به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، غلامرضا قوسی اظهار داشت: تعداد جمعیت عشایری خراسانجنوبی 15 هزار و 676 خانوار در قالب 81 هزار نفر هستند.
وی با بیان اینکه عشایر خراسانجنوبی دارای 58 طایفه مستقل هستند، تصریح کرد: مهمترین شغل عشایر استان همچون دیگر عشایر کشور دامداری بوده و در مجموع جمعیت دام عشایر استان یکمیلیون و 100 هزار رأس میباشد که این میزان دام 34 درصد جمعیت دامی استان را تشکیل میدهد.
آب ارسالی به مناطق عشایری خراسانجنوبی پاسخگوی نیازهای عشایر نیست
مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه بیشاز 30 درصد تولیدات دامی استان را عشایر تولید میکنند، یادآور شد: طی سال جاری حدود 12 هزار تن محصولات دامی شامل(گوشت، شیر، فرآوردههای لبنی، پشم و کرک) توسط عشایر استان تولید شده ولی متأسفانه صادارتی وجود نداشته است.
قوسی با بیان اینکه در سال جاری به دلیل خشکسالیهای متوالی عشایر همچنان با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم میکنند، افزود: آب ارسالی اداره کل امور عشایری استان جوابگوی نیاز عشایر نیست.
وی ادامه داد: هر ساله در آغاز فصل گرما، دغدغه عشایر استان برای کمبود آب مورد نیاز دامهایشان بیشتر میشود که در سال جاری نگرانیهای آنها برای تأمین آب با هزینههای سنگین افزایش یافته است.
رفع نیاز آبی عشایر استان مستلزم تخصیص اعتبار
مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه کمبود آب به عنوان یکی از اصلیترین مشکلات عشایر استان به ویژه در فصل گرما است، یادآور شد: آبرسانی سیار اداره امور عشایری تنها بخش کوچکی از نیاز این قشر را برآورده میکند و برخی از خانوارهای عشایری بخش زیادی از درآمد خود را صرف تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز خود و دامهایشان میکنند که با توجه به کمبود نقدینگی این قشر تأمین آب به دغدغهای بزرگ برای عشایر استان تبدیل شده است.
قوسی گفت: تاکنون امور عشایر خراسانجنوبی اقدامات خوبی در راستای تأمین آب عشایر انجام داده و در صورت افزایش بودجه تمام دغدغههای کم آبی عشایر را رفع خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه بر اثر خشکسالی تعداد دام عشایر استان کاهش یافته است، افزود: در چند سال گذشته برخی از عشایر مجبور شدهاند شماری از دامهای خود را به فروش برسانند تا بتوانند آب و آذوقه مورد نیاز دامهایشان را تأمین نمایند.
عدم تناسب بین جمعیت عشایری و توزیع اعتبار از مهمترین مشکلات عشایر خراسانجنوبی
مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی ادامه داد: در حال حاضر عشایر استان برای آب شرب، شستوشوی ظروف و لباس و برای استحمام با کمبود جدی آب مواجه هستند.
وی به مهمترین مشکلات جمعیت عشایری استان اشاره و اضافه کرد: پایین بودن شاخصهای توسعه و برخورداری عشایر نسبت به سایر جوامع، عدم تناسب بین جمعیت جامعه هدف و توزیع اعتبارات و همچنین نیروی انسانی، تکمحوری بودن درآمد عشایر و لزوم برنامهریزی برای تنوع از اهم مشکلات و محدودیتهای کلان موجود در مناطق عشایری استان است.
پرداخت 72 میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه به عشایر خراسانجنوبی
مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی تصریح کرد: خشکسالیهای مستمر، فقر مراتع، ریزگردها، کاهش منابع آبی و عدم استقبال عشایر از بیمه اجتماعی و بیمه دام به دلیل ضعف بنیه مالی از دیگر مشکلات کلان در مناطق عشایری استان محسوب میشود.
قوسی با اشاره به اینکه در سال جاری میزان 157 هزار مترمکعب آب برای مناطق عشایری استان حمل شده است، گفت: همچنین از دیگر اقدامات امور عشایری مرمت ایلراهها بوده که در این راستا در سال جاری بیشاز شش هزار کیلومتر از ایلراههای عشایری استان مرمت شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تا کنون حدود 10 هزار تن نهاده دامی از طریق تشکلهای عشایری بین دامداران عشایر توزیع شده است، خاطرنشان کرد: اجرای پروژههای بهسازی و مرمت منابع تأمین آب از قبیل چشمه، چاه مالداری و قنوات، پرداخت 72 میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه و 210 میلیارد ریال تسهیلات یکساله ارزان قیمت به عشایر استان را از دیگر اقدامات اداره کل امور عشایری استان است.
انتهای پیام/4