به گزارش خراسانتایم به نقل از ایرنا مریم جوادی بایگی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سوسک سرشاخه خوار رزاسه، سوسک چوبخوار سارتا و سوسک های طوقه و ریشه خوار از مهمترین آفات چوبخوار درختان میوه در سربیشه است که این آفات در نتیجه ضعف درختان و رعایت نکردن مسائل بهداشتی در باغات گسترش یافته است.
وی توجه به مدیریت تلفیقی را برای کاهش جمعیت و جلوگیری از خسارت آفات ضروری دانست و گفت: در سیستم مدیریت تلفیقی از تمامی روش های مبارزه به طور هماهنگ در پیشگیری از خسارت یا کنترل موثر و درازمدت آفات استفاده می شود.
وی استفاده تلفیقی از آبیاری و تغذیه مناسب، کمپوست به جای کود حیوانی، هرس شاخه های خشکیده و آلوده، کشت پیاز و سیر به عنوان گیاهان تله برای جمع آوری سوسک های شاخک بلند چوبخوار، استفاده از خمیر سمی در مدخل دالان های درختان به ویژه به صورت همگانی را از عوامل کنترل و کاهش خسارت آفات در باغات میوه ذکر کرد.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه آفت کرم گلوگاه در تمامی باغات انار شهرستان مشاهده شده است گفت: برای مبارزه با این آفت جمع آوری میوههای آلوده و سوزاندن آنها به صورت منطقهای در شهرستان انجام می شود و در برخی باغات کنترل بیولوژیک با زنبور تریکوگراما نیز صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: سمپاشی برای نابودی این آفت هیچ تاثیری ندارد چرا که این آفت داخل تاج انار تخم ریزی و لارو آن از داخل میوه تغذیه می کند اما نصب تله نوری و تله های فرمونی در شکار شب پره های آفت خیلی موثر است.
جوادی بایگی به کشاورزان توصیه کرد: با رعایت دوره کارنس سموم، 15 تا 20 روز قبل از برداشت میوه از سمپاشی و کودپاشی درختان میوه و از مصرف قارچ کش ها از زمان تشکیل میوه تا برداشت خودداری کنند.
شهر سربیشه به مرکزیت شهرستان سربیشه با هشت هزار و 251 کیلومتر مربع وسعت در فاصله 66 کیلومتری جنوب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.
کلمات کليدی: آفات , سربیشه , خراسانتایم