به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، نخستین جشنواره علمی و فرهنگی تعذیه با شیر مادر در بخش اطفال بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند برگزار شد.
معاون بیمارستان ولیعصر(عج) در این جشنواره اظهار داشت: بیمارستان ولیعصر(عج) جزو بیمارستانهای دوستدار کودک و مادر است.
حسین کامیار تصریح کرد: وظیفه پرسنل این بیمارستان ترویج تعذیه نوزادان با شیر مادر است چون این امر نه تنها برای شیرخوار خوب بوده بلکه سبب سلامتی مادر میشود و ارتباط صمیمی بین مادر و نوزاد ایجاد میگردد.
وی با اشاره به اینکه تعذیه نوزاد با شیر مادر سبب پیشگیری از گرفتاری فرزند با بیماریهای مختلف میشود، یادآور شد: همچنین تعذیه نوزادان از طریق شیر مادر در بحث اقتصاد خانوادهها تأثیرگذار بوده به طوری که در طی سال گذشته در همین راستا ٨۵٠ میلیارد تومان صرفه اقتصادی در کشور وجود داشته است.
فوقتخصص اطفال در ادامه این جلسه اظهار داشت: شاید مادران اطلاع کافی از مزایای این بحث که تا شش ماه منحصراً شیر مادر برای تغذیه نوزاد رعایت شود نداشته باشند که بخشی از این مشکل به عدم آموزش کافی پزشکان به مادران است.
غلامرضا فعال با اشاره به اینکه باید تجربیات مختلف با آموزش به مادران در اختیارشان قرار گیرد، تصریح کرد: برای شیردهی نوزاد، مادران احتیاج به محیطی آرام و بدون تنش دارند و باید همه امکانات برای شیردهی مادران فراهم گردد.
وی با بیان اینکه امروزه متأسفانه زندگیها بیشتر انفرادی شده که این امر در شیردهی مادران نیز تأثیرگذار بوده و مشکل ایجاد میکند، افزود: مادری که تازه زایمان کرده شاید تجربه کافی نسبت به شیردهی نوزادش را نداشته باشد و گاهی اوقات نیاز بوده تا افرادی برای دادن تجربه در کنارش باشند.
پزشک فوقتخصص اطفال با اشاره به اینکه به طور یقین شیر مادر با دیگر شیرها متفاوت بوده و نباید با دیگر شیرها مقایسه شود، اضافه کرد: این تفاوت گاهی موجب نگرانی مادران و عدم ادامه شیردهی آنها میگردد.
فعال تصریح کرد: بدون استثناء نوزادی که از پستانک تعذیه میشود شیر مادر را ترک خواهد کرد چون نوع مک زدن سینه مادر و پستانک متفاوت بوده و نوزاد به سبب سهولت مک زدن به پستانک مک زدن به پستان مادر را فراموش میکند.
وی نداشتن حامی برای مادران در دوران شیردهی را یکی دیگر از مشکلات این مادران برشمرد و افزود: مراکز بهداشت قبل از به دنیا آمدن نوزاد برای مادران کلاسهای آموزشی میگذارند و مادران باید خود را ملزم به شرکت در این دورههای آموزشی نمایند تا با مسائل مختلف در این دوران آشنا شوند.
پزشک فوقتخصص اطفال یادآور شد: یکی از دلایلی که زایمان طبیعی به جای زایمان سزارین توصیه میشود این بوده که مادرانی که زایمان طبیعی دارند به دلیل درد کمتر و عدم سرگیجه که بعد از سرازین دچار آن میشوند، راحتتر میتوانند نوزادانشان را شیر دهند.
فعال با اشاره به اینکه هیچ ماده غذایی برای مادران در دوران شیردهی ممنوع نیست و مادران میتوانند از تمام مواد غذایی استفاده کنند، تصریح کرد: مادران باید به طور کامل و صحیح تعذیه کنند تا دوران شیردهی خوبی داشته باشند.
وی در مورد مسئله ترک کردن و یا نکردن شیردهی توسط مادرانی که در دوران شیردهی نوزاد خود دوباره حامله میشوند، گفت: ماداران در دوران حاملگی خود میتوانند در صورت تغذیه مناسب شیردهی خود را ادمه دهند و البته تأکید میشود که از غذاهای متنوع و با حجم بالاتری در این صورت استفاده کنند.
پزشک فوقتخصص اطفال با بیان اینکه کودک برای شیرخواری باید در اتاقی با دمای مناسب که 25 درجه سانتیگراد بوده نگهداری شود، یادآور شد: حجم شیری که در سه روز نخست تولید میشود به اندازه کافی برای تغذیه نوزاد است.
فعال خاطرنشان کرد: حمایت روانی خانواده و اطرافیان از مادران میتواند در شیردهی آنها تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام/4