چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۹
مدیرعامل اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی:

57 هزار خانوار مرزنشین خراسان جنوبی کارت الکترونیک دارند

مدیرعامل اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی گفت: جمعیت مرزنشینان استان 213 هزار و 173 نفر است که تاکنون حدود 57 هزار سرپرست خانوار موفق به دریافت کارت الکترونیک مرزنشینان شده اند.
57 هزار خانوار مرزنشین خراسان جنوبی کارت الکترونیک دارند
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، الله نظر اسعدزاده روز سه شنبه در نشست ترویجی با خبرنگاران افزود: بقیه جمعیت مرزنشین در حال اخذ کارت بوده یا هنوز کارت الکترونیک آنها فعال نشده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر 14 تعاونی مرزنشین در استان خراسان جنوبی وجود دارد که 10 مورد فعال و سه تعاونی راکد و غیرفعال هستند.
مدیرعامل اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی یکی از مشکلات مرزنشینان را مالیات اعلام کرد و گفت: در ماده 133 تعاونی مرزنشینان از پرداخت مالیات معاف نشده اند همچنین براساس تعلق مالیات قبلی و انباشته شدن، برخی تعاونی ها زیر بار مالیاتی رفته اند.
وی ادامه داد: نقدینگی و سرمایه در گردش نیز از دیگر مشکلات مرزنشینان است این در حالیست که بانک ها نیز حاضر به پرداخت تسهیلات مناسبی به این بخش نیستند.
اسعدزاده با تاکید بر اینکه اقلام سهیمه مرزنشینان در استان اقلام مناسبی نیست اظهار داشت: به عنوان مثال اقلامی از جمله چراغ فانوس یا نخ تور ماهیگیری در استان ما کارایی ندارد.
وی بیان کرد: در کارگروه ماده 12 مصوب شده در استان ها به تناسب نیاز مرزنشینان و صرفه و صلاح، اقلام تعیین شود.
مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی مرزنشینان خراسان جنوبی یادآور شد: 18 خردادماه 95 توسط وزیر وقت مصوبه ای ابلاغ شد که هم اقلام و هم سهمیه ارزی کاسته شد و معافیت مالیاتی به میزان قابل ملاحظه ای تقلیل یافت.
وی اظهار داشت: مشکلات کارت الکترونیک فراتر از آن چیزی است که تصور می کنیم چون هنوز بعد از سه سال افرادی اذعان دارند کارت آنها به دستشان نرسیده است.
اسعدزاده اضافه کرد: عدم مشمولیت تعدادی از مردم در حاشیه های مرز از کارت الکترونیک از دیگر مشکلات است همچنین خانواده های یک نفره و بیشتر به اندازه هم سهمیه دریافت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه هنوز در کشور به معنای واقعی تعاون جا نیفتاده است عنوان کرد: در زندگی شخصی تعاون داریم و در قرآن نیز به صراحت در ارتباط با تعاون آیاتی بیان شده است.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی ادامه داد: در حالیکه همیشه بخش تعاون سرآمد امور بوده اما برخی اذعان دارند تعاونی مرزنشینان تعطیل، ادغام، تفکیک یا منحل شود.
وی افزود: باید در تمامی دستگاه های استانی و کشوری ابتدا اولویت به تعاونی ها داده شود تا تعاون به معنای واقعی آن در جامعه نهادینه شود.
اسعدزاده گفت: در راستای خروج از این بن بست ها، استمرار شغل ها و درآمدهای پایدار فراتر از مسئولیت خود به سراغ کارهای اشتغالزا رفته ایم.
وی با بیان اینکه پیگیر واگذاری خدمات در بازارچه های مرزی استان هستیم گفت: خدمات این بازارچه ها حق مرزنشینان است در حالیکه مرزنشینان نقش کمرنگ تری دارند.
مدیرعامل اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی اظهار داشت: بازگشایی بازارچه های مرزی یکی از اقدامات مهمی است که به جد پیگیر آن هستیم چون نقش موثری در اشتغال مرزنشینان و صادرات 2 طرفه خواهد داشت.
وی عنوان کرد: در این بازارچه ها مجوز مبادله کالای پایاپای یا خرده فروشی را اخذ کرده ایم که قرارداد آن تنظیم شده و امید است کالاهای موردنیاز مردم توس مرزنشینان در بازارچه ها عرضه شود.
اسعدزاده افزود: اکنون پنج برنامه از جمله انرژی خورشیدی، پرورش بز سانن، پرورش شترمرغ، احیای صنعت خلاقیت و صنایع دستی و احیای روش های زیستی سنتی در خانواده ها در دست اقدام است که هم مستلزم این است در مجموعه مرزنشینان وحدت و صمیمت بیشتری باشد.
وی گفت: در ارتباط با تامین سوخت مرزنشینان باید ممنون دولت تدبیر و امید باشیم چراکه در منطقه ای که مرزنشینان برای تامین چند لیتر سوخت حتی کشته می شدند اکنون به راحتی پول سوخت آنها تامین می شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۱۴۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , مالیات , کارت الکترونیک