دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۸
مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی مطرح کرد

نظارت بر ذبح بهداشتی دام در عید قربان/ آغاز ساخت آزمایشگاه دامپزشکی شرق کشور پس از ۷ سال توقف

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی گفت: آغاز اجرای پروژه آزمایشگاه شرق کشور که هفت‌سال بوده که با داشتن ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی معطل مانده امسال انجام می‌گیرد.
نظارت بر ذبح بهداشتی دام در عید قربان/ آغاز ساخت آزمایشگاه دامپزشکی شرق کشور پس از ۷ سال توقف
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، محمد اصغرزاده صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به نزدیکی عید قربان و شرایط ذبح بهداشتی دام، اظهار داشت:  در این راستا دامپزشکی برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده به طوری که 64 بازرس بهداشتی، 24 ناظر شرعی و 37 اکیپ سیار فعال می‌شوند.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از بیماری‌های احتمالی در این رابطه هشدارهای لازم به مردم استان داده شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی به شرایط بهداشتی ذبح دام اشاره داشت و گفت: علاوه بر اینکه باید این شرایط مدنظر مردم برای ذبح دام قرار داشته باشد، گوشت باید برای مصرف حداقل 24 ساعت فریز شود و از مردم تقاضا می‌شود تا این موضوع را در مورد گوشت‌های نذری مدنظر قرار دهند.
اصغرزاده افزود: مکاتبه‌ای با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صورت گرفته تا قربانگاه‌هایی برای ذبح بهداشتی دام ویژه ماه محرم و عید سعید قربان در روستا پیش‌بینی نمایند.
وی از صدور شناسنامه‌های بهداشتی برای افرادی که به ذبح دام اقدام می‌کنند خبر داد و اضافه کرد: آموزش‌های لازم به این افراد برای رعایت شرایط بهداشتی ذبح دام داده شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه ناظران شرعی بر ذبح شرعی دام در کشتارگاه‌ها نظارت دارند، یادآور شد: به مناسبت عید قربان تعداد این ناظران افزایش می‌یابد.
اصغرزاده با اشاره به اینکه امسال 56 نفر در سطح کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌ و جانشان را از دست داده‌اند، تصریح کرد: برای اینکه از این ویروس در سطح استان در امان باشیم باید موارد بهداشتی که توسط دامپزشکی هشدار داده می‌شود رعایت گردد.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از انتقال بیماری‌های دامی در مرز ماهیرود، این مرز به طور مرتب مورد نظارت دامپزشکی بوده و اکیپ‌های ضدعفونی در این مرز مستقر بوده که دستگاه‌های حمل دام را ضدعفونی می‌کنند.
اصغرزاده با بیان اینکه باید نگاه ما به تولید استان با توجه به مزیت‌های و پتانسیل‌هایی که در بخش دام و طیور وجود دارد به سمت نگاه تولید استراتژیک برود، گفت: اگر صنایع فرآوری در کنار محصولات استراتژیک دامی و طیوری که در استان وجود دارد ایجاد گردد سبب ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی می‌شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی افزود: باید به سمت دام‌های مقاوم با خشکسالی برویم و نگاه دامپزشکی استان در این راستا نگاه مدیریت بحران است.
اصغرزاده با اشاره به بحث نهاده‌های حمایتی اشاره کرد و یادآور شد: در این راستا اعتباراتی که اعلام شده به نقاطی که احساس خطر بیشتری شده این اعتبارات هزینه گردد.
وی اضافه کرد: گروهی در دامپزشکی استان تشکیل شده تا با نگاه ویژه به شکل رایگان خدمات مناسب در حوزه دامپزشکی به مناطق محروم استان ارائه دهند و از جمله این خدمات که به صورت داوطلبانه انجام می‌گیرد می‌توان به ضدعفونی، سم‌پاشی و توزیع نهاده‌های حمایتی اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی امروز باید تلاش کنیم تا سرمایه‌های داخلی استان را حفظ نماییم، یادآور شد: امسال خدمت‌رسانی با شدت بیشتری در اولویت کار دامپزشکی استان قرار دارد.
اصغرزاده با بیان اینکه خود را برای اجرای پروژه‌های حوزه دامپزشکی محدود به اعتبارات استانی نساخته‌ایم، تصریح کرد: آغاز اجرای پروژه آزمایشگاه شرق کشور که هفت‌سال بوده که با داشتن 40 درصد پیشرفت فیزیکی معطل مانده امسال انجام می‌گیرد، اضافه کرد: این پروژه جزو پروژه‌های اولویت‌دار استان شناخته شده و ساخت آن توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در حال پیگیری است.
وی با اشاره به اینکه برای تجهیز این آزمایشگاه در صورت تأمین اعتبار برای ساخت ساختمان آن پنج میلیارد تومان تهران مساعدت می‌کند، یادآور شد: اعتباری که برای ساخت این پروژه مورد نیاز بوده سه میلیارد تومان است.
مدیرکل با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌ای با کمیته امداد استان منعقد شده تا برای ذبح بهداشتی دام توسط خیران کمک شود، گفت: دامپزشکی استان به هیچ عنوان اجازه ذبح غیربهداشتی دام را نمی‌دهد.
 اصغرزاده با اشاره به اینکه متولی بحث واردات دام دامپزشکی نبوده بلکه دامپزشکی وظیفه نظارت بهداشتی بر این امر دارد، یادآور شد: دام‌هایی که از مرزهای استان وارد می‌شوند در کشتارگاه‌ها ذبح بهداشتی شده و در صورت غیربهداشتی بودن از چرخه مصرف انسانی حذف می‌شوند.
وی با بیان اینکه در حوزه بیماری‌های خطرناک هاری و آنفولانزای فوق‌حاد خراسان‌جنوبی پاک است، تصریح کرد: این موضوع به سبب هماهنگی بین‌بخشی و همکاری مردم محقق شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی در رابطه با ایجاد میدان‌های دام در شهرستان‌های استان خاطرنشان کرد: با هماهنگی شبکه‌های بهداشتی و شهرداری‌ها و در صورت رعایت شرایط بهداشتی دامپزشکی مجوز احداث این میدان‌های را داده و نظارت‌های لازم را انجام می‌دهد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۴۵۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , عید قربان , دامپزشکی