۲ بازارچه مرزی خراسان جنوبی برای گسترش روابط تجاری با افغانستان فعال می‌شود

5 شهريور 1397 ساعت 11:12

در سفر والی استان فراه افغانستان به بیرجند خبرهای خوشی مبنی بر باز شدن بازارچه های مرزی یزدان و دوکوهانه و رغبت بازار افغانستان به کالای ایرانی و تلاش برای ایجاد اتاق مشترک فراه و خراسان جنوبی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.


به گزارش خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم استان خراسان جنوبی استانی مرزی و در شرق کشور واقع شده که دارای مساحت 151 هزار و 193 کیلومتر مربع بوده و از نظر وسعت سومین استان ایران است.
این استان دارای چهار شهرستان مرزی بوده که از طریق این چهار شهرستان می‌توان با کشور افغانستان در ارتباط بود و در هر شهرستان مرزی یک بازارچه برای خروج کالا از ایران برای رونق اقتصادی این استان و به تبع کل کشور ایجاد شده اما در حاضر تنها بازارچه ماهیرود فعال است.
والی کشور افغانستان در سفری چند روزه به خراسان جنوبی و بیرجند از نزدیک ضمن دیدار با تجار و مسئولان این استان برای رفع مشکلات دو کشور پیگیری کرد.
عبدالبصیر سالنگی اظهار داشت: رغبت بازار افغانستان برای استفاده از کالای ایرانی زیاد است و ظرفیت خوبی وجود دارد که تجار ایرانی کالاهای با کیفیت خود را وارد بازار افغانستان کنند و به دلیل کیفیت کالاهای پاکستان و چین دور آنها را خط کشیده‌ایم.
والی استان فراه افغانستان با بیان اینکه تولیدکنندگان ایرانی و افغانستانی باید در راستای تامین کالاهای با کیفیت با جدیت دنبال کنند، افزود: در حال حاضر روزانه 160 خودرو کالا از افغانستان به ایران منتقل که بنا به پیشنهاد تجار باید به 300 تا 400 کامیون افزایش یابد.
وی بیان کرد: برای برطرف کردن مشکلات امنیتی در آن سوی مرز در تلاش هستیم تا مشکلات پیگیری شود و باید بن بست انتقال کالا از سوی دو کشور بررسی شود و در این راستا سرکنسولگری ایران در افغانستان مشکلات را برطرف کند.
فعالیت اتاق مشترک خراسان جنوبی با ولایت فراه هر چه سریع‌تر آغاز شود
سرکنسولگری ایران در فراه نیز اظهار داشت: در آینده نه چندان دور مرز یزدان باز شده و دو بازارچه مرزی در خراسان جنوبی برای گسترش روابط تجاری با افغانستان فعال می‌شود تا با همه تجار افغانستانی با وجود توان‌های بالقوه موجود را به بالفعل تبدیل کنیم.
افخمی با بیان اینکه همه تجار افغانستانی که دارای مجوز تجارت هستند می‌توانند بدون داشتن دغدغه در ایران تردد کرده و از ویزای یک ساله تا سه ساله استفاده کنند، افزود: نگاه نظام در سطح کشور در موضوعات اقتصادی به کشورهای همسایه بوده است.
وی با بیان اینکه نگاه کشور به شرق معطوف شده است بیان کرد: برای برطرف کردن مشکلات تجار افغانستانی و ایرانی باید هر چه زودتر اتاق مشترک خراسان جنوبی با ولایت فراه کلید بخورد.
افخمی افزود: به همه رانندگان ترانزیت ویزای 6 ماهه برای تردد داده می‌شود و همه تجار افغانستانی نباید دغدغه ورود خروج داشته باشد و شرایط به گونه‌ای فراهم شود تا با مراجعه به نمایندگی سرکنسولگری مشکل تردد تجار برطرف شود.
بازگشایی مرزهای یزدان و دوکوهانه در خراسان جنوبی به نفع هر دو کشور است
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: باید سرمایه‌گذاران دو کشور آنقدر با یکدیگر به گفت‌وگو بنشینند که به یک تفاهم‌نامه آسان برسند و ریشه تجارت پروری در کشور اففانستان در ولایت فراه است.
محمد مهدی مروج الشریعه با بیان اینکه فعالیت مرز یزدان و دوکوهانه به عنوان ترمینال مشترک مصوب شده اما این معبر مرزی بسته بوده اما پتانسل فعال‌سازی دارد، افزود: بازگشایی یزدان و دوکوهانه به نفع هر دو کشور است زیرا معبر گمرکی و دوکوهانه به عنوان ترمینال صنایع دام و دامپروری و مرز یزدان به عنوان ترمینال انرژی و فرآورده‌های سوختی مدنظر است.
وی بیان کرد: دانشجویان دو طرف قابلیت سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه IT را دارند، همچنان که دانش‌آموزان افغانستانی که در استان مشغول به تحصیل هستند یک نعمت برای سرمایه‌گذاری مشترک محسوب می‌شوند.
مروج‌الشریعه با بیان اینکه نیاز به توافق‌نامه استاندارد مشترک بین استان و ولایت فراه برای افزایش روابط تجاری وجود دارد، گفت: باید سیستمی در مرز وجود داشته باشد که از خروج و ورود کالاهای بی‌کیفیت جلوگیری کرده و این تفاهم‌نامه قوی و جدی استاندارد مشترک بین دو استان را طلب می‌کند.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد:  نباید تولیدکنندگان ایرانی زیر بار تولید کالاهای بی‌کیفیت برای عرضه به بازار افغانستان بروند زیرا متحمل ضرر دائمی می‌شوند.
استاندار خراسان‌ جنوبی ادامه داد: ایران در کشور افغانستان تنها ارائه‌کننده کالا نبوده بلکه بازار این کشور یک بازار با رقابت بوده که باید متوجه تمام شرایط این بازار باشیمو در زمینه مسئله ترانسپورت است که هم کمیته مشترک و هم قوانین و پروتکل‌های مشخص دارد.
مروج الشریعه با بیان اینکه امروز مردم افغانستان علاقه‌مند به مصرف کالای ایرانی بوده اما باید این کالاها باکیفیت باشند، تصریح کرد: دانشگاه بیرجند یک فرصت بوده و این ساختار سیستمی را برای همکاری‌های مشترک در این حوزه را دارد که امید است با گسترش رفت و آمدهای علمی و دانشگاهی به غنای این مرکز و گسترش روابط دانشگاهی برسیم.


کد مطلب: 17575

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/17575/۲-بازارچه-مرزی-خراسان-جنوبی-گسترش-روابط-تجاری-افغانستان-فعال-می-شود

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir