به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ بخشی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیماری تب مالت از طریق شیر شتر به انسان منتقل میشود، نسبت به مصرف خام این فرآورده هشدار داد.
وی با اشاره به اینکه خطر ابتلای به تب مالت از طریق شیر شتر کمتر از شیر سایر دامها نیست، افزود: برخی از مصرف کنندگان شیر شتر بر این باور اشتباه اند که گرم کردن این محصول سبب خراب شدن شیر میشود، از این رو شیر شتر را به صورت خام مصرف میکنند که استقبال از خطر برای ابتلا به بیماری تب مالت است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه خراسان جنوبی از جمعیت بالایی در صنعت شتر برخوردار است، عشایر و روستائیان که اقدام به پرورش شتر میکنند در معرض ابتلا به بیماری تب مالت هستند. از طرفی با توجه به خواص درمانی شیر شتر، این محصول مورد استقبال شهرنشینان نیز قرار گرفته است که رعایت مباحث بهداشتی از جمله گرم نمودن شیر مورد تاکید است.
بخشی افزود: طبق بررسیهای بعمل آمده جمعیت شتر کشور نیز دارای بروسلوز و عامل
تب مالت میباشد که از طریق تماس مستقیم با حیوان یا مصرف فرآوردههای آن از جمله شیر میتواند به انسان منتقل شود.
وی با بیان اینکه گرم کردن شیر یکی از راهکارهای تشخیص شیر سالم از شیر فاسد است گفت: از مصرف شیر شتر به صورت خام و غیر پاستوریزه خودداری نمایند و مطمئن باشند که گرم نمودن شیر در خواص آن تاثیر منفی ندارد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , شیر شتر , دامپزشکی