به صورت سالانه صورت میگیرد
تولید ۱۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف در خراسانجنوبی/ گره مشکلات بر تاد و پود فرش دستباف
21 مرداد 1397 ساعت 20:42
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی میزان تولید سالانه فرش دستباف در استان را حدود ۱۶۰ هزار مترمربع دانست و گفت: ارزش ریالی این میزان فرش بیشاز ۵۵ میلیارد تومان است.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، محمدحسین کامیابی اظهارداشت: در حال حاضر 50 هزار بافنده فرش دستباف به صورت تماموقت، پارهوقت و فصلی در سطح استان فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه میزان تولید فرش دستباف استان مازاد بر تقاضا است، تصریح کرد: میزان 60 درصد از تولیدات فرش دستباف استان به خارج از کشور و به کشورهایی از جمله امارات، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و سایر کشورهای اروپایی صادر میشود.
تولید سالانه حدود 160 مترمربع فرش دستباف در خراسانجنوبی
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی میزان تولید سالانه فرش دستباف در استان را حدود 160 هزار مترمربع دانست و افزود: ارزش ریالی این میزان فرش بیشاز 55 میلیارد تومان است.
کامیابی یکی از مشکلات بافندگان فرش دستباف در استان را مشکل بیمه عنوان کرد و یادآور شد: از دو سال اخیر بیمه جدید برای بافندگان فرش قبول نمیشود که این امر بسیاری از فعالان این بخش را با مشکل مواجه ساخته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر چهار هزار و 300 نفر از بافندگان فرش استان تحت پوشش بیمه قرار دارند و یکهزار و 500 نفر یا بازنشست شده و یا بیمه آنها قطع گردیده است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی با بیان اینکه بودجهای باید برای رفع مشکل بیمه بافندگان اختصاص یابد که علیرغم قولهایی که در این راستا داده شده هنوز بودجهای اختصاص نیافته است، اضافه کرد: امیداست سال آینده با بهبود وضعیت اقتصادی کشور بودجهای برای این بخش اختصاص یابد تا مشکل بافندگان رفع شود.
کامیابی با اشاره به اینکه تحریمها بر روی صادرات فرش استان تأثیرگذار بوده است، افزود: حدود 25 درصد صادرات فرش استان به آمریکا بوده و تحریم فرش از نخستین تحریمهایی بوده که آمریکا آن را اجرایی نموده و حتی مجوزهای صادرات که در گذشته صادر شده ابطال شده است.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود میزان صادرات فرش استان امسال با افت شدیدی روبرو باشد مگر اینکه بازارهای جدیدی پیدا شود.
لزوم اختصاص بودجه برای بازاریابی فرش دستباف
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی گفت: پیدا کردن بازار جدید برای فرش وظیفه مرکز فرش ایران بوده و چون بازاریابی هزینه زیادی در بر دارد و مرکز فرش ایران بودجهای در این رابطه ندارد بنابراین در این حوزه نیز بافندگان فرش با مشکل مواجه خواهند شد.
کامیابی تصریح کرد: گرانی قیمت مواد اولیه و عدم افزایش قیمت فرش متناسب با آن به دلیل بیشتر بودن میزان عرضه نسبت به تقاضا و اینکه 35 درصد تولید فرش در دست بافندگان و تولیدکنندگان فرش باقی مانده که این امر سبب افت قیمت فرش شده و از دیگر مشکلات بافندگان فرش در استان است.
وی با اشاره به اینکه فرش خراسانجنوبی از مشهورترین برندهای دنیا است، یادآور شد: به لحاظ ظرافت، اصالت، کیفیت، زیبایی، قیمت مناسب و هماهنگ بودن با سلیقه بازارهای هدف فرش خراسانجنوبی برندی کاملاً شناخته شده در بازارهای جهانی است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی اضافه کرد: فرش مود بیرجند و فرش قهستان تاکنون از مجموعه برند فرشهای استان ثبت جهانی شده و همچنین برند فرش درخش ثبت ملی گردیده است.
کامیابی خاطرنشان کرد: به دلیل خشکسالی در خراسانجنوبی افراد زیادی به شغل بافندگی فرش میپردازند هر چند قیمت آن کم و ارزش افزوده کمی نصیب تولیدکنندگان میشود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 17250