رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی:

اتاق بازرگانی برای تشکیل کمیته مشترک با فراه آمادگی دارد

5 شهريور 1397 ساعت 11:48



به گزارش خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایرنا رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تشکیل کمیته مشترک بازرگانی بین بیرجند و ولایت فراه افغانستان ضروری است و برای تسهیل مبادلات تجاری آمادگی تشکیل این کمیته را در اتاق بازرگانی داریم.

 
به گزارش ایرنا محسن احتشام یکشنبه شب در نشست فعالان اقتصادی خراسان جنوبی با والی فراه افغانستان و استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تسریع در ایجاد این کمیته به روابط بهتر منجر می شود افزود: زیرساخت های خوبی با سرمایه گذاری مناسب در استان ایجاد شده و امکانات گمرگ ماهیرود نیز به سمت استاندارد شدن رفته است.
وی بازگشایی بازارچه های مسدود شده در خراسان جنوبی را از انتظارات فعلی تجار عنوان کرد و گفت: بازگشایی بازارچه های مسدود موجب رونق تجارت می شود و بخشی از نیازهای ولایت فراه و کشور افغانستان از طریق آن رفع خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: این استان از مزیت های نسبی بالایی به خصوص در تولید برای صادرات برخوردار است که می توان بخشی از نیازهای کشور افغانستان را از طریق این تولیدات رفع کرد.
وی با اشاره به ارتباطات مناسب تجار دو کشور از سال های گذشته تاکنون افزود: ولایت فراه هم دارای مزیت های نسبی است که قابلیت صادرات به کشورهایی از جمله ایران را دارد.
احتشام، اتاق بازرگانی را پل ارتباطی بین تجار دو کشور معرفی کرد و گفت: از این طریق تجار می توانند به مبادله تجاری بپردازند که این امر رفاه عمومی را به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: اگر تعامل و همکاری دوطرفه ایجاد شود صادرات و واردات در کنار هم انجام می شود.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی با اشاره به توانمندی های بخش کشاورزی ولایت فراه اظهار داشت: از این طریق می توان نیازهای خراسان جنوبی را در شرایط خشکسالی تامین کرد.

** ترانزیت در مرز جدی گرفته شود
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان جنوبی نیز با اشاره به آمار صادرات و خروج کالا از طریق مرز ماهیرود تصریح کرد: طبق آمار سال گذشته 50 درصد وزن کالاهای صادرات ایران به افغانستان از این مرز انجام می شود.
علیرضا خامه زر اظهار داشت: با توجه به قدمت این مرز، اهمیت و نزدیکی به شهر کابل موقعیت آن را ممتاز می کند.
وی با بیان اینکه مرز مشترک به عنوان سومین معبر اصلی دارای اهمیت است گفت: خراسان جنوبی طولانی ترین مرز مشترک ایران با افغانستان را دارد و قرار گرفتن در کریدور حمل و نقلی شرق و شمال - جنوب موقعیت این استان را ممتاز کرده است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان جنوبی گفت: با توجه به سرمایه گذاری هنگفت ایران و افغانستان در مرز ماهیرود اما ظرفیت ترانزیت در مرز مغفول مانده که باید از امکانات موجود استفاده بهتری صورت گیرد.
وی صدور ویزا با مدت بیشتر را از خواسته های تجار ایرانی عنوان کرد و افزود: انتظار می رود ویزا از تجار و فعالان بخش خصوصی با سابقه و رانندگان ترانزیت برداشته یا ویزای طولانی مدت داده شود.
خامه زر با تاکید بر فعال شدن تجارت دوطرفه بین ایران و افغانستان اظهار داشت: اگرچه تولید مصنوعات در کشور افغانستان کمتر است اما در بخش کشاورزی و دامی این کشور می تواند با ایران روابط تجاری بیشتری برقرار کند.
وی با بیان اینکه زمینه سرمایه گذاری در استان خراسان جنوبی فراهم است افزود: امکان ایجاد سردخانه برای نگهداری محصولات تره بار و میوه افغانستان برای صادرات به دیگر کشورها نیز فراهم است و اتاق بازرگانی می تواند داوری بین تجار را به عهده گیرد تا محصول بی کیفیت از مرز ماهیرود وارد نشود.


کد مطلب: 17577

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/17577/اتاق-بازرگانی-تشکیل-کمیته-مشترک-فراه-آمادگی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir