندک از مهمترین ویژگی های این فناوری است، تصریح کرد: با استفاده از پنل های خورشیدی به عنوان سقف پارکینگ های ادارات، نهادها، مساجد و منازل می توانیم تا میزان زیادی از مصرف انرژی های فسیلی دوری کنیم.
به گفته وی احداث پارکینگ های خورشیدی علاوه بر مزایایی که در زمینه افزایش ظرفیت شبکه برق، کاهش آلاینده ها و صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی دارد می تواند موجب درآمدزایی برای مالکان پارکینگ ها شود.

** ارتقای انرژی های نو، تحقق اقتصاد مقاومتی
اسماعیلی با بیان اینکه افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان، به کارگیری ظرفیت و قابلیت های متنوع جغرافیایی مناطق کشور و بالابردن صادرات برق با رویکرد پرهیز از خام فروشی ذخایر نفتی از مهمترین بندهای مرتبط با انرژی در سیاست های اقتصاد مقاومتی است، افزود: تولید برق خورشیدی با هر سه مورد فوق انطباق دارد.
وی اظهار داشت: با این روند تولید انرژی الکتریکی از طریق سلول های فتوولتائیکی صورت می گیرد که محصولی جدید و دانش بنیان است و گسترش تولید برق خورشیدی می تواند موجب شکوفایی فنی و اقتصادی شرکت های دانش بنیان شود.
وی اضافه کرد: تولید برق خورشیدی ضمن به کارگیری ظرفیت و قابلیت های جغرافیایی کشور موجب افزایش قابل توجه بهره وری اقتصادی در مقایسه با نیروگاه های با سوخت فسیلی می شود و ضمن کاهش رشد مصرف سوخت های فسیلی در تولید برق، با افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور، امکان صادرات برق را هم فراهم می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه امروزه استفاده از پنل های خورشیدی در خراسان جنوبی هم مورد توجه قرار گرفته است، افزود: چندین مورد از این سیستم ها در ادارات؛ مدارس، مساجد و منازل نصب شده است که باید ارتقا یابد.
وی در ادامه اظهار داشت: علاوه بر نصب پنل های خورشیدی، استفاده از پنل های خورشیدی به عنوان سقف پارکینگ مورد استفاده قرار می گیرد که باعث استفاده 2 منظوره از سیستم فتوولتائیک می شود.

** فعالیت 126 نیروگاه خورشیدی در خراسان جنوبی
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی هم گفت: هم اکنون 126 نیروگاه خورشیدی در استان فعال هستند که از این تعداد 125 نیروگاه با ظرفیت 920 کیلووات مربوط به مشترکان خانگی است.
محمد ابراهیم شرکا افزود: از ابتدای سال 96 تا پانزدهم خرداد 97 نمونه انرژی پرداختی به سرمایه گذاران برای تولید 631.671 کیلووات انرژی مبلغ 546 میلیون تومان بوده که به مشترکان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: انرژی تولیدی در ماه های مختلف سال با عنایت به طول روز و شدت آفتاب و جهت تابش متفاوت است اما میانگین درآمد هر نیروگاه خانگی 5کیلووات در ماه حدود 750 هزار تومان بوده است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اظهار داشت: وضعیت تعداد نیروگاه های خورشیدی و ظرفیت نصب شده با توجه به تعداد مشترکین آنان و پیک بار در مقایسه با سایر استان ها، بسیار مطلوب بوده و امید است با افزایش استقبال مردم استان در این عرصه در سطح کشور پیشگام باشیم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۰۰۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , برق , نیروگاه خورشیدی