سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۱۰
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی خبرداد

۱۶ میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های آبخیزداری خراسان جنوبی

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: 16 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری به خراسان جنوبی تعلق گرفته است.
۱۶ میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، محسن یوسفی، امروز(۳۰ مرداد)، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از یک سال گذشته با توجه به بحران آب کشور و استان به این نتیجه رسیدیم طرح آبخیزداری مشارکتی بالادست قنوات و منابع آبی را اجرا کنیم و آن را در اولویت قرار دادیم. 
وی ادامه داد: این طرح باعث جلوگیری از تخریب، سیل و رسوب می‌شود و جانمایی آن بالاتر از قنوات است و با اجرای این طرح به صورت نمونه توانستیم قنات‌هایی که بالای 20 سال خشک شده بودند را احیا کنیم.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: در همین راستا طرح مشارکتی را به این معنی که با کمک مردم و دولت طرح آبخیزداری انجام شود، توسط نماینده‌های مجلس استان به رئیس مجلس شواری اسلامی داده و بعد به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شد که با توجه به تاکیدات ایشان در زمینه آبخیزداری دستور داده شد که از صندوق توسعه ملی برای این اجرای این طرح‌ها در کشور بودجه‌ای داده شود که سهم خراسان جنوبی از این صندوق 16 میلیارد تومان بود.
یوسفی با اشاره به اینکه این رقم برای استان کم است، افزود: با توجه به منطقه خراسان جنوبی و خشکسالی‌های مداوم امیدواریم که در آینده با رایزنی‌های انجام شده این اعتبارات افزایش پیدا کند. 
وی بیان کرد: 16 میلیارد تومان برای امسال است و تا کنون حدود 15 درصد آن تخصیص پیدا کرده و تلاش می‌کنیم که تمام این اعتبار تخصیص داده شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اعتبار مصوب 26 پروژه آبخیزداری برای 11 شهرستان استان به مناقصه گذاشته شده است که فرایند انتصاب پیمانکار تا اوایل شهریور باید انجام شود و عملیات اجرایی نیز تا اواسط شهریور به مرور انجام خواهد شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: از سال 74 تا حدود سال 94 در بازه زمانی 20 ساله حدود 30 میلیارد تومان در بخش آبخیزداری هزینه شده است که این مبلغ در این مدت واقعا کم است. 
یوسفی ادامه داد: انتقال آب یک طرح خوب و بلند مدت برای استان به حساب می‌آید اما با توجه به وجود ۶۲۰۰ رشته قنات در خراسان جنوبی طرح‌های آبخیزداری و احیای قنوات برنامه کوتاه مدت در برون رفت از معضل کم آبی است. 
وی خاطر نشان کرد: 7 و نیم میلیون هکتار مساحت حوزه های آبخیزداری استان است که یک میلیون و 257 هزار هکتار آن مورد مطالعه قرار گرفته است و در 850 هزار هکتار از این سطح طرح‌های آبخیزداری اجرا شده است.
وی یادآور شد: هدف از طرح‌های آبخیزداری، کنترل سیلاب‌ها، رواناب‌های حاصل از بارندگی، تغذیه سفره‌های زیرزمینی، کنترل فرسایش مراتع، جلوگیری از رسوب و بهبود پوشش گیاهی است که در حال حاضر افزایش آبدهی قنوات از اولویت‌ها است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۴۹۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آبخیزداری , خشکسالی