به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، محمد مهدي مروج الشريعه عصر گذشته 5 شهریور جاری در جلسه نشست بررسی همکاریهاي علمي و دانشگاهي که با حضور والي فراه و هيات همراه برگزار شد، بر لزوم گسترش همکاريهاي دانشگاهي بين خراسان جنوبي و افغانستان تاكيد كرد .
وی با تاکيد بر ظرفيت قابل توجه علمي استان خراسان جنوبي، افزود: در حال حاضر در سطح استان، بيش از ۴۴ هزار دانشجو در مقاطع مختلف مشغول به تحصيل هستند .
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیش از يک هزار عضو هيئت علمي در ۴۱ دانشگاه و دانشکده در سطح استان فعاليت دارند، گفت: استان خراسان جنوبي، داراي سابقه فرهنگي و دانشگاهي تخصصي بسيار بالايي است كه مي تواند علاوه بر تامين نيازهاي داخلي، به مبادلات علمي در دنيا به ويژه افغانستان و ولايت فراه بپردازد .
مروج الشریعه عضو هیات امنای دانشگاههاي استان خراسان جنوبي، با بيان اينکه استفاده از ظرفيتهاي علمي و دانشگاهي يکي از مسيرهاي توسعه دو كشور است، عنوان كرد: دانشگاه بيرجند تنها دانشگاه شرق كشور است كه مركز افغانستان شناسي دارد .
وی ادامه داد: برای اینکه مرکز افغانستانشناسي دانشگاه بيرجند به يک مركز بزرگ تبديل شود، لازم است بين بخش هاي مختلف دانشگاهي فراه و بيرجند مراودات علمي و اطلاعاتي متعددي صورت گيرد .
استاندار خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه توسعه همکاریهاي دانشگاهي و علمي از اهميت بسيار بالايي برخوردار است، افزود: همکاريهاي دانشگاهي بين استان خراسان جنوبي و ولايت فراه افغانستان، ميتواند مقدمه و زيرساخت همكاريهاي توسعه آفرين بين دو كشور باشد .
خراسان جنوبی قطب مطالعاتی افغانستان شود
احمد بخشی مدیر گروه پژوهشی افغانستان دانشگاه بیرجند نیز گفت: مسئولان ایران و افغانستان باید نسبت به اجرای هرچه سریعتر موافقت نامه های امضا شده بین دو کشور اهتمام ویژه داشته باشند و خراسان جنوبی به قطب مطالعاتی افغانستان تبدیل شود.
وی افزود: تبدیل خراسان جنوبی به قطب مطالعاتی افغانستان در کنار تلاشهای 2 استان همجوار نیازمند همراهی در سطح کلان و کشوری است.
مدیر گروه پژوهشی افغانستان دانشگاه بیرجند اظهارکرد: در این زمینه باید مسئولان 2 استان همجوار پیگیریهای لازم را برای راه اندازی پروازهای بیرجند به فراه، کابل و هرات و تامین امنیت لازم برای سرمایه گذاران ایرانی در افغانستان فراهم کنند .
وی به ظرفیت ها و پتانسیل های خراسان جنوبی در حوزههای مختلف اشاره کرد و گفت: میتوان در صورت استفاده بهینه و حذف بروکراسی پیچیده اداری این ظرفیتها را در خدمت کشور در حال توسعه و بازسازی افغانستان قرار داد و در قبل آن دستاوردهای مثبت سیاسی، امنیی، اقتصادی و فرهنگی را برای کشور و استان به ارمغان آورد .
ارتباط دانشگاه بین المللی بیرجند با 30 دانشگاه اروپایی و آسیایی
بخشی بیان کرد: در حال حاضر دانشگاه بین المللی بیرجند با 30 دانشگاه اروپایی، آسیایی و سایر در ارتباط بوده و تبادل استاد و دانشجو دارد .
مدیر گروه پژوهشی افغانستان دانشگاه بیرجند اظهار کرد: برای نخستین بار در دانشگاه بیرجند درس سیاست و حکومت در افغانستان راه اندازی و ارایه میشود، اما یکی از مشکلات موجود در روابط دو جانبه سوء تفاهمها است .
وی تاکید کرد: واژههایی مانند افغان هراسی و ایران هراسی باید اصلاح شود و هویت مشترک ایرانی اسلامی و خراسان قدیم توسعه و یگانگی ها مانند قبل افزایش یابد .
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , افغانستان , استاندار