يکشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۴۶
در گردهمایی اعضای کمیته همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش مطرح شد

آفات سهل‌انگاری در حوزه تعلیم و تربیت/ چالش زیر نرم بودن ۴۱ درصد کلاس‌ها در خراسان‌جنوبی

نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی گفت: همه نظام خلقت باید کار کند تا یک انسان تولید شود و امروز اگر انسان در دنیا دچار آفت شده به این دلیل بوده که کسانی که خود رسالت تعلیم و تربیت را عهده‌دار بوده‌اند پیام‌رسان آفات غرب هستند.
آفات سهل‌انگاری در حوزه تعلیم و تربیت/ چالش زیر نرم بودن ۴۱ درصد کلاس‌ها در خراسان‌جنوبی
 
به گزارش خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، صبح امروز دومین گردهمایی اعضای کمیته همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق خراسان‌جنوبی با حضور نماینده ولی فقیه در استان، دبیر کمیته همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش و مشاور عالی وزیر و معاون پژوهشی این کمیته برگزار شد.
نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی در این مراسم به کشتارهایی که امروزه در جهان توسط برخی از انسان‌های فاسد انجام می‌شود اشاره کرد و اظهار داشت: دلیل وجود اینگونه انسان‌ها این بوده که در ساختار سازندگی انسان یا قوانین رعایت نشده و یا در کیفیت آن سهل‌انگاری صورت گرفته است. 
حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلیرضا عبادی با بیان اینکه انسان مکلف آفریده شده و با باقی موجودات جهان متفاوت است، گفت: ماهیت انسان باید در این عالم ساخته شود که آن انسانیت انسان بوده و عواملی مانند وراثت، تعلیم و تربیت و عوامل طبیعی در آن نقش دارند.
وی با بیان اینکه معلمان در ایجاد ساختار و ماهیت انسانیت انسان تأثیرگذار هستند، یادآور شد: باید حوزه تعلیم و تربیت راه کمال را نشان داد و جلوی آفت‌ها را بگیرد.
نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه امروز همه می‌دانند که آموزش و پرورش بعد از خانواده مهم‌ترین موقعیت را در ساختار جامعه دارد، گفت: امروز در انواع پروژه‌ها در هر نوعی که انجام می‌گیرد هم قوانینی وجود دارد که بر علم و تجربه استوار بوده و هم نظارت لازم است بنابراین در ساختار انسان به عنوان اشرف مخلوقات اگر اصولی که خداوند فرموده و در این راستا پیامبران را فرستاده شکل نگیرد سهل‌انگاری شده است.
وی به کشتارهایی که امروزه در جهان توسط برخی از انسان‌های فاسد انجام می‌گیرد اشاره کرد و گفت: دلیل وجود اینگونه انسان‌ها این بوده که در ساختار سازندگی انسان یا قوانین رعایت نشده و یا در کیفیت آن سهل‌انگاری صورت گرفته است.
نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی اضافه کرد: همه نظام خلقت باید کار کند تا یک انسان تولید شود و امروز اگر انسان در دنیا دچار آفت شده به این دلیل بوده که کسانی که خود رسالت تعلیم و تربیت را عهده‌دار بوده‌اند پیام‌رسان آفات غرب هستند.
۴١ درصد کلاس‌های خراسان‌جنوبی زیر نرم هستند
سرپرست آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی در ادامه این جلسه اظهار داشت: رسالت همه ما چه در حوزه و چه در آموزش و پرورش تربیت دانش‌آموزان در تراز جمهوری اسلامی ایران بوده که امید است با این همکاری دانش‌آموزان را در این تراز تربیت نماییم.
موسوی‌کیا با اشاره به اینکه خراسان‌جنوبی سومین استان پهناور کشور بوده و دارای ویژگی‌های خاص خود است، تصریح کرد: پراکندگی زیاد شهری و روستایی در این استان به گونه‌ای بوده که بیش از ٨١٠ کیلومتر بین جنوبی‌ترین و شمالی‌ترین نقطه آن فاصله وجود دارد و بیش از ١۶٠ هزار دانش‌آموز با حداقل نرم دانش‌آموزی در استان مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی دارای ۴۶٠ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است، یادآور شد: بیش از هشت هزار و ۵٠٠  دانش‌آموز در ٢٠٣ آموزشگاه در نوار مرزی استان مشغول به تحصیل بوده و معلمان که در این نوار مرزی به کار تعلیم و تربیت مشغول هستند در شرایط بسیار سخت مانند سربازان این مرز و بوم بوده و خالصانه به امر تعلیم و تربیت مشغول می‌باشند.
سرپرست آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه از ١٢ منطقه آموزشی در سطح استان ٩ منطقه جزو مناطق عشایری است، گفت: با توجه به این موضوع زندگی عشایر اقتضا می‌کند تا معلمان به همراه دانش‌آموزان خود باید کوچ کنند. 
موسوی‌کیا اضافه کرد: مرجعیت علمی و عشق به کار دو ویژگی معلمان استان است. 
وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش استان با چالش‌های مختلفی روبرو است، گفت: یکی از چالش‌های اصلی وجود کلاس‌های زیر نرم بوده به طوری که ۴١ درصد کلاس‌های موجود در استان زیر نرم هستند. 
سرپرست آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی ادامه داد: از طرف دیگر ظرفیت مدارس شبانه‌روزی در خراسان‌جنوبی بالا بوده به طوری که ١۵٠ آموزشگاه شبانه‌روزی در استان وجود داشته و می‌توانیم دانش‌آموزان مدارس کوچک را در این آموزشگاه‌ها ساماندهی نماییم که این امر با کمک ائمه جمعه شهرهای استان محقق می‌شود. 
موسوی‌کیا با بیان اینکه ٣۴ درصد مدارس استان جزو مدارس کوچک هستند و افتخار داریم حتی برای دو دانش‌آموز معلم فرستاده‌ایم، یادآور شد: ظرفیت‌های بسیاری را حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش دارند که هدف آن‌ها یکی بوده و آن تربیت دانش‌آموزان مکتبی، عالم و دینی است.
وی با بیان اینکه در همه شهرستان‌های استان دارالقرآن وجود دارد، گفت: تعداد ١٣ نفر از طلاب وظیفه در آموزش و پرورش استان جذب شده‌اند که از ابتدای مهرماه امسال مشغول به تدریس می‌شوند.
سرپرست آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: در حوزه ساختاری مدارس صدرا را داریم که تعداد آن‌ها در استان سه مدرسه بوده که دو مدرسه در بیرجند و یک مورد در نهبندان است و این مدارس را افزایش خواهیم داد.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۴۲۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , تعلیم و تربیت , آموزش و پرورش