به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از مهر، حسین امام اظهار داشت: استان خراسان جنوبی در کمربند خشک و نیمه خشک جنب حاره ای و در قلب کمربند خشک جهان واقع بوده و اقلیم آن به صورت خشک و سرد در نواحی شمالی تا خشک و معتدل در جنوب است.
وی با بیان اینکه در سال آبی ۹۶-۹۷ میانگین بارندگی استان در مقایسه با دوره بلند مدت با ۳۴ درصد کاهش روبه رو بوده است، بیان کرد: همچنین در پاییز ۹۶ میانگین دمایی استان نسبت به میانگین بلند مدت ۰.۷ درجه سلسیوس افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی ادامه داد: علاوه بر این پیش بینی های دمایی بیانگر افزایش ۱.۵ در جه ای دمای استان نسبت به میانگین بلند مدت تا پایان سال خواهد بود که این به معنای افزایش تبخیر نسبت به میانگین است.
آبدهی قنوات به ۱۹۴ میلیون متر مکعب کاهش یافت
امامی، سرانه آب تجدید پذیر سالانه در استان را یک هزار و ۱۳۷ متر مکعب اعلام کرد و گفت: این عدد بر اساس شاخص های فالکن مارک نشان دهنده وضعیت بحرانی آب در استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی همچنین بحران بیلان آبی استان را فوق العاده شدید توصیف کرد و گفت: در حال حاضر میزان آب مصرفی استان نسبت به مقدار آب تجدیدپذیر سالانه ۱.۱۸ بوده که این رقم عدم تعادل بیلان آبی را نشان می دهد.
امامی با اشاره به کاهش آبدهی قنوات استان به ۱۹۴ میلیون متر مکعب به دنبال دو دهه خشکسالی، عنوان داشت: میزان استخراج سالانه آب زیرزمینی از قنوات استان از ۶۷۰ میلیون مترمکعب درسال ۷۸ به ۱۹۴ میلیون مترمکعب در حال حاضر رسیده است.
وی، کاهش میزان کف شکنی و در مقابل افزایش تغییر محل چاه ها را یکی دیگر از پیامدهای خشکسالی در استان برشمرد و گفت: افت شدید کیفیت آب چاه ها در برخی از مناطق به گونه ای بوده که آب استحصالی از این چاه ها غیر قابل استفاده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به تأمین ۳۰ درصد از آب شرب استان با استفاده از سیستم های تصفیه آب، افزود: این وضعیت زنگ خطر برای تدوام سکونت در بسیاری از مناطق به خصوص مناطق مرزی و روستاها را به صدا درآورده است.
به گفته وی با ادامه روند موجود پیش بینی می شود در آینده نه چندان دور حداقل ۵۰ درصد آب شرب استان تنها با استفاده از سیستم های تصفیه آب قابل استفاده باشد.
امامی از وجود ۴۰ دشت در استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۷ دشت آزاد و ۲۳ دشت نیز ممنوعه و بحرانی بوده که این دشت ها در مجموع با ۱۲۷ میلیون متر مکعب کسری مخزن روبه رو است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , خشکسالی , بارندگی